“Walking Street” Pattaya in de gevarenzone

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
5 februari 2017

Sinds geruime tijd bestaat onenigheid tussen de eigenaren van 100 “entertainment” bedrijven in de Walking Street en de overheid. Met name de ondernemingen, die aan de zeezijde liggen.

Daarbij gaat het hoofdzakelijk om het illegaal gebruik van publieke gronden, die al meer dan 20 jaar wederrechtelijk in bezit zijn genomen. Hoewel de onderhandelingen al lange tijd gaande zijn, begint de overheid steeds meer druk uit te oefenen om de illegaal verkregen grondstukken terug te vorderen.

Bij een nieuw bezoek door vertegenwoordigers van de Nationale Raad voor Vrede en Orde (NCPO) en vertegenwoordigers van het gemeente bestuur (City Hall) werd indertijd al vastgesteld, dat talrijke bars hun afvalwater ongefilterd in zee lozen. De betreffende bareigenaars werden reeds eerder op de hoogte gesteld en verzocht dit op te lossen. Bij verder onderzoek door de NCPO controleurs uit Bangkok werd vastgesteld, dat bij een aantal uitgaansgelegenheden geen nooduitgangen waren. Zelfs brandblussers ontbraken.

Interessant is de vraag, waarom nu pas deze “ontdekkingen” gedaan worden. Hoe lang zal deze overlegsituatie nog voortsudderen en wat zal uiteindelijk de doorslag geven? Oneigenlijk gebruik van gronden of onveilige situaties voor bezoekers?

Een saillant detail is dat sommige rijke en belangrijke families hier ook hun belangen hebben liggen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op ““Walking Street” Pattaya in de gevarenzone”

 1. Gerrit bkk zegt op

  Omdat de bevelhebbende instantie zo mooi vertaald is in dit artikel een reaktie:
  Waarschijnlijk is het doel van Ze om tzt hele zeekant te ontmantelen want Ze hebben flink bewijs dat t allemaal niet kosher is met vergunningen. Maar dat kost tijd…. misschien langer dan Ze echt het voor het zeggen hebben…
  Waarschijnlijk te gekompliceert om hoogste baas zijn alles overgaande regel (45-1) te gebruiken.
  Dus in tussentijd a la lokale gewoonte doe je inspekties en claim je fouten…. die dan weer afgekocht kunnen worden zodat t allemaal gewoon doorgaat maar met tijdelik weer een financiele hiccup.
  Graag betaalt
  Graag aangenomen
  Smile …

 2. ton zegt op

  Alles wat illegaal is gewoon afbreken.klaar. gogobars verhuizen dan naar andere lokaties.cheers

 3. NicoB zegt op

  Slappe hap die controleurs, niks op tijd zetten dat het door deze publieke grondclaimers in orde moet zijn cq. er gesloten moet worden. Het is pappen en nathouden, lees geld laten rollen en tijd rekken, kan niet anders dan dat er belangrijke lui achter zitten.
  Al met al zeer afkeurenswaardig, opruimen of niet?!
  NicoB

 4. T zegt op

  Afbreken is makkelijk gezegd maar Pattaya draait ( vooral bij de niet sex toeristen ) om Walking Street. De mensen willen net dit gekke stuk Pattaya zien dit is wat ze verwachten en wat ze nu krijgen. Als de mensen droom eilanden en stranden willen zien gaan ze echt wel naar andere plaatsen in Thailand, willen ze rust gaan ze naar Hua Hin. Oftewel Walking street in zijn huidige vorm veiliger maken oké maar ga je het slopen dan snijden de ze zich vrees ik op hun Thais weer geweldig in de vingers. Want met Walking street te slopen raak je gewoon de sex toeristen niet kwijt die zitten grotendeels al in heel andere delen van Pattaya o.a. Soi 6, LK metro, Soi buakhao etc. Het zijn net die zogenaamde brave burgers die zich met fototoestel en alles te goed doen aan Walking Street.

 5. jan zegt op

  Als de NCPO zich nu eindelijk eens wil bewijzen dan moeten ze dit corrupte boeltje maar eens meteen dicht gooien…

 6. Paul schiphol zegt op

  Waarom zo moeilijk, geef bedrijven een keuze. A) verplicht ze aan alle normale veiligheids en milieu eisen te voldoen. B) laat ze de gronden of stukken zee welke overbouwd zijn aankopen. Daarmee krijgt ieder zijn recht en wordt de kustlijn aan Walking Street niet echt een zooitje. E.e.a. dient voldoende goed (Kadaster) geregistreerd te worden, waarna handhaving zelfs in een corrupte situatie mogelijk is,

 7. Danzig zegt op

  Wat mij betreft mag WS met de grond gelijk gemaakt worden. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als er ergens bv. brand uitbreekt en een chaos ontstaat. Daarnaast zijn regels en wetgeving er natuurlijk niet voor niets. De junta is in dat opzicht een stuk daadkrachtiger dan de burgerregeringen voorheen. Het pappen-en-nathouden is nu wel afgelopen.
  Ik zal WS niet gaan missen. Pattaya is veel meer dan die ene trekpleister.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website