Vakantie in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
31 december 2017

Het begint veel op het hoogseizoen te lijken! Goed weer in Pattaya en de winterstormen in Europa hebben een drukke periode in Pattaya teweeg gebracht.

Het strand van Pattaya was vooral bezet op 18 december, terwijl Jomtien stabiel bleef. Strandverkopers deden overal goede zaken, met mensen die de voorkeur gaven aan de schaduw van parasols en genoten van voetmassages. Vrienden en gezinnen waren overal en de zee was bezaaid met zwemmers en jetskiërs.

Natuurlijk, het is kerst, dus als het in Pattaya druk gaat worden, zal het in de tweede helft van december zijn. Aanbieders en hoteliers kunnen alleen maar hopen dat deze trend zich voortzet zodra 2018 is ingeluid, aldus een stuk uit “Pattaya Mail”.

Een goede jaarwisseling gewenst en een gezond 2018!

Lodewijk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Vakantie in Pattaya”

 1. Ab zegt op

  Geachte redactie, vorige week heb ik verzocht om een bericht te plaatsen maar dat is tot op heden
  voor mij onbekende reden niet geplaatst. Kunt u het onderstaande bericht nu wel plaatsen

  Elke jaar in januari ga ik ,voor meestal minimaal een maand,naar Jomtien met als doel
  een keer per week te golfen op een van de omliggende banen. Dit jaar heb ik de pech dat een van mij maatjes ziek is geworden daarom treffen wij elkaar niet.Nu zoek Ik een of meer golfmaatjes die met mij wil (len) golfen.

 2. René Van Aken zegt op

  Het kan subjectief zijn of ik kan mij vergissen.
  Verblijf voor het 11 de jaar in Pattya heb het nog nooit zo stil geweten.
  We zijn hier aangekomen 29 november en blijven tot 2 januari.
  Ons resort bevind zich tussen pattaya beach en jonthiem. De avond van kerstavond kon je bij wijze van spreken in je blootje op straat niemand zou het gezien hebben.
  Nu met nieuwjaarsavond hetzelfde.
  De vorige weken pattaya beach en jonthiem tijdens het winkelen ook geen overhoop van het volk hoor.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste René,

   In verschillende eerdere postings heb ik dit reeds beschreven.

   Vanavond (count down) op de Pattaya Beach geen stalletjes meer,
   geen strandstoelen beschikbaar voor een drankje en een hapje.
   Daarmee is ook een stuk gezelligheid verdwenen.

   Wens je toch nog een paar prettige dagen toe.

  • Fransamsterdam zegt op

   Een resort tussen Pattaya en Jomtien….
   Daar kon je op straat altijd al een kanonskogel afschieten hoor.
   In Pattaya Centrum was het met Kerst best lastig om zonder reservering voor een Kerstdiner wat te eten, mijn hotel, Dynasty Inn, heeft sinds 29 januari een A4–je ‘FULL’ op de deur hangen, net als een aantal jaren geleden, de Sportsman Pub moet al twee weken lang met enige regelmaat mensen weigeren omdat er geen tafel meer vrij is, bij My Way kon ik terecht omdat een aantal mensen net opstapten, mijn ‘eigen plaats’ in de Wonderful 2 Bar, daar heb ik al 3 dagen niet kunnen zitten, in plaats van dat de motorbiketaxi boys op hun stoeltjes op een klant zitten te wachten, nemen de klanten daarop plaats om op de motorbiketaxi te wachten, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
   Ik constateer wel dat de complete chaos van enkele jaren geleden uitblijft, maar dat heeft denk ik meer te maken met de nieuwbouw van grote condo- en resort-verblijven in weinig boeiende buurten, zodat je de bewoners daarvan nu eenmaal minder vaak op straat ziet, dan met een werkelijke daling van het aantal toeristen.

   • l.lagemaat zegt op

    Een aantal vrienden/kennissen bezitten condo’s e.d., zelfs nu nog een matige bezetting.

    Op de z.g. “piek uren”zal het best lastig zijn een plek te vinden in bepaalde restaurants.
    Ook in Nederland moet men van tevoren reserveren en dan moet je soms in een “blok”gaan eten;
    van 17.00 – 20.00 uur of van 21.00 – 23.00 uur, m.i. geen gezellig avondje uit!

    Een feit blijft, dat het op de straten en op de vele “hotspots” in Pattaya veel rustiger/stiller is.

    De motorbiketaxi “cowboys” moeten zich houden aan de wettelijk gestelde ritprijzen en niet zoals in het verleden woekerprijzen van soms 300 Baht voor een kort stukje.Soms heeft Big Brother nog een voordeel.Gevolg: de interesse van de motorbiketaxi boys is op deze avond sterk gedaald!

    • Fransamsterdam zegt op

     300 Baht is te gek, maar de wettelijk vastgestelde prijzen voor motorbiketaxi’s zijn zó laag dat je niet kunt verwachten dat die daadwerkelijk berekend worden: 25 Baht starttarief inclusief de eerste twee kilometer en daarna 5 Baht per kilometer. Oftewel van Mini Siam naar de Beer Garden bij Walking Street, 6.3km, voor 50 Baht. Half uurtje heen, en dan moet die man ook nog terug. Moet er nog wat benzine af en onderhoud, zeg 15 Baht, houdt ie 35 Baht over in een uur. In 8 uur, als hij constant klanten heeft, 280 Baht. Da’s niet realistisch.

 3. Chanty Leermakers zegt op

  Ga een in jomtiem beache road naar soi welcom, daar zit dubble dutche, de eigenaar ,Peter manders die speelt ook golf, en weet overal de weg daar.
  groetjes en succes daar,
  Chanty

 4. Henk zegt op

  Nou. Fransamsterdam ,vanaf 29 januari een A4 met Full ?? Dat is dan een super hotel ,Zie je niet vaak dat ze 11 maanden onafgebroken vol zijn .zal wel een typefoutje zijn maar ondanks dat een gezond 2018 ..(en dat zo zo je plaats bij de Wunderful inpikken raakt natuurlijk kant noch wal )

  • Fransamsterdam zegt op

   Het moet inderdaad december zijn. Iedereen mag op ‘mijn plekje’ zitten hoor. Als ie vaak bezet is, is het gewoon heel druk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website