Terminal 21 in Pattaya Noord

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Shoppen, Steden, Winkelcentra
Tags:
29 november 2019

Deze week was ik in Pattaya Noord en besloot om mijn lunch in Terminal 21 te gebruiken. Op de derde etage kan een keuze gemaakt worden uit een aantal restaurants. Ik zal geen verslag doen wat geserveerd werd en dergelijke omdat dit voor veel lezers totaal niet interessant is.

Een paar andere zaken vielen mij deze keer weer op. Terminal 21 oogt aan de buitenkant groots. Maar schijn bedriegt. Door het minimale aantal bezoekers kon er gemakkelijk binnen geparkeerd worden, overal duidelijk aangegeven door de groene lampjes aan het plafond bij de betreffende parkeerplek.  Even het nummer van de parkeerplek noteren, omdat ik een vorige keer in de veel grotere parkeergarage in Central Festival niet meer wist waar de auto stond! “Een beetje dom!“, zou Maxima zeggen.

In het winkelcentrum waren nu alle units verhuurd en op verschillende plekken meer “aangekleed”, wat gelijk een andere indruk geeft. Men heeft tevens het “landenthema” gehandhaafd, zoals in Korat, maar de werkelijke uitstraling was minimaal in de zaken. Echter de bezoekers c.q. kopers lieten het afweten. De weinige bezoekers, die er wel waren, bestonden hoofdzakelijk uit jongere Chinezen. De verkopers deden ook niet aan actieve werving en hadden meer belangstelling voor hun iPhone. Terminal 21 in Pattaya kent maar drie etages voor verkoop en verschillende restaurants. Veel “gewone” zaken ook zoals elders in Thailand: Starbucks, Santa Fé, en zelfs Amazone zoals die bij de PTT-benzinestations zijn gevestigd. Op de 4e etage zijn verschillende bioscopen en een entertainment afdeling voor de liefhebbers.

Voor specialiteiten hoeft men niet direct naar Terminal 21 in Pattaya te snellen. Hoogstens dat men relaxt in een koelere omgeving wat wil rondlopen en mogelijk vindt men toch iets aardigs. Buiten stond al een grote kerstboom opgetuigd!

16 reacties op “Terminal 21 in Pattaya Noord”

 1. BkkT21 zegt op

  In BKK is het er juist superdruk vanwege het enorm goedkope foodcourt op de 5e etage, Op etage 4 zijn allerlei bekende chain-restaurants, die ook nog geregeld wisselen, zo bleken er na 9 mnd weg te zijn geweest dat de voormalige Koreaanse vrijwel allemaal wegwaren.
  Is zoń supergoedkoop foodcourt, nog goedkoper als die karretjes op straat, daar ook aanwezig?
  Die tram uit San Francisco en een London doubledecker schijnen wel standaard te zijn.

 2. ruud zegt op

  Het foodcourt houdt de loop in de zaak, omdat veel mensen daar een goede maaltijd krijgen voor weinig geld.
  Zonder zo’n foodcourt zie je waarschijnlijk geen mens in die winkelcentra.

 3. Ben zegt op

  In central festival ende andere shoppingcentre is het niet veel beter. Kijk daar maar eens rond. Wat wil je met deze koers van ca. 33 baht voor een euro.
  Ben

  • Sjaak S zegt op

   Ik kom net terug van Nederland en Duitsland… je mag dan klagen over de koers van de Thai baht, maar als je prijzen gaat vergelijken met de twee eerder genoemde landen, mag je je gelukkig prijzen dat je in Thailand voor de Baht prijs nog steeds verhoudingsgewijs goedkoop kunt eten. Wat zeg je van een flesje water voor 3 Euro tegenover eenzelfde water in Thailand van 30 Baht??? Zelfs broodjes in een Jumbo zijn in Nederland slechts heel weinig goedkoper dan dezelfde broodjes in Thailand. Ik durf zelfs te beweren dat ze in Thailand goedkoper zijn.

   Dus als je in zo’n Terminal 21 in Thailand gaat eten, zul je nog steeds in de meeste gevallen een goedkopere maaltijd krijgen dan in Nederland.

  • Gerrit den Stijve zegt op

   Sorry, even een correctie, maar het is momenteel toch echt nog maar 31,15 baht voor een Euro. En dit was vandaag de hoogst mogelijke koers.

   • Joost zegt op

    Net nog gewisseld voor 33,05 in BKK

   • Moe der van Gerrit zegt op

    De koers staat op ca. 33,1
    Ik weet niet waar jij wisselt?

   • henny zegt op

    Waar wisselt u dan uw Euro. Bij TT is het nog steeds (29nov) boven de 33 Baht:

    https://www.facebook.com/ttexchange/photos/a.1609345489345155/2443991619213867/?type=3&theater

  • henk zegt op

   Dit hoort natuurlijk over Terminal 21 te gaan en niet over de koers van de baht. Maar ik zal proberen om het dan toch te verbinden.
   Het viel mij op dat bankfilialen van alle bekende Thaise banken een flink lagere wisselkoers hanteren dan al die wisselkantoortjes her en der in Pattaya.

 4. Yan zegt op

  Onlangs was ik in Terminal 21 in Korat…Totaal verbaasd…Magnifiek shopping center waar menig Amerikaans shopping center niet kan aan tippen. Mèga groot met alles wat maar wenselijk is als het op “shopping” op aan komt…Maar vooral, aan normaal betaalbare prijzen…niet zoals in Central. Een “food court” op de 5de verdieping met een panoramisch zicht over de stad…Maar nu komt het: prijzen voor gerechten variërend van 27 tot 36 Thb!…Heerlijk gepresenteerd, lekker…en de helft goedkoper dan in een gewone “food court” van een middelgrote tot grote Tesco…Wanneer ik vroeg hoe dit mogelijk was, bleek dat de prinses (oudste dochter van wijlen Bumibol) hoofdaandeelhoudster is en alles zo aantrekkelijk mogelijk wil houden voor haar volk. Mooie geste! En een absolute aanrader. Blijft natuurlijk de vraag waarom het dan elders 2 x zo duur moet zijn….Amazing Thailand…

  • Chris van het dorpje zegt op

   Ben een week geleden ook in Terminal 21 in Khorat geweest ,
   maar was op een zondag en de food court was zo druk ,
   dat je bijna keen vrije tafel kom vinden .
   En ja , heel lekker gegeten en maar 37 baht voor een gerecht betaald .
   Daarom even een tijdje door de Terminal wandelen
   en dan nog een keer iets eten .
   Is echt een aanrader wanneer je in Khorat bent !

  • henk zegt op

   Ook leuk, die ijsbaan daar.
   Zou wel een rondje willen schaatsen, maar denk dat ze mijn maat niet hebben.
   En daarbij is schaatsen zolang geleden, dat ik bang ben me zelf flink te kijk te zetten.

 5. Jacques zegt op

  Mijn vrouw en ik zijn filmgekken en kijken iedere week naar de voor ons aantrekkelijke films. In Terminal 21 gaan we dan altijd in de foodcourt de maaltijd nuttigen. Spotgoedkoop en goede kwaliteit. Met mijn oude van dagen bioscoop korting kaart zitten we al riant voor 100 baht per persoon. Vooral de vegetarische hoek rechts in de foodcourt heeft mijn voorkeur. Niet ieder dag vlees eten, afwisselen met vis en tahoe. Het zit daar mutje vol, terwijl de andere restaurants met moeite klanten binnen halen. De nieuwe foodcourt te Central Pattaya is echter een stuk duurder geworden. Zo ook de visrestaurants in Bangsarey om maar eens wat te noemen. Was ik een tijd niet geweest en schrok mij rot van de huidige prijzen. Het restaurant aan de voet van de visserboten pier daar waren maar twee maaltijden voor 180 baht en de rest was ver over de 200, 250 en 280 baht en voor de vis kom je niet meer onder de 450 baht. Dit tegenstaande de restaurants bij ons in de buurt waar je dezelfde maaltijd voor onder 100 baht kan krijgen en vaak nog veel lager. Ja men is goed bezig en dat is te zien aan de bezoekers die dan weg blijven. Thaise logica en meer kan ik er niet van maken.

 6. johny zegt op

  Begin november ook in Terminal 21 Pattaya geweest en inderdaad heel rustig daar.
  Vooral geschrokken van de foodcourt in central festival, die is gewoon weg daar vooraan en alles dichtgetimmerd. Nu is er achteraan een veel kleinere gekomen .De sfeer is totaal weg, en ook bijna geen bezoekers. De voedselprijzen daar,en ook in de big C zijn flink duurder tegenover begin dit jaar.
  Er klopt iets niet, dat is duidelijk.

  • Jacqueline zegt op

   Oh …..Wij waren in januari in terminal 21 Pattaya en toen was het er heel druk met oosterse mensen en die hadden zo te zien goed ingekocht . Wij waren bijna de enige westerse mensen en kwamen alleen zien naar de nieuwe shopping mall . In Central Festival was het in de kelder ook meestal heel druk in de foodcord en de Mac en andere kleinere eetgelegenheden hadden toen ook nog niks te klagen …. Wat kan er veel veranderen in 1 jaar .We zullen wel weer zien in Januari .
   Jacqueline

   • johny zegt op

    Ja Jacqueline,
    Central Festival was ook voor ons echt schrikken, die kelder is totaal veranderd. Die kleine winkeltjes achteraan (kant beach) zijn allemaal weg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website