Sloop- en bouwwoede in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
5 december 2019

Gesloopt Golfcentrum

Iedereen, die een poosje niet meer in Pattaya en omgeving is geweest, zal verbaasd zijn over alle veranderingen die er plaatsvinden.

Op onverwachte plekken zie je veel kaalslag. Een bekend punt is in Pattaya Oost. Het groots aangekondigde project van de sport Arena aan de Chayapruek 2 is nog steeds niet af. Zelfs het leger is tijdelijk ingeschakeld om meer schot in de voortgang van het project te krijgen. Het zou al een paar jaar geleden opgeleverd en functioneel moet zijn. Het terrein ervoor werd aanvankelijk ontdaan van de natuurlijke bomen en struiken. Daarna bleef het stil. Het verhaal erachter is duidelijk. Uit veiligheidsoverwegingen claimt de Provincial Electricity Authority een groot stuk grond rondom een hoogspanningsmast. Daarnaast heeft het terrein een dusdanig verschil in hoogte dat dit of afgegraven moet worden of juist verhoogd, wat een enorme onkostenpost met zich mee brengt.

Aan de Thungklom Tamnam (Soi 89) lag een oefenlocatie voor de golfsport. Via computers waren de vorderingen te volgen. Verder nog voorzien van een koffieshop en massagesalon. Alles is tegen de vlakte gegaan, alhoewel er toch nog belangstelling voor bestond. In de nabijheid van de Big C hoek Sukhumvit Rd en Pattaya Thai zijn een aantal zaakjes verdwenen zoals een sportschool, lijstenmaker, schoonheidssalon, enzovoorts. Er rest nu alleen een troosteloze puinhoop.

Nabij de Topsshop in Pattaya Oost is een groot Chinees bouwwerk gebouwd. Het is onduidelijk of dit als restaurant ingericht gaat worden of als kantoorruimte. Er worden ook verder geen mededelingen over gedaan.

Wie wat meer bekend is in Pattaya en omgeving, zal wel meer locaties aan weten te wijzen waar bouwactiviteiten plaatsvinden. Leuk is te zien dat op weg van Pattaya Oost naar Hua Yai een groot pand op een terp gebouwd is om zo mogelijke overstromingen voor te zijn.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website