Thepprasit Road in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , , ,
13 mei 2019

Thepprasit Road in Pattaya verbindt de Sukhumvit Road met de Thapparaya Road. Een straat, die veel te bieden heeft biedt op allerlei gebieden.

Zou men de straat vanaf de Sukhumvit zijde inrijden, dan wordt op dit moment rechts gewerkt aan een nieuwe Chinese Mall, terwijl het vorige verkooppunt op deze plek na vier jaar ter ziele is gegaan, ondanks de grootse opening indertijd. Links ligt de bekende Outlet Mall met bekende merkartikelen met daarnaast een grote markt. Het eerste gedeelte heeft een etage, toegankelijk met een roltrap. Wel apart voor een openluchtmarkt. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagnamiddag ontvouwt zich een reusachtige markt, die zich uitstrekt aan de voorkant van de twee condo,s. Het eerste gedeelte richt zich op voedingswaren in de breedste zin van het woord. Het tweede gedeelte voor de beide condo’s kenmerkt zich door een groot aanbod aan kleding, schoenen, horloges, sieraden en cosmetica.

Rijden we verder de Thepprasit Road op dan is een tweede markt (links) tegenover het PTT-tankstation te bezoeken. Deze markt kenmerkt zich door allerhande artikelen bedoelt voor verzamelaars en liefhebbers van “losse” goederen Boeddha voorwerpen naast gebruikte horloges en elektronica, maar ook gebruikte kleding en schoenen. Grappig om rond te neuzen.

Bij het vervolgen van de tocht over de Thepprasit Road passeert men een scala aan kleine bedrijven. Te veel om op te noemen, voor ieder is daar wel iets vinden voor reparatie of nieuw, drukwerk en planten en corsages.

Dan ziet men links het Colosseum theater liggen. Een van de nieuwste  theaters in Pattaya op het gebied met een Ladyboy Show. De drukte is afhankelijk van het seizoen, maar elke avond worden drie shows opgevoerd vanaf 18.00 uur. Een ruim parkeerterrein ligt voor het theater, zodat dat geen overbelasting voor het overige verkeer betekent.

Even voorbij dit theater ligt het grote overdekte Ratakorn Market. Een betrekkelijk jonge markt, geopend in 2013 en goed voorzien van verswaren zoals fruit, groente, eieren en vlees. Niet alleen de groothandel staat hier ‘s morgens om 5 uur, ook de gewone klant kan hier goed terecht. Ook hebben zich diverse restaurants zich gevestigd. Om de markt heen vindt men de verschillende straatverkopers en kan men al van een Pad Thai voor 40 bathjes genieten. Na de shows treft men ook soms de artiesten uit het Colosseum aan voor een snelle en smakelijke hap.

Rijdt men een stukje verder dan ziet men aan de rechterzijde het Kaan theater met shows uit de geschiedenis van Thailand. De hoofdpersoon Kaan raakt verzeild in de mythologische verhalen uit oeroude Thaise boeken. Door gebruik te maken van moderne technieken kunnen de meest fantastische dingen uitgebeeld worden. Ook een aantal olifanten en een paard spelen in dit geheel een rol. Mocht iemand uitgekeken zijn op de grote hoeveelheid mogelijkheden in Pattaya en omgeving dan is dit nog een mogelijkheid om te bezoeken. (D’Luck Theatre )

Hoewel de Thepprasit Road niet in de schijn werpers staat zoals sommige andere straten in Pattaya, biedt de straat een scala aan mogelijkheden om deze eens te bezoeken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website