Tunnel aan Sukhumvit Road loopt weer vertraging op

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
1 augustus 2017

“Er gloort licht aan het eind van de tunnel!” Dat is een bekend gezegde. Helaas gaat dat niet op voor de tunnel aan de Sukhumvit Road. Het oorspronkelijke plan was om de tunnel eind februari 2017 te openen. Dat een project vertraging oploopt, is niet exclusief voor de tunnel want het komt meer voor, ook in Nederland.

Voordat de tunnel in gebruik genomen zou worden, wilde men nog uitgebreide veiligheidsonderzoeken doen. So far so good! Daarna kwam het volgende verhaal uit de hoge hoed. Er zouden geen gekwalificeerde mensen gevonden zijn om het functioneren van de tunnel in de gaten te houden en te begeleiden. Voor deze complexe systemen zijn vakmensen nodig, die dit kunnen controleren en bedienen. Er zijn een paar mogelijkheden: of er is niet nagedacht over de “following up“ (typisch Thais) of het wordt zo slecht betaald, dat er niemand voor te vinden is. De projectleider Chairoj Thammniramai wil door de negatieve berichtgeving de pers niet langer te woord staan, volgens de Sophon Cable TV.

Het laatste verhaal, waardoor weer vertraging ontstaan is, werd veroorzaakt door de heftige regenval van een paar weken geleden. De onderlaag van een van de toevoerwegen is gedeeltelijk weggezakt en dit moet met de bovenlaag, opnieuw aangelegd worden.

Enige activiteiten heb ik echter nog niet waargenomen. Wel was de kruising opnieuw afgesloten. Komend vanaf de Pattaya Klang (Pattaya Centrum) kan niet meer richting Pattaya Thai, Tepphrasit en Sattahip gereden worden. Eerst weer linksaf om vervolgens via een U-turn de tegenovergestelde richting te kunnen rijden.

Het enige positieve aan het geheel is dat de witte dolfijnen op de tunnel ’s avonds in steeds fraaie wisselende kleuren te bewonderen zijn.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Tunnel aan Sukhumvit Road loopt weer vertraging op”

 1. douwe zegt op

  Dank Lodewijk voor deze update die weinig hoop geeft om morgen al gebruik te mogen maken van deze tunnel.

 2. LOUISE zegt op

  Dank Lodewijk voor het bevestigen van mijn gevoel over de tunnel.
  Ik zei gelijk al tegen mijn man dat wij niet de tunnel in zou den gaan, wegens ontbrekende vluchtwegen als er een brand ontstaat door een aanrijding.
  Neem even de Gotthard tunnel in gedachten en de onnoemlijke ellende die de brand teweeg. bracht daar.

  Alsmede dat onze auto geen zwembandjes heeft als de boel door zware regen verzakt en vol loopt.
  En toch van de gekke dat men voor een dergelijke geen vakmensen hierbij betrekken.

  Zijn er meerdere mensen die zo denken?

  LOUISE

  • Hendrik S. zegt op

   Ik ben niet de eerste die door die tunnel heen zal gaan. Blijkt na verloop van tijd dat alles in orde is, ga ik er gerust doorheen.

   Is er teveel gedoe, zoals met ongelukken, blijf ik lekker boven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website