Soi Cowboy  in Bangkok (CrackerClips Stock Media / Shutterstock.com)

In Bangkok zijn een aantal rosse buurten die populair zijn bij nieuwsgierige buitenlandse toeristen. De bekendste zijn Patpong, Nana Plaza en Soi Cowboy.

Rosse buurten hebben altijd al een flinke aantrekkingskracht op toeristen gehad. Een rosse buurt is een prostitutiegebied (Red-light district) waar openlijk prostitutie wordt bedreven. In Nederland zijn de Amsterdamse wallen wereldberoemd en daarom een druk bezochte toeristische attractie.

Nachtleven

Wie voor het eerst in Bangkok verblijft, zal zich ook in het bruisende nachtleven willen storten. Bangkok heeft zelfs de meest verwende toerist het nodige te bieden, waaronder megabioscopen, theaters, jazzclubs, discotheken, bars en restaurants. Vergis je niet, het aanbod is zo groot en divers dat het uitgaansleven in Bangkok zich kan meten met steden zoals New York en Londen.

Bangkok is natuurlijk ook geen onbekende op het gebied van erotisch vermaak. De vele Gogo- en Beerbars, nachtclubs, seksshows en massagesalons in de stad, spreken boekdelen.

Nana Plaza (TK Kurikawa / Shutterstock.com)

Rosse buurten

De rosse buurten van Bangkok, vind je op drie verschillende locaties:

 • Patpong: twee straten (Soi’s) tussen Silom en Surawong Road.
 • Nana Plaza: een drie verdiepingen tellend complex aan Sukhumvit Road Soi 4.
 • Soi Cowboy: een straat van ongeveer 300 meter lang, tussen Sukhumvit Road Soi 21 (Asoke) en Sukhumvit Soi 23.

Dit zijn overigens niet de enige plaatsen voor nachtelijk vertier, in een aantal zijstraten van Sukhumvit Road en elders verspreid over de stad vind je ook bars en andere gelegenheden voor betaalde seks, maar wel meer versnipperd of kleinschaliger.

Patpong (Christopher PB / Shutterstock.com)

Patpong

Patpong telt vele Gogo-bars en richt zich specifiek op westerse bezoekers. De prijzen voor een drankje liggen hier dan ook aanzienlijk hoger dan in de andere erotische uitgaansgebieden. Tevens tref je bij Patpong de meeste Katoey’s (ladyboys) aan. Berucht zijn de seksshows op de tweede etage. Vaak betreft het de zogenaamde ‘seksshow scam’. In deze bars laat men je onder druk veel geld betalen voor een drankje of voor de show. Laat deze shows en gelegenheden links liggen om problemen te voorkomen.

Toch telt Patpong steeds meer luxe restaurants en andere uitgaansgelegenheden, zoals bars met livemuziek die zorgen voor een andere sfeer. Zelfs enkele populaire discotheken zijn hier gevestigd. In de straten van Patpong is er een bekende nachtmarkt voor toeristen. Op deze markt zijn veel namaakartikelen te koop, houtsnijwerk en andere toeristische prullaria. Alhoewel deze markt duurder is dan vele andere markten in Bangkok, is hij door zijn ligging nabij het zakendistrict van Silom populair en druk bezocht.

Naast Patpong ligt Silom Soi 4, een gebied dat zich richt op uitgaansgelegenheden voor homoseksuelen. Echter daar verschijnen steeds meer trendy bars en restaurants voor hetero’s. In de nabijheid van Patpong ligt Soi Thanya, ook wel Thanya Plaza genoemd. Dit nachtleven richt zich vooral op Japanse mannen. Westerse pottenkijkers worden niet toegelaten in de nachtclubs.

Nana Plaza

Nana Plaza (officieel Nana Entertainment Plaza) is een drie verdiepingen tellend complex met Gogo- en beerbars. De ingang is tegenover het Nana Hotel. Het gebied is op loopafstand van BTS Skytrain station Nana. De naam Nana is afkomstig van een bekende rijke Thaise familie die veel panden bezitten in het gebied.

Nana Plaza is een vierkant complex met een soort plein op de begane grond. Daar bevinden zich Beerbars waar je rustig een drankje kunt drinken. Ga je met de trap naar de eerste verdieping dan tref je daar vooral Gogo-bars aan. Op de bovenste etage zijn een aantal zogenaamde short-time hotels.

Soi Cowboy (Christopher PB / Shutterstock.com)

Soi Cowboy

Soi Cowboy is de kleinste ‘rosse buurt’ in Bangkok. Er doen vele verhalen de ronde over de herkomst van de naam. Zo zou de straat vernoemd zijn naar een Amerikaanse cowboy die daar ooit de eerste bar opende. Tot in 2001 werd deze straat veel bezocht door westerse expats die het drukke, en voornamelijk door toeristen bezochte Patpong en Nana Plaza wilde mijden. Sinds 2001 is het gebied echter veel commerciëler geworden. Dit heeft tot gevolg dat ook Soi Cowboy zijn oude oorspronkelijke sfeer heeft verloren.

Op de hoek van Sukhumvit Soi 23 met Soi Cowboy, zit een Nederlands bruin café, genaamd ‘The Old Dutch’ die ook Nederlands eten en Belgische bieren serveert. Het is een bekende ontmoetingsplaats van Nederlandse en Belgische expats.

Toeristische hotspot

Er is niets op tegen om als toerist eens te gaan kijken in de rosse buurten van Bangkok. Wat toegankelijkheid betreft kan je het vergelijken met de Wallen in Amsterdam. Je kunt zelfs je echtgenoot of echtgenote meenemen en rustig een drankje drinken in een Beer- of Gogo-bar. Soi Cowboy is dan wellicht het meest geschikt. De buurt is minder uitbundig en druk, maar wel wat gemoedelijker. Scam met sekshows of oplichting met drankrekeningen komen hier minder vaak voor.

Voor degenen die absoluut niet geïnteresseerd zijn in schreeuwende neonreclame, harde muziek en wulpse dames, er zijn genoeg andere uitgaansmogelijkheden in bruisend Bangkok.

Rating: 4.54/5. From 13 votes.
Please wait...

19 reacties op “Rosse buurten in Bangkok, hotspot voor toeristen”

 1. Gringo zegt op

  Prima verhaal met goede informatie over de drie “hot spots”. Voor mij is Patpong altijd favoriet geweest. ‘s Middags tegen vijf uur kijken naar de opbouw van de markt, onvoorstelbaar, dat dat gekrioel van werkers er elke dag weer in slaagt de markt op tijd klaar te hebben.

  Ik heb al eerder geschreven over mijn favoriete a gogo bar “Safari”, waar ik de eerste kennismaking met de Thaise dames beleefde.

  Inderdaad, je nooit laten overhalen een show te gaan zien op een tweede verdieping, want gegarandeerd wordt je belazerd. Toen ik er jaren geleden een keer intrapte en met mijn Thaise vrouw zo’n walgelijke show (pingpongballetjes, scheermesjes, bloemen uit “het doosje”, enz. moesten we 500 Baht voor een Heineken afrekenen. Protest natuurlijk, maar toen kwam er even een gorilla bijstaan om de plooien glad te strijken. Betalen dus en wegwezen! Mijn vrouw kan er nog steeds kwaad over worden als ik haar er aan herinner.

  Nu ik in Pattaya woon, kan ik het natuurlijk niet laten om even te zeggen, dat naar mijn mening de hot spots hier veel klantvriendelijker zijn en dus minder agressief om een ladydrink te versieren.

 2. Cornelis zegt op

  Leuk om te lezen – en tegelijkertijd toch ook een beetje een wegwijzer voor de nieuwkomer in Bangkok. Ben zelf alleen een aantal malen zakelijk in Bangkok geweest, en daarbij niet de bovenstaande gebieden bezocht, maar het viel me altijd wel op dat taxichauffeurs e.d. er zonder meer van uitgingen dat je voor de erotiek naar Thailand kwam. Een al wat oudere man, alleen reizend, ‘zogenaamd’ voor business: die doe je onmiddellijk allerlei aanbiedingen voor z’n veronderstelde broodnodige ontspanning. Ook bij het verlaten van het hotel (meestal Amari Watergate, niet ver van CentralWorld) werd je besprongen door allerlei figuren, vaak met foto’s of zelfs complete foto-albums waaruit je een dame – vanaf hoogst illegale leeftijden – kon kiezen. Ik werd het spuugzat, maar je kunt niet anders dan het van je rug laten afglijden. Gebeurt trouwens niet alleen in Thailand, natuurlijk; bij voorbeeld ook op Bali kon ik geen voet buiten het hotel zetten zonder onmiddellijk iemand achter me aan te krijgen die ‘a very young girl’ in de aanbieding had.
  Een zijsprongetje: ik heb in een ver verleden gevaren bij de marine. In bepaalde buitenlandse havens werd er op het publikatiebord een lijst opgehangen van de buurten en de etablissementen waar je – vanwege het ‘verdorven’ karakter – niet mocht komen. Een fantastische service: men verdrong zich voor het bord om dat lijstje over te nemen, want dan wist je tenminste waar je heen moest……….

 3. theoS zegt op

  Ik kwam in 1976 voor het eerst in Soi Cowboy en toen bestond de bar Cowboy nog, vandaar de Soi haar naam, gedreven door een Afro-American. Werdt veel bezocht door Amerikaanse GIs, ik kwam daar ook regelmatig en Soi Cowboy was een relatief lege straat. Ik denk zelfs dat The Old Dutch gevestigd is in het gebouw waar toendertijd de bar Cowboy was. Mooie herinneringen aan die tijd.

  • rori zegt op

   Ik wil in deze reageren omdat het verhaal begint in 1976. Nu ja tot ongeveer 2008 was het daar goed te verteren. Vanaf 2008 zie ik ieder jaar het daar erop achteruit gaan. Het is en blijft wel de beste plek en iedereendie voor “vertier” gaat moet daar naar toe.
   Ik zelf woon en verblijf ook regelmatig in Jomtien omdat mijn vrouw en ik daar samen een condo hebben. A

   Ga regelmatig (zaterdagsavonds) naar walkingstreet. Alleen naar de Tunabar voor de muziek en om wat te drinken. Oh altijd MET de vrouw.
   Wat ik op wil merken dat de laatste 8 jaar walkingstreet echt is overgenomen door russen en indiers. het word er daar niet beter op.
   Oh mijn vrouw heeft bij de politie gewerkt en dus van haar “oud”-collega’s horen wij nogal eens iets. ook hun valt het op.

 4. patrick zegt op

  Patpong market
  hier vind je o.a. de chinese namaakhorloges. ik heb er zo eentje gekocht aan 700THB en wetende dat het nep is en allicht geen lang leven beschoren heb ik er nog steeds veel plezier van.
  ik heb dit afgedongen door bij de verkooer langs te gaan tegen sluitingstijd. ik zei hem ik wil deze horloge, maar mijn geld is op en ik heb slechts -mijn portefuille tonend- 1000 THB over en daarvan heb ik er 300 nodig voor de taxi.
  de deal was beklonken….
  zoniet zullen ze er minstens 1500 voor vragen.

  de meeste dingen die er te koop worden aangeboden komen van http://www.chatuchak.org/
  op de weekend markt van chatuchak vind je bijna alles terug aan de helft van de prijs dewelke men er in Patpong voor vraagt.
  ik heb dat argument een keer gebruikt voor een paar croc schoenen en de verkoopster in Patpong werd een beetje boos toen ik haar naar de prijs vroeg en ik haar daarna antwoordde dat hetzelfde elsers de helft kost.
  ze zei, als ik de prijs wist, waarom ik er dan naar vroeg en ging tekeer als een viswijf in hetThais, dat ik het dan maar in chatuchak moest gaan halen.

 5. Fransamsterdam zegt op

  Een paar keer heb ik een paar dagen in de onmiddellijke nabijheid van Nana Plaza gelogeerd. Dat is op zich wel een leuke plek. Soi Cowboy is al zeer beperkt qua omvang en Patpong heb ik op basis van het verhoogde scam/veiligheidsrisico altijd maar gelaten voor wat het was.
  De prijzen liggen een stuk hoger dan in Pattaya, de dames zijn over het algemeen doorgewinterder, het risico om in aanraking te komen met dingen die je niet wilt (“Ik wil wat roken, ok?” “Ja hoor, ik ben ook wel aan een sigaretje toe.” “Ik bedoel eigenlijk iets anders dan een sigaret.”) is groter, terwijl je als ‘niet geïnteresseerde toerist’ ook in Pattaya en elders vrijwel overal probleemloos een drankje kunt doen.
  Relaxte no-hassle beer-bars, die juist zo kenmerkend zijn voor Thailand, zijn in Bangkok slechts sporadisch te vinden.
  Uit mijn aantekeningen van mijn eerste bezoek ooit aan Bangkok:
  Misschien nog wel leuk om even te verhalen is hoe Frans afgelopen maandagmiddag is geflest. Hij was net aangekomen in Bangkok en liep wat rond in de omgeving van het hotel. Het was een uur of 4 en veel was er nog niet open. Hij volgde een paar grote pijlen die naar Nana’s Entertainment Bar moesten leiden en daar stond ook nog ‘open’ op, dus dat trok de aandacht. Vlak voor aankomst bij de bar werd Frans ongevraagd vergezeld door een taxichauffeur die de bar meteen begon aan te prijzen. Derhalve van het plan om naar binnen te gaan afgezien en doorgelopen. Verderop was niet veel meer, dus liep ik, inmiddels weer alleen, terug en ging naar de ingang. Op het moment dat ik de deur opende voelde ik de hete adem van de taxichauffeur plots weer in mijn nek. Ik verstond niets van wat hij zei, maar hij liet ongetwijfeld weten dat hij het was op wiens aanbeveling deze Frans uitgerekend naar deze bar, die weliswaar de naam Nana’s Entertainment Bar draagt, maar niets met Nana Entertainment Plaza te maken heeft, was gekomen.
  Ik werd persoonlijk hartelijk welkom geheten door de kennelijk eigenaar, een Italiaans-achtige mafioso in een heel groot en heel donker pak, die mij geluk wenste met mijn verstandige keuze om zijn etablissement met een bezoek te vereren en ik bofte toch maar want ik had als (enige) klant nog de keuze uit alle twaalf meisjes.
  Op dat moment was ik niet assertief genoeg, ik had natuurlijk gewoon om moeten draaien en weg moeten lopen, maar liet me toch een biertje voorzetten. Stom, stom stom. Na twee slokken gaf ik aan te willen betalen. Ik gaf de man 100 Bath, niet in de verwachting nog wat terug te krijgen, maar zelfs dat bleek een misrekening, voor minder dan 250 Bath ( 5 Euro, je reinste oplichterij ) ging de deur naar buiten niet open. Mijden, deze tent!

 6. Kris zegt op

  Enkele jaren terug was er veel te lezen over een Arab die meerdere GoGo-bars in Soi Cowboy had gekocht, maar ook berucht was voor de scams in zijn bars.

  Weet iemand of het verhaal klopt en of het nog actueel is?

  • Hans Massop zegt op

   Ja, dat klopt nog steeds. Het is een Amerikaan van Iraanse afkomst, die ze dus The Arab noemen. Zijn bars zijn: Kiss, Spice Girls, Deja Vu, Midnite, Rio, Sahara en ik dacht ook Rawhide. Altijd gelazer daar met rekeningen, en bedreigingen of zelfs klappen voor klanten als er iets van gezegd wordt. Vermijden dus.

 7. Jack G. zegt op

  Als ik in het Patponggebied ben kijk ik altijd met verbazing hoe die klantenlokkers stelletjes, mannen, vrouwen meekrijgen naar de Pingpongshow waar zij voor werken. Je zou toch denken van dat weten ze toch uit al die reisgidsen en van internet? Of kiezen ze voor iets ‘spannends’ om thuis te kunnen vertellen? En nemen ze het scammen op de koop toe? Ik denk dat veel toeristen moeite hebben met het vinden van een leuke uitgaansgelegenheid in Bangkok die bij hen past.

  Dat Nana entertainment plaza riep bij mij gelijk de vraag op van als hier nou eens brand uitbreekt. Maar dat heb ik in meer uitgaansgelegenheden in Thailand.
  De avondmarkt van Patpong. Ze vragen zulke hoge vraagprijzen waardoor het mij nog niet gelukt is om iets te kopen voor de prijs die ik maximaal wilde betalen. Ik koop altijd gemakkelijk en met veel plezier op de JJ market. Tip voor de filmers met de selfiesticks onder jullie. Ik heb menig filmer klappen in Patpong zien krijgen. Dus weet waar je aan begint. Het goede nieuws is dat ze op de markt ook selfiesticks verkopen voor het geval die van jouw de film niet heeft overleefd.

 8. Huub zegt op

  In praktijk valt het hele stuk Sukhujmvit tussen Nana en Cowboy na zonsondergang wel als RLD aan te merken. Vele ´freelancers´ op de stoep, met name voor de grotere hotels, in bijna alle bars lopen wel ´werkers´ rond en in diverse sois zijn ´bijzondere gelegenheden´ (dr. bj. & co). Een groot hotel als het Ambassador (soi 11) heeft gewoon z´n eigen ´massage´ straat en ondergrondse Climax nachtclub en ga zo door. Ik heb zelfs wel eens een aanbod gehad in een reisbureau tijdens het boeken van een busreis 🙂 Persoonlijk zie ik er de lol wel van in, hoort bij Bangkok, maar wie dit slecht trekt kan beter riverside een hotel boeken.

 9. Lex K. zegt op

  Wie kan mij wat vertellen over het zogenaamde pratanum of pratanam area?

  Bij voorbaat dank,

  lex

  • Daniël M. zegt op

   Beste Lex,

   Pratunam is geen rosse buurt. Daar zijn shopping malls met enorm veel kleine winkeltjes, een soort permanente overdekte markt, waar vooral kleding verkocht wordt.

 10. Sonny zegt op

  Hoi Frans, de bars op het pleintje in het midden van de begane grond rekende een jaar of 2/3 geleden ook al tegen de 200 bht voor een pilsje. Het leukst zit je op de 1e etage in het hoekje bij de roltrap, nog geen 100 bht, en veel belangrijker je kan daar nog rustig zitten en alles aanschouwen zonder dat je constant lastiggevallen wordt.

  • kees zegt op

   Sonny , bedankt voor je tip wat betreft de bar op de 1e etage. Voor mij is het 25 jaar geleden dat ik in Bangkok ben geweest , en toen ben ik alleen in soi Cowboy en Patpong geweest. Nu wil ik toch wel eens naar Nana gaan. Volgens mij was zelfs Old Dutch in soi Cowboy er toen nog niet.

 11. Jacob zegt op

  Buiten deze toeristen attracties zijn er nog talloze karaoke clubs, night clubs, gentlemen clubs, entertainment area’s, waar je de mooiere thaise dames ziet voor het overall thaise publiek
  Je moet dus wat Thais spreken om er binnen te komen maar dan heb je een leuke avond die afhankelijk van de dame in iets erotischer vorm kan worden afgelosten. Oh ja, vergeet je knip niet…hahaha

  De nightclubs als vermelde Climax zitten door heel Bangkok en iedere taxi chauffeur kent ze..

  Dan heb je nog de massagepaleizen en clubs waar je ook terecht kan en geen thai nodig is
  En er zijn de Japanse karaoke barren en clubs. erg moeilijk om binnen te komen, maar Jacob; Pak waan die maak, dus ben er een keer in geslaagd Weinig te doen, de dames spreken Thai en Japans en zingen in Japans… niet echt vermakelijk…

 12. rentenier zegt op

  Als ik vanuit Udon Thani voor werk of zaken naar Bangkok moest, nam ik altijd een hotelletje in de nabijheid of zelfs midden in Patpong. De prijzen waren heel redelijk en na werk en serieus gezelschap was het tegen de avond leuk om je eens te kunnen ontspannen. Ook in Soi Cowboy heb ik leuke ervaringen. Daarvan kende ik een slechte landgenoot die schulden van bar eigenaren opkocht die ze bij de Thaise Maffia hadden en zodoende was hij er populair en mede eigenaar. Hij opende daardoor ook zijn markt voor drugsverkoop.
  Ik heb mijn destijds 75 jarige moeder wel eens mee naar Patpong genomen en dan zei ze onder alle aandacht die ze van de meisjes kreeg, dat ze wel begreep waarom Westerse mannen zo graag naar Thailand gingen. Ook mijn oudste dochter heb ik op 10 jarige leeftijd wel eens mee genomen en die genoot ook oner alle leuke aandacht die ze kreeg. We hebben eens een heel lieve vrouw op verzoek van mijn dochtertje mee naar huis genomen (Budha Monthon) die enkele maanden bij ons heeft gewoond gehad. Ik gebruikte de avond / touristen markt op Patpong om leuke kleding in Westerse maten te kopen en het was helemaal niet duur omdat je overal kunt afdingen. Nooit de vraagprijzen betalen, wetende dat er 100% winst op zit! Als ik voor gezelschap betaalde dan vond ik dat normaal met de wetenschap dat ze ‘n hele familie moesten onderhouden en hun eigen bestaan in de grote stad terwijl ze zich op een lieve manier over mij ontfermden. Wat ik wou aanraden is al eerder genoemd, ga nooit ergens een trap op, meestal is de weg naar beneden heel lang als je weg wilt. Extra charges staan vaak op de muren vermeld waar je geen aandacht aan schenkt. Shows worden in rekening gebracht al heb je er met afkeer naar zitten kijken. Wil je zonder te betalen of na te weinig betalen snel weg, zie je in alle donken hoeken jonge mannen opveren die klaar staan om in te grijpen. Ik heb wel eens iemand naar beneden geroepen die ik de trap op zahg gaan en dat werd me door de uitsmijters niet in dank afgenomen. Probeer ze niet bang te maken door te zeggen dat je de Touristen politie er bij gaat halen want die zijn op de een of andere manier nauw bij het systeem betrokken en heb je daar is men dus niet bang voor.. Met je voeten op de (begane) grond kun je je er heel goed vermaken. Als je het laat maakt en te veel gedronken dan wordt je op straat waarschijnlijk overrompeld en lastig gevallen door zeer opdringerige ladyboy’s.

 13. massart sven zegt op

  Onlangs nog in Bangkok geweest en nu moet ik wel zeggen dat Nana Plaza een facelift heeft gekregen.. Het entertainment is nog hetzelfde maar op de begane grond is er het meest verandert

 14. Niek zegt op

  Het is me toch drie keer overkomen in soi Cowboy dat ik belazerd werd met de bekende wisseltruc dat ik mijn wisselgeld terugkreeg alsof ik met een biljet van 500 Baht had betaald, terwijl dat met een biljet van 1000 Baht was. Maar verder worden dergelijke plaatsen na verloop van tijd stom vervelend en is er meer te beleven onder de ‘free lancers’ buiten go-go bars. Ik kom er allang niet meer.

 15. theoS zegt op

  Klopt ook. Ik kwam voor het eerst in 1976 in soi Cowboy en op de hoek daarvan was inderdaad een bar genaamd Cowboy. De eigenaar was een American -Negro en er kwamen veel Amerikaanse piloten en Vietnam veterans met R&R. In 1978 sloot hij de bar. De Vietnam oorlog was afgelopen en iedereen ging naar huis. Ik denk dat Old Dutch in hetzelfde gebouw zit wat toen de bar Cowboy was. Aaah. heerlijke tijd geweest.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website