Veranderingen in Pattaya vanaf het jaar 2017

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
17 oktober 2020

Er vinden veel veranderingen plaats in Pattaya. Als uitgangspunt is 29 januari 2017 genomen toen er een rallyrit van de NVTPattaya plaatsvond. Ik heb dezelfde rit nog eens gereden en zag nogal wat veranderingen in Pattaya ten opzichte van 2017.

De rallyrit begon met een gezellige lunch in het Aroi restaurant aan de Thungklom Tanman. (Soi 89). Het eerste wat opvalt is dat het restaurant is verhuisd en het gebouw een bedrijfspand is geworden. De tocht gaat verder naar Chayapruek II waar een opdracht staat bij het veilinghuis Collingbourne. De panden zijn afgelopen tijd met de grond gelijk gemaakt en er ligt een troosteloze vlakte te wachten op een nieuwe bestemming. Vervolgens wordt richting Chaknork Lake gereden, althans wat er van over is na de aanhoudende droogte. Rijden we volgens opgave verder naar Beluga, de plek met extreme sporten, zoals jet board en buggy rijden dan heeft de natuur deze plek weer heroverd en valt er niets meer te ontdekken van wat er tot 3 jaar geleden nog was.

De route wordt vervolgd via de Siam Country Club en komen aan bij een oud treinstel. Daar stond onder andere Marlin Monroe afgebeeld. Het beeld was 2 weken na de rallyrit verdwenen, later kwam er een blauw beeldje voor terug.

Na een aantal opdrachten komt de rallygroep uit bij een brandweerkazerne met een praalwagen. Daarop staan een aantal figuren afgebeeld rond het “stuurwiel” wat staat voor kringloop voor geboorte, dood en wedergeboorte bij Boeddha. De wagen is verplaatst en lijdt een kwijnend bestaan bij het struikgewas.

Buiten deze rallyrit route wordt in Pattaya nog veel meer gesloopt. Soms willen eigenaren hun grond niet langer verhuren en wachten op een betere bestemming.

Opvallend is echter de explosieve groei van het aantal 7-Eleven winkels. Binnen 6 weken tijd is zo’n zaak in bedrijf! Is dit nodig? Neen! Hoogstens om tegemoet te komen aan de Thai die nog geen twee meter kunnen lopen zonder motorbike.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.60/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website