Soi Cowboy Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Bangkok, Steden, Thailand tips
Tags: , ,
13 juli 2022

CrackerClips Stock Media / Shutterstock.com

In Bangkok zijn een aantal rosse buurten die populair zijn bij buitenlandse toeristen, Soi Cowboy is er één van is.

De straat is ongeveer 300 meter lang en ligt tussen Sukhumvit Road Soi 21 (BTS station Asoke) en Sukhumvit Soi 23 in Bangkok. Het kan niet missen want je zult er veel schreeuwerige neonreclame aantreffen die de barretjes moeten aanprijzen.

Soi Cowboy is de kleinste ‘rosse buurt’ in Bangkok. Er doen vele verhalen de ronde over de herkomst van de naam. Zo zou de straat vernoemd zijn naar een Amerikaanse cowboy die daar ooit de eerste bar opende.

Tot ongeveer 2001 werd deze straat veel bezocht door westerse expats die het drukke, en voornamelijk door toeristen bezochte Patpong en Nana Plaza wilde mijden. Sinds 2001 is het gebied echter veel commerciëler geworden. Dit heeft tot gevolg dat ook Soi Cowboy zijn oude oorspronkelijke sfeer heeft verloren.

Op de hoek van Sukhumvit Soi 23 met Soi Cowboy, zat voorheen een Nederlands bruin café, genaamd ‘The Old Dutch’ die ook Nederlands eten en Belgische bieren serveerde. Deze is helaas ter ziele.

Video: Soi Cowboy

Bekijk deze video voor een indruk.

7 reacties op “Soi Cowboy Bangkok (video)”

 1. Theo zegt op

  Ik kwam voor het eerst in Soi Cowboy in 1976 en toen stond de originele bar,genaamd Cowboy,daar nog.De bar werdt gesticht door een afro amerikaan en er kwamen toen veel Amerikanen,ik denk van de bases die hun hier nog steeds hadden.Er waren maar een paar bars in deze straat en waren ook stukken goedkoper.In 1976 was er nog steeds Martial Law,er was een straatverbod van 12 uur ’s nachts tot 4 uur ’s morgens dus de bars waren de hele nacht open want men kon pas naar buiten na 4 uur ’s morgens.Toen de Amerikanen vertrokken waren is de Cowboy Bar verkocht en kwamen er steeds meer bars e.d. bij.Genoten van de video

 2. theoS zegt op

  De naam Soi Cowboy is gegeven door de Amerikaanse columnist, Bernhard Trink, die een column had bij (toen nog bestaande) krant Bangkok World met de naam Nightowl sinds 1962 of zoiets. Genaamd naar de bar Cowboy. Hij schreef dagelijks over wat zich afspeelde in het bar leven in Bangkok, zodoende de naam,
  Krant koste 3 baht. Van hem komt ook de uitdrukking TIT, This is Thailand. Hij schijnt nog te leven en ong. 85 jr oud te zijn. Google maar eens, een interessant figuur, spreekt geen woord Thais, kan ik niet leren zegt hij. Dwaal weer af.

 3. theoS zegt op

  Ik ben dezelfde als Theo. Nog een aanvulling op mijn eerdere reacties.In de bar Cowboy kwamen ook veel Amerikaanse gevechts vliegers en bommenwerper piloten. Deze vliegers vlogen ook (misschien nog steeds?) patrouille over Europa en hadden een tussen landing in Frankfurt, Duitsland. Je kon gratis meeliften met hun als je daar om vroeg. Ik moest me dan melden op een zekere tijd, weet niet meer waar, Don Muang of U-Tapoa. Ben toen niet gegaan daar ik een aanmonstring kreeg aangeboden op een Noors schip. Voor degene die mij niet geloven, kijk naar het jaartal. Er was geen populair Internet en wie had een computer? In ieder geval de naam soi Cowboy komt van deze bar, sorry dat ik afdwaalde maar dacht het een aardige aanvulling te wezen op de history van soi Cowboy.

 4. Jan Hoekstra zegt op

  Ook de gezelligheid is helaas ter ziele in soi Cowboy. What you name, you give me ladydrink? Hup, tequila weg en zij ook weg, geen whiskey cola geven want dan krijg je vaak twee bonnen, 1 cola en 1 whiskey, zit je al snel op 10 euro per drankje. Man wat is Bangkok toch goedkoop, not.

  • Jacob zegt op

   Ja, ik denk dat je bezodelazerd bent waar je bij stond

   Koop nog steeds, afgelopen zaterdag, een bourbon cola voor 160 thb, 1 prijs, 1 glas
   Straat was als te doen gebruikelijk vol en ook met gasten
   Op locatie van Old Dutch kun je nu (toepasselijk?) je weed kopen, legaal

 5. fred zegt op

  Wie nog naar Bangkok gaat enkel en alleen voor de goedkope seks zal wel van een kale reis terugkeren. De betaalde seks is nu goedkoper in Europa.
  Ik heb het dan wel even niet over sfeer en gezelligheid.

 6. Martin zegt op

  Nog steeds een prachtige soi waar je met genoegen kan kijken naar alles wat er hoort en naar alle passanten en klanten
  Er zijn meerdere barren waar je zonder hustle kunt zitten en genieten… uiteraard zijn dat niet de vele go-go’s
  Daar vind je ook niet de ‘mooiste’ dames en de prijzen zijn betaalbaar…

  Als je jezelf stoort aan de verscheidenheid aan dames en hun praatjes dan zit je op de verkeerde plek…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website