Soi Cowboy  in Bangkok (CrackerClips Stock Media / Shutterstock.com)

In Bangkok zijn een aantal rosse buurten die populair zijn bij nieuwsgierige buitenlandse toeristen. De bekendste zijn Patpong, Nana Plaza en Soi Cowboy.

Rosse buurten hebben altijd al een flinke aantrekkingskracht op toeristen gehad. Een rosse buurt is een prostitutiegebied (Red-light district) waar openlijk prostitutie wordt bedreven. In Nederland zijn de Amsterdamse wallen wereldberoemd en daarom een druk bezochte toeristische attractie.

Nachtleven

Wie voor het eerst in Bangkok verblijft, zal zich ook in het bruisende nachtleven willen storten. Bangkok heeft zelfs de meest verwende toerist het nodige te bieden, waaronder megabioscopen, theaters, jazzclubs, discotheken, bars en restaurants. Vergis je niet, het aanbod is zo groot en divers dat het uitgaansleven in Bangkok zich kan meten met steden zoals New York en Londen.

Bangkok is natuurlijk ook geen onbekende op het gebied van erotisch vermaak. De vele Gogo- en Beerbars, nachtclubs, seksshows en massagesalons in de stad, spreken boekdelen.

Nana Plaza (TK Kurikawa / Shutterstock.com)

Rosse buurten

De rosse buurten in Bangkok zijn een interessant en controversieel onderdeel van de stad. Ze trekken zowel lokale bezoekers als toeristen uit de hele wereld aan en staan bekend om hun levendige en soms bizare karakter. Hoewel deze wijken geassocieerd worden met prostitutie en seksuele diensten, zijn ze ook een bron van vermaak. De drie bekendste rosse buurten in Bangkok zijn Soi Cowboy, Nana Plaza en Patpong.

 1. Soi Cowboy: Soi Cowboy is een straat in het Sukhumvit-gebied van Bangkok en is vernoemd naar de Amerikaanse cowboy die in de jaren ’70 een bar opende in deze straat. Het gebied bestaat uit ongeveer 40 bars en clubs die fel verlicht zijn met neonverlichting. Naast de go-go bars zijn er ook bierbars, sportbars en live muziek podia, waar bezoekers van een drankje en entertainment kunnen genieten.
 2. Nana Plaza: Nana Plaza, gelegen aan Sukhumvit Road Soi 4, is een groot uitgaanscomplex dat vaak wordt aangeduid als “de grootste volwassen speeltuin ter wereld”. Het complex bestaat uit drie verdiepingen met go-go bars, bierbars en andere vormen van entertainment. Veel van de bars hebben thema’s en shows die ontworpen zijn om bezoekers te vermaken. Nana Plaza is een populaire bestemming voor toeristen, maar ook voor expats en lokale bevolking.
 3. Patpong: Patpong is een van de oudste en bekendste rosse buurten in Bangkok. Het ligt in de wijk Silom en bestaat uit twee parallelle straten, Patpong 1 en Patpong 2. Patpong staat bekend om zijn avondmarkt, waar toeristen souvenirs en vervalste merkartikelen kunnen kopen. Daarnaast zijn er tal van go-go bars, nachtclubs, restaurants en bars met livemuziek.

Dit zijn trouwens niet de enige plaatsen voor nachtelijk vertier, in enkele zijstraten van Sukhumvit Road en elders verspreid over de stad vind je ook bars en andere gelegenheden voor betaalde seks, maar wel meer versnipperd of kleinschaliger.

Patpong (Christopher PB / Shutterstock.com)

Patpong

Patpong, in de wijk Bang Rak, behoort tot de meest bekende en historische uitgaansgebieden van de stad. De rijke geschiedenis en achtergrond gaan terug tot de jaren ’40 en ’50, toen het oorspronkelijk als handelscentrum werd ontwikkeld. De oorsprong van Patpong ligt bij de Thais-Chinese zakenman Luang Patpongpanich, die land kocht in Bangkok om er een handelscentrum te creëren. In de jaren ’50 en ’60 bloeide Patpong als handelscentrum, met winkels, kantoren, pakhuizen en eetgelegenheden. Dit gebied was bekend om zijn handel in edelstenen, antiek en zijde, wat zowel Thaise als buitenlandse zakenlieden aantrok.

De metamorfose van Patpong naar uitgaansgebied vond plaats gedurende de Vietnamoorlog, toen Amerikaanse militairen in Thailand het gebied ontdekten. Bars en nachtclubs openden hun deuren in de jaren ’60 en ’70, waardoor Patpong een populaire ontmoetingsplaats werd voor militairen en expats in Bangkok.

Dankzij de groei van het toerisme in Thailand in de jaren ’80 en ’90 nam de populariteit van Patpong als uitgaansbestemming verder toe. Het gebied ontwikkelde zich met de komst van go-go bars, nachtclubs en andere vormen van adult entertainment. Tegenwoordig staat Patpong bekend om zijn bruisende nachtleven en de beroemde Patpong Night Market, waar bezoekers lokale producten en souvenirs kunnen kopen.

Patpong telt vele Gogo-bars en richt zich specifiek op westerse bezoekers. De prijzen voor een drankje liggen hier dan ook aanzienlijk hoger dan in de andere erotische uitgaansgebieden. Bovendien tref je bij Patpong de meeste Katoey’s (ladyboys) aan. Berucht zijn de seksshows op de tweede etage. Vaak betreft het de zogenaamde ‘seksshow scam’. In deze bars laat men je onder druk veel geld betalen voor een drankje of voor de show. Laat deze shows en gelegenheden links liggen om problemen te voorkomen.

Toch telt Patpong steeds meer luxe restaurants en andere uitgaansgelegenheden, zoals bars met livemuziek die zorgen voor een andere sfeer. Zelfs enkele populaire discotheken zijn hier gevestigd. In de straten van Patpong is er een bekende nachtmarkt voor toeristen. Op deze markt zijn veel namaakartikelen te koop, houtsnijwerk en andere toeristische prullaria. Alhoewel deze markt duurder is dan vele andere markten in Bangkok, is hij door zijn ligging nabij het zakendistrict van Silom populair en druk bezocht.

Naast Patpong ligt Silom Soi 4, een gebied dat zich richt op uitgaansgelegenheden voor homoseksuelen. Echter, daar verschijnen steeds meer trendy bars en restaurants voor hetero’s. In de buurt van Patpong ligt Soi Thanya, ook wel Thanya Plaza genoemd. Dit nachtleven richt zich vooral op Japanse mannen. Westerse pottenkijkers worden niet toegelaten in de nachtclubs.

Hoewel Patpong voornamelijk bekendstaat om het volwassen entertainment, is het aanbod in de loop der jaren diverser geworden. Er zijn nu ook meer gangbare uitgaansgelegenheden, galerieën en culturele evenementen te vinden. Ga er gerust eens kijken.

Nana Plaza

Nana Plaza (officieel Nana Entertainment Plaza) is een drie verdiepingen tellend complex met Gogo- en beerbars. De ingang is tegenover het Nana Hotel. Het gebied is op loopafstand van BTS Skytrain station Nana. De naam Nana is afkomstig van een bekende rijke Thaise familie die veel panden bezitten in het gebied.

Oorspronkelijk ontstaan in de jaren ’70, heeft Nana Plaza een boeiende geschiedenis die zich uitstrekt over verschillende decennia. Het begon allemaal als een eenvoudig stuk land met een paar winkels en eetgelegenheden. De transformatie naar het huidige uitgaansgebied begon in de vroege jaren ’80. Vastgoedontwikkelaar Nana besloot het terrein om te toveren tot een klein winkelcentrum, dat uiteindelijk Nana Plaza werd genoemd. Eerst bood het centrum vooral kleding, sieraden en enkele restaurants.

Halverwege de jaren ’80 verschenen de eerste bars in Nana Plaza, gericht op buitenlandse toeristen en expats in Bangkok. Na verloop van tijd groeide het aantal bars, en het winkelcentrum ontwikkelde zich gestaag tot een prominent uitgaanscentrum. Tijdens de jaren ’90 maakte Nana Plaza een ware transformatie door met de komst van go-go bars en nachtclubs.

Deze ontwikkeling viel samen met de toenemende populariteit van Thailand als toeristische bestemming en de groeiende reputatie van het nachtleven in Bangkok. Tegen het einde van de jaren ’90 had Nana Plaza zich gevestigd als een van de grootste en meest bezochte adult entertainment complexen in de stad. Gedurende de jaren zijn er verschillende renovaties en herontwikkelingen geweest om Nana Plaza te moderniseren en de veiligheid te verbeteren. Het complex bestaat nu uit drie verdiepingen, met een open binnenplaats omringd door een scala aan bars, go-go bars en nachtclubs.

Vandaag de dag blijft Nana Plaza een belangrijke toeristische attractie in Bangkok, bekend om zijn levendige nachtleven. Hoewel het vooral bekend staat om het volwassen entertainment, zijn er ook meer gebruikelijke bars en clubs die bezoekers een onvergetelijke avond uit bieden.

Soi Cowboy (Christopher PB / Shutterstock.com)

Soi Cowboy

Soi Cowboy, gelegen in het levendige Bangkok, Thailand, is een populair uitgaansgebied met een fascinerende en kleurrijke geschiedenis. Dit uitgaansgebied is vernoemd naar een Amerikaanse man, T.G. “Cowboy” Edwards, die in de jaren ’70 een pionier was door een van de eerste bars in deze straat te openen.

T.G. Edwards, een voormalig luchtmachtpiloot uit de Verenigde Staten, startte zijn bar in 1973. Hij kreeg de bijnaam “Cowboy” door het dragen van een cowboyhoed, wat uiteindelijk de naamgeving van de straat beïnvloedde. In het begin was Soi Cowboy een bescheiden uitgaansgebied dat zich voornamelijk op expats en Amerikaanse militairen richtte.

In de loop van de jaren ’80 kreeg Soi Cowboy meer bekendheid en begon het te groeien. Het aantal bars nam gestaag toe, en het uitgaansleven trok een diverser publiek aan, waaronder zowel toeristen als lokale inwoners. Tijdens deze periode werden er ook enkele go-go bars geïntroduceerd, wat de aantrekkingskracht van Soi Cowboy als uitgaansbestemming verder vergrootte.

Tot in 2001 werd deze straat veel bezocht door westerse expats die het drukke, en voornamelijk door toeristen bezochte Patpong en Nana Plaza wilde mijden. Sinds 2001 is het gebied echter veel commerciëler geworden. Dit heeft tot gevolg dat ook Soi Cowboy zijn oude oorspronkelijke sfeer heeft verloren.

Toeristische hotspots

Er is niets op tegen om als toerist eens te gaan kijken in de rosse buurten van Bangkok. Wat toegankelijkheid betreft, kun je het vergelijken met de Wallen in Amsterdam. Je kunt zelfs je echtgenoot of echtgenote meenemen en rustig een drankje drinken in een Beer- of Gogo-bar. Soi Cowboy is dan misschien het geschiktst. De buurt is minder uitbundig en druk, maar wel wat gemoedelijker. Scam met seksshows of oplichting met drankrekeningen komen hier minder vaak voor.

In de afgelopen jaren zijn er inspanningen geleverd om de rosse buurten in Bangkok te hervormen en te diversifiëren, met een grotere nadruk op entertainment en cultuur. Desondanks blijven deze wijken een bron van controverse en discussie, zowel in Thailand als daarbuiten.

Voor degenen die absoluut niet geïnteresseerd zijn in schreeuwende neonreclame, harde muziek en wulpse dames, er zijn genoeg andere uitgaansmogelijkheden in bruisend Bangkok.

Redactie: Dit artikel is op 28 maart 2023 aangepast en geactualiseerd.

6 reacties op “Rosse buurten in Bangkok: Nana Plaza, Soi Cowboy en Patpong, hotspots voor toeristen”

 1. Gringo zegt op

  Prima verhaal met goede informatie over de drie “hot spots”. Voor mij is Patpong altijd favoriet geweest. ’s Middags tegen vijf uur kijken naar de opbouw van de markt, onvoorstelbaar, dat dat gekrioel van werkers er elke dag weer in slaagt de markt op tijd klaar te hebben.

  Ik heb al eerder geschreven over mijn favoriete a gogo bar “Safari”, waar ik de eerste kennismaking met de Thaise dames beleefde.

  Inderdaad, je nooit laten overhalen een show te gaan zien op een tweede verdieping, want gegarandeerd wordt je belazerd. Toen ik er jaren geleden een keer intrapte en met mijn Thaise vrouw zo’n walgelijke show (pingpongballetjes, scheermesjes, bloemen uit “het doosje”, enz. moesten we 500 Baht voor een Heineken afrekenen. Protest natuurlijk, maar toen kwam er even een gorilla bijstaan om de plooien glad te strijken. Betalen dus en wegwezen! Mijn vrouw kan er nog steeds kwaad over worden als ik haar er aan herinner.

  Nu ik in Pattaya woon, kan ik het natuurlijk niet laten om even te zeggen, dat naar mijn mening de hot spots hier veel klantvriendelijker zijn en dus minder agressief om een ladydrink te versieren.

 2. Cornelis zegt op

  Leuk om te lezen – en tegelijkertijd toch ook een beetje een wegwijzer voor de nieuwkomer in Bangkok. Ben zelf alleen een aantal malen zakelijk in Bangkok geweest, en daarbij niet de bovenstaande gebieden bezocht, maar het viel me altijd wel op dat taxichauffeurs e.d. er zonder meer van uitgingen dat je voor de erotiek naar Thailand kwam. Een al wat oudere man, alleen reizend, ‘zogenaamd’ voor business: die doe je onmiddellijk allerlei aanbiedingen voor z’n veronderstelde broodnodige ontspanning. Ook bij het verlaten van het hotel (meestal Amari Watergate, niet ver van CentralWorld) werd je besprongen door allerlei figuren, vaak met foto’s of zelfs complete foto-albums waaruit je een dame – vanaf hoogst illegale leeftijden – kon kiezen. Ik werd het spuugzat, maar je kunt niet anders dan het van je rug laten afglijden. Gebeurt trouwens niet alleen in Thailand, natuurlijk; bij voorbeeld ook op Bali kon ik geen voet buiten het hotel zetten zonder onmiddellijk iemand achter me aan te krijgen die ‘a very young girl’ in de aanbieding had.
  Een zijsprongetje: ik heb in een ver verleden gevaren bij de marine. In bepaalde buitenlandse havens werd er op het publikatiebord een lijst opgehangen van de buurten en de etablissementen waar je – vanwege het ‘verdorven’ karakter – niet mocht komen. Een fantastische service: men verdrong zich voor het bord om dat lijstje over te nemen, want dan wist je tenminste waar je heen moest……….

 3. Fransamsterdam zegt op

  Een paar keer heb ik een paar dagen in de onmiddellijke nabijheid van Nana Plaza gelogeerd. Dat is op zich wel een leuke plek. Soi Cowboy is al zeer beperkt qua omvang en Patpong heb ik op basis van het verhoogde scam/veiligheidsrisico altijd maar gelaten voor wat het was.
  De prijzen liggen een stuk hoger dan in Pattaya, de dames zijn over het algemeen doorgewinterder, het risico om in aanraking te komen met dingen die je niet wilt (“Ik wil wat roken, ok?” “Ja hoor, ik ben ook wel aan een sigaretje toe.” “Ik bedoel eigenlijk iets anders dan een sigaret.”) is groter, terwijl je als ‘niet geïnteresseerde toerist’ ook in Pattaya en elders vrijwel overal probleemloos een drankje kunt doen.
  Relaxte no-hassle beer-bars, die juist zo kenmerkend zijn voor Thailand, zijn in Bangkok slechts sporadisch te vinden.
  Uit mijn aantekeningen van mijn eerste bezoek ooit aan Bangkok:
  Misschien nog wel leuk om even te verhalen is hoe Frans afgelopen maandagmiddag is geflest. Hij was net aangekomen in Bangkok en liep wat rond in de omgeving van het hotel. Het was een uur of 4 en veel was er nog niet open. Hij volgde een paar grote pijlen die naar Nana’s Entertainment Bar moesten leiden en daar stond ook nog ‘open’ op, dus dat trok de aandacht. Vlak voor aankomst bij de bar werd Frans ongevraagd vergezeld door een taxichauffeur die de bar meteen begon aan te prijzen. Derhalve van het plan om naar binnen te gaan afgezien en doorgelopen. Verderop was niet veel meer, dus liep ik, inmiddels weer alleen, terug en ging naar de ingang. Op het moment dat ik de deur opende voelde ik de hete adem van de taxichauffeur plots weer in mijn nek. Ik verstond niets van wat hij zei, maar hij liet ongetwijfeld weten dat hij het was op wiens aanbeveling deze Frans uitgerekend naar deze bar, die weliswaar de naam Nana’s Entertainment Bar draagt, maar niets met Nana Entertainment Plaza te maken heeft, was gekomen.
  Ik werd persoonlijk hartelijk welkom geheten door de kennelijk eigenaar, een Italiaans-achtige mafioso in een heel groot en heel donker pak, die mij geluk wenste met mijn verstandige keuze om zijn etablissement met een bezoek te vereren en ik bofte toch maar want ik had als (enige) klant nog de keuze uit alle twaalf meisjes.
  Op dat moment was ik niet assertief genoeg, ik had natuurlijk gewoon om moeten draaien en weg moeten lopen, maar liet me toch een biertje voorzetten. Stom, stom stom. Na twee slokken gaf ik aan te willen betalen. Ik gaf de man 100 Bath, niet in de verwachting nog wat terug te krijgen, maar zelfs dat bleek een misrekening, voor minder dan 250 Bath ( 5 Euro, je reinste oplichterij ) ging de deur naar buiten niet open. Mijden, deze tent!

 4. Huub zegt op

  In praktijk valt het hele stuk Sukhujmvit tussen Nana en Cowboy na zonsondergang wel als RLD aan te merken. Vele ´freelancers´ op de stoep, met name voor de grotere hotels, in bijna alle bars lopen wel ´werkers´ rond en in diverse sois zijn ´bijzondere gelegenheden´ (dr. bj. & co). Een groot hotel als het Ambassador (soi 11) heeft gewoon z´n eigen ´massage´ straat en ondergrondse Climax nachtclub en ga zo door. Ik heb zelfs wel eens een aanbod gehad in een reisbureau tijdens het boeken van een busreis 🙂 Persoonlijk zie ik er de lol wel van in, hoort bij Bangkok, maar wie dit slecht trekt kan beter riverside een hotel boeken.

 5. Jacob zegt op

  Buiten deze toeristen attracties zijn er nog talloze karaoke clubs, night clubs, gentlemen clubs, entertainment area’s, waar je de mooiere thaise dames ziet voor het overall thaise publiek
  Je moet dus wat Thais spreken om er binnen te komen maar dan heb je een leuke avond die afhankelijk van de dame in iets erotischer vorm kan worden afgelosten. Oh ja, vergeet je knip niet…hahaha

  De nightclubs als vermelde Climax zitten door heel Bangkok en iedere taxi chauffeur kent ze..

  Dan heb je nog de massagepaleizen en clubs waar je ook terecht kan en geen thai nodig is
  En er zijn de Japanse karaoke barren en clubs. erg moeilijk om binnen te komen, maar Jacob; Pak waan die maak, dus ben er een keer in geslaagd Weinig te doen, de dames spreken Thai en Japans en zingen in Japans… niet echt vermakelijk…

 6. rentenier zegt op

  Als ik vanuit Udon Thani voor werk of zaken naar Bangkok moest, nam ik altijd een hotelletje in de nabijheid of zelfs midden in Patpong. De prijzen waren heel redelijk en na werk en serieus gezelschap was het tegen de avond leuk om je eens te kunnen ontspannen. Ook in Soi Cowboy heb ik leuke ervaringen. Daarvan kende ik een slechte landgenoot die schulden van bar eigenaren opkocht die ze bij de Thaise Maffia hadden en zodoende was hij er populair en mede eigenaar. Hij opende daardoor ook zijn markt voor drugsverkoop.
  Ik heb mijn destijds 75 jarige moeder wel eens mee naar Patpong genomen en dan zei ze onder alle aandacht die ze van de meisjes kreeg, dat ze wel begreep waarom Westerse mannen zo graag naar Thailand gingen. Ook mijn oudste dochter heb ik op 10 jarige leeftijd wel eens mee genomen en die genoot ook oner alle leuke aandacht die ze kreeg. We hebben eens een heel lieve vrouw op verzoek van mijn dochtertje mee naar huis genomen (Budha Monthon) die enkele maanden bij ons heeft gewoond gehad. Ik gebruikte de avond / touristen markt op Patpong om leuke kleding in Westerse maten te kopen en het was helemaal niet duur omdat je overal kunt afdingen. Nooit de vraagprijzen betalen, wetende dat er 100% winst op zit! Als ik voor gezelschap betaalde dan vond ik dat normaal met de wetenschap dat ze ’n hele familie moesten onderhouden en hun eigen bestaan in de grote stad terwijl ze zich op een lieve manier over mij ontfermden. Wat ik wou aanraden is al eerder genoemd, ga nooit ergens een trap op, meestal is de weg naar beneden heel lang als je weg wilt. Extra charges staan vaak op de muren vermeld waar je geen aandacht aan schenkt. Shows worden in rekening gebracht al heb je er met afkeer naar zitten kijken. Wil je zonder te betalen of na te weinig betalen snel weg, zie je in alle donken hoeken jonge mannen opveren die klaar staan om in te grijpen. Ik heb wel eens iemand naar beneden geroepen die ik de trap op zahg gaan en dat werd me door de uitsmijters niet in dank afgenomen. Probeer ze niet bang te maken door te zeggen dat je de Touristen politie er bij gaat halen want die zijn op de een of andere manier nauw bij het systeem betrokken en heb je daar is men dus niet bang voor.. Met je voeten op de (begane) grond kun je je er heel goed vermaken. Als je het laat maakt en te veel gedronken dan wordt je op straat waarschijnlijk overrompeld en lastig gevallen door zeer opdringerige ladyboy’s.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website