In het zuiden van Thailand ligt een plaats dat ooit het centrum was van het Boeddhistisch koninkrijk Srivijaya. Hoewel dit historische koninkrijk al meer dan een millennium geleden verging, bestaat de provincie nog steeds.

De naam Surat Thani betekent letterlijk ‘stad van de goede mensen’ en staat tegenwoordig ook vooral bekend als poort naar het prachtige zuiden van Thailand en natuurlijk naar de eilanden waaronder Koh Samui.

Surat Thani heeft niet dezelfde exotische klank zoals Koh Samui, Koh Tao en Koh Pa Ngan, de populaire eilandbestemmingen. Wat velen niet weten is dat de deze eilanden deel uitmaken van de provincie Surat Thani. Sommigen toeristen kennen deze provinciehoofdstad alleen van de veerboot naar de eilanden en dat is jammer, want Surat Thani heeft veel te bieden.

Natuurlijk is het geen strandbestemming maar deze plaats is nog niet ten prooi gevallen aan het massatoerisme. De bijzondere Thaise cultuur, de relaxte sfeer en de prachtige regenwouden, maken dat je hier zeker eens moet gaan kijken.

Video: Surat Thani in het zuiden van Thailand

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website