Veranderingen in en rondom Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
30 juni 2019

Waterfront building

Er vinden een aantal veranderingen in en rondom Pattaya – Jomtien plaats. Velen kennen het veilingbedrijf van Collingbourne aan de Chayapruek 2. Een grote verscheidenheid aan goederen kwam daar wekelijks onder de hamer. Semi antiek, sieraden, schilderijen, veel huishoudelijke producten en meubels. Later hoewel beperkt motorbikes en auto’s en een enkele maal condo’s. Ook was het mogelijk in een bescheiden horeca gedeelte wat te eten en te drinken.

Wie vanaf 22 juni daar nog eens een kijkje wilde nemen, kwam voor een gesloten deur te staan. Het bedrijf is verhuisd naar de Sukhumvit Road richting Sri Racha. Men passeert het Bangkok Hospitaal, de moskee, het Banglamung politiebureau. Links aan de Sukhumvit Road is het nieuwe gebouw ingericht. In de nabijheid van de aan de overkant gelegen Isuzu autobedrijf. Even langsgaan zoals in het verleden is er voor mij, gezien de afstand er niet meer bij.

Een tweede ingreep heeft bij de Night Market aan de Jomtien Beach plaatsgevonden. Het gehele linker gedeelte is met de grond gelijk gemaakt, waar gezellige zitjes door horecamensen gemaakt waren. De eigenlijke markt rechts bestaat nog. Maar het gevoel van een geamputeerd lichaamsdeel komt wel op. De markt kent wel veel producten zoals elders, maar de prijs is eerder aan de hoge kant. Welke bestemming deze vrijgekomen vlakte krijgt, kon ik niet ontdekken.

Condo’s

Op de binnenweg naar de Wat Jangnawarat ligt de Hydropponics Bio Farm. Een bedrijf wat biologisch geteelde groente verkoopt. Deze staat nu te koop aangeboden. Ook het “Hollandse Resort” waar indertijd een posting aan gewijd is, is tot de grond toe gesloopt en de grond wordt opnieuw te koop aangeboden. Veelal is het financiële plaatje de oorzaak van sluiten, soms valse contracten, zelfs door de overheid!  Men moet in deze tijd met koersschommelingen en minder toeristen een flinke buffer aan geld hebben of tijdig stoppen!

Zo staat een groot mooi condogebouw in aanbouw tussen de Thepprasit Road en de Sukhumvit nog steeds op afbouw te wachten. Na 4 jaar zit er nog steeds geen schot in. Net zomin als het Waterfront Building aan de Bali Haipier, dat ondanks de stoere uitspraak van Prayut en de bemoeienis van de Magna Carta Law firma (groot advocatenkantoor) geen enkele verandering laat zien.

Deze week werd bekend (Pattaya Mail dat een 8 verdiepingen hoog hotel in Naklua bij het Plukplub Canal wat illegaal gebouwd werd, afgebroken moet worden, evenals achter de Chonglom Tempel het “Shoreline Building”.

1 reactie op “Veranderingen in en rondom Pattaya”

  1. goort zegt op

    Als je het hebt over “Condogebouwen in aanbouw” vergeet dan ook niet Savana Sands (opgestart in 2012) aan Soi Boon Kanchana, wat al 6 jaar in de steigers staat, niks veranderd de afgelopen 5 jaar, en dat nu is opgekocht door Universal en de naam Seven Seas the Carnival heeft gekregen. Er werken soms wel 10 man daar:-)…wordt ondanks wervende teksten denkelijk niet opgeleverd (if ever) voor 2025….je zal er 8 jaar geleden maar een condo hebben gekocht a raison van 20% aanbetaling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website