In het zuiden van Thailand ligt een plaats dat ooit het centrum was van het Boeddhistisch koninkrijk Srivijaya. Hoewel dit historische koninkrijk al meer dan een millennium geleden verging, bestaat de provincie nog steeds.

De naam Surat Thani betekent letterlijk ‘stad van de goede mensen’ en staat tegenwoordig ook vooral bekend als poort naar het prachtige zuiden van Thailand en natuurlijk naar de eilanden waaronder Koh Samui.

Surat Thani heeft niet dezelfde exotische klank zoals Koh Samui, Koh Tao en Koh Pa Ngan, de populaire eilandbestemmingen. Wat velen niet weten is dat deze eilanden deel uitmaken van de provincie Surat Thani. Sommige toeristen kennen deze provinciehoofdstad alleen van de veerboot naar de eilanden en dat is jammer, want Surat Thani heeft veel te bieden.

Natuurlijk is het geen strandbestemming, maar deze plaats is nog niet ten prooi gevallen aan het massatoerisme. De bijzondere Thaise cultuur, de relaxte sfeer en de prachtige regenwouden, maken dat je hier zeker eens moet gaan kijken.

Bijzonderheden over Surat Thani

Surat Thani heeft een interessant en minder bekend aspect dat verband houdt met zijn naam. De naam “Surat Thani” betekent letterlijk “Stad van Goede Mensen”, een titel die door Koning Rama VI aan de stad werd gegeven. Dit was een eerbetoon aan de toewijding en het harde werk van de lokale bevolking in de ontwikkeling van de stad en de provincie.

Een ander uniek aspect van Surat Thani is dat het de thuisbasis is van het grootste kunstmatige Meer van Thailand, het Cheow Lan-meer, dat zich in het Khao Sok National Park bevindt. Dit meer is ontstaan door de bouw van de Ratchaprapha-dam in 1982 en is nu een belangrijke toeristische attractie, bekend om zijn adembenemende kalksteenkarsten, weelderige regenwouden en een diversiteit aan wilde dieren.

Verder is Surat Thani rijk aan cultureel erfgoed met talrijke boeddhistische tempels en historische locaties. De provincie heeft ook een levendige culinaire scène, bekend om zijn unieke Zuid-Thaise gerechten en straatvoedsel.

Video: Surat Thani in het zuiden van Thailand

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website