De tunnel aan de Sukhumvit in Pattaya is klaar

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
28 augustus 2017

Het heeft lang geduurd, maar dan heb je ook wat. De tunnel aan de Sukhumvit bij Pattaya is klaar. Vrijdagmiddag was er al een aantal politiemensen te zien, maar het was op dat moment onduidelijk wat er gaande was. Later bleek, dat de tunnel geopend werd.

Zondag had ik het “geluk”dat ik weer op pad moest en dan maar gelijk de tunnel uitproberen! Een fraaie entree met duidelijk tweemaal twee rijbanen gescheiden door een betonnen afscheiding van een meter hoog. De tunnel zelf was helder verlicht. Bij tunnel denk ik altijd aan een plek waar je een poos inzit en rijdt. Hier was dit in een vloek en een zucht voorbij, voor mijn gevoel nog geen twee minuten en ook geen tunnelgevoel.

De in- en uitgang waren indrukwekkender dan de tunnel zelf. Hopelijk dat deze nieuwe aanwinst voor Pattaya een gedeeltelijke oplossing biedt aan het verkeersinfarct van de laatste jaren.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “De tunnel aan de Sukhumvit in Pattaya is klaar”

 1. Appie zegt op

  Ben er op 27-08 zelf door gereden en was 26-08 ook al open.

 2. B.Elg zegt op

  Het stadsbestuur heeft van tevoren iedereen ervan verzekerd dat de tunnel nooit onder water zou komen te staan. Ik heb geen verstand van tunnels, maar zo ongeveer heel Pataya onder water en alleen de tunnel niet? Ik ben benieuwd.

  • Ger zegt op

   Dan is het vast een bovengrondse tunnel. Of ze hebben de hulp van “boven” ingeroepen of monniken geraadpleegd met als resultaat dat de tunnel niet onderloopt.

   Toch belangrijk nieuws daar in Pattaya. Ik dacht dat er niets te beleven viel in Pattaya maar toch er is gewerkt. Dus naast het werk van bardames heb je ook werk aan de weg. Ik verheug me al op de volgende bijdrage van de correspondenten ter plaatse en misschien wordt het wel de plaatsing van een stoeprand of het vegen van de trap voor de plaatselijke 7-Eleven.

   • bob zegt op

    wat te denken van het strand? en de boulevard aan dongtan beach?
    Waar we wachten is op trottoirs vrijgemaakt, gerepareerd en ontdaan van overbodige obstakels.

 3. Leo Bossink zegt op

  Ik vind het een mooie tunnel. Wel of niet regenbuien bestendig zal nog moet blijken. Maar verder ziet het er goed uit. Geen kritiek tot dusver. Maar dit soort berichten zijn natuurlijk over te lezen in de media in Thailand. Een beetje daar uit vertalen is wel heel erg simpel.

  • l.lagemaat zegt op

   Mag dit ook eigen werk en foto’s zijn, dank u wel!

 4. Jacques zegt op

  Ondanks dat het erg lang heeft geduurd en veel overlast heeft veroorzaakt is de bovengrondse korte tunnel nu in gebruik. De weg loopt eigenlijk vrijwel horizontaal door, want er bevindt zich daar een heuvel waar het overige rijstroken van Sukhumvit road berijdbaar is. Dit heeft weldegelijk een positief effect op de verkeersstromen. De afslag Sukhumvit rd en Pattaya gaang is nu weer in tact en dit levert een positieve bijdrage voor het verkeer afkomstig uit the Darksite van Pattaya en omgeving Soi Siam rd. Of er water komt te staan in de “tunnel” is afwachten geblazen en niet te hopen.

  • bob zegt op

   Pattaya gaang? U zult KLANG bedoelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website