‘Krung Thep’ zeggen de Thai liefdevol tegen hun hoodstad. Dat betekent ‘Stad van de Engelen’. Bangkok is dan ook een bijzondere stad. Zelden zie je zo’n groot contrast tussen arm en rijk. Een gigantische metropool die behoort tot de belangrijkste en meest exotische steden van Zuidoost-Azië

Bangkok is een mix van emoties en zal al je zintuigen prikkelen. De geuren, geluiden, kleuren, de mensen en de hectiek zullen een onuitwisbare indruk op je maken. Bangkok grijpt je en laat je nooit meer los. Zorg dat ook jouw bezoek aan Bangkok onvergetelijk zal worden. Hoe? Wij helpen je alvast om de 10 ‘must see and must do’ activiteiten voor je op te sommen.

1. Decadent shoppen in Siam Paragon

 • Ooit wel eens een winkelcentrum gezien waar Ferrari’s in de etalage staan? Ga eens in Siam Paragon kijken het meest luxe winkelcentrum van Bangkok. Modemerken als Gucci, Prada, Cartier, Fendi, Paul Smith, Armani, Jimmy Choo, Valentino en vele anderen zijn ruim vertegenwoordigd. Je vindt je er winkels met prachtige luxe sieraden en diamanten. Naast alle westerse handelswaar, kun je er ook terecht voor traditionele Thaise kunst, kunstnijverheid en exclusieve ambachtelijke Thaise artikelen.
 • Meer over Siam Paragon in Bangkok

i viewfinder / Shutterstock.com

2. Geniet van een spectaculair uitzicht over Bangkok

 • Bekijk Bangkok vanuit de hoogte. Bangkok heeft een aantal wolkenkrabbers met een spectaculair uitzicht over de stad. Doe dat zowel een keer overdag als in het donker. De miljoenen lichtjes zorgen dan voor een bijna onwerkelijk schouwspel alsof je in een zwerm van ontelbare vuurvliegjes terecht bent gekomen. Ook een aanrader is de late namiddag, net op tijd om getuige te zijn van de ondergaande zon achter de Chao Praya rivier.
 • Meer over spectaculaire vergezichten over Bangkok

3. Maak een ritje met een Tuk-Tuk

 • De Tuk-Tuk is een kleine driewieler met een tweetakt motor. Een soort gemotoriseerde riksja. De naam Tuk-Tuk is ontleend aan het ploffende geluid van de motor. Hoewel het geen comfortabel vervoermiddel is en je moet oppassen dat je niet opgelicht wordt, is een ritje met een Tuk-Tuk wel een spectaculaire belevenis.
 • Meer over Tuk-Tuk in Bangkok

4. Bezoek de mooiste tempels van Bangkok

 • Bangkok heeft vele bezienswaardigheden, maar wat je zeker niet mag missen zijn de prachtige boeddhistische tempels (Wat). Bangkok heeft een aantal van de mooiste tempels ter wereld. Wij geven je een opsomming van de tempels die een bezoek waard zijn: Wat Phra Kaew, Wat Pho, Wat Arum, Wat Saket, Wat Pathum Wanaram en Wat Traimit
 • Meer over tempels in Bangkok

5. Met een boot over de Chao Phraya Rivier

 • Deze slingerende waterweg loopt dwars door Bangkok. Er is altijd wat te zien op de rivier. Het is een belangrijke locatie voor handel en het transport. De Ta Tien pier is vol met kraampjes waar je van alles kunt kopen zoals eten en souvenirs. Je kunt er ambachtslieden aan het werk zien die sieraden maken. Varen op de rivier is een geweldige manier om meer van Bangkok te zien. Goedkoop is het ook, je betaalt minder dan een euro.
 • Meer over een boottocht op de Chao Phraya Rivier

6. Afdingen op de Chatuchak weekend market

 • De Chatuchak weekend market in Bangkok is één van de grootste markten ter wereld. De markt bestaat maar liefst uit 15.000 marktkraampjes!Als je van winkelen en afdingen houdt is de weekend markt naast het Chatuchak park verplichte kost. Een goede voorbereiding is aan te raden want je kunt er verdwalen en je zult niet de eerste zijn. De markt is erg populair bij toeristen en buitenlanders maar ook bij de Thai zelf. In het weekend trekt de markt 200.000 bezoekers per dag (zaterdag en zondag) waarvan 30% buitenlanders.
 • Meer over de Chatuchak weekend market in Bangkok

7. Ervaar de weldaad van een Thaise massage

 • Thaise massage zorgt voor complete ontspanning en is daarmee een doeltreffend middel tegen zowel fysieke als geestelijke spanning. Het helpt vermoeidheid te bestrijden en geeft energie. Kortom, het zorgt voor meer vitaliteit en de Thai geloven zelfs dat het levensverlengend werkt. Na een Thaise massage voel je jezelf als herboren, je hebt veel energie en een heerlijk tintelend gevoel over je hele lichaam. Het effect van een Thaise massage houdt ongeveer drie tot vier dagen aan.
 • Meer over de wereldberoemde Thaise massage
Thaise massage

Thaise massage (Teerayuth Mitrsermsarp / Shutterstock.com)

8. Eet bij de kraampjes op straat

 • Het eten langs de kant van de weg is niet alleen erg goedkoop, maar smaakt altijd overheerlijk. Vaak zelfs beter dan in een duur restaurant. Sommige straatverkopers zijn zo goed dat je geduld moet hebben voordat je aan de beurt bent. Het eten op straat is zeker niet alleen voor de arme Thai bestemd. Juist omdat het eten zo goed is tref je ook zakenmensen en rijke Thai aan bij de kraampjes op straat. Verwacht geen menukaart. Die is er meestal niet. In veel gevallen bieden ze slechts één gerecht, alleen hun specialiteit.
 • Meer over straatgerechten in Bangkok

9. Loop door de smalle straatje van China Town

 • Eén van de populairste bezienswaardigheden in Bangkok is Chinatown, de historische Chinese wijk. Het is er kleurrijk, exotische en druk. Naast marktkramen vindt je er de grootste concentratie van goudwinkeltjes in de stad. Het gebied kenmerkt zich door een doolhof van honderden smalle steegjes, kleine winkeltjes en vele marktkraampjes. Bezoek eens de stoffenmarkt van Sampeng Lane of de algemene markt aan Soi Isara Nuphap.
 • Meer over Chinatown in Bangkok

10. Dompel je onder in het bruisende nachtleven van Bangkok

 • Naast de vele uitstekende restaurants, kent Bangkok een bruisend nachtleven. Discotheken, jazzclubs, livebands, muziekcafe’s, theater, cabaret en megabioscopen. Je zult in Bangkok trendy uitgaansgelegenheden aantreffen die je eigenlijk alleen in Londen of New York zou verwachten. Een show opgevoerd door ladyboys is ook een echte aanrader. Wil je de andere kant van het nachtleven eens meemaken? Dan kan je bezoekje brengen aan Patpong, Soi Cowboy of Nanaplaza. Daar zul je de Beerbars, Gogo danseressen, nachtclubs en seksshows aantreffen. Iets wat je een keer gezien moet hebben.
 • Meer over de rosse buurten in Bangkok

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website