Renovatie van de Bali Hai haven

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
27 juni 2017

Misschien is het sommigen opgevallen dat het aan de Pattaya Beach weer veel drukker wordt met (speed) boot eigenaren. Een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid na verdreven te zijn van deze kust?

De plaatselijke overheid heeft nu verzocht de Bali Hai haven te verlaten en terug te keren naar de vroegere plek aan de kust. Ook de grote open plek bij de haven mag niet meer gebruikt worden voor het parkeren van de vele bussen en auto’s. Alles wordt afgesloten en toeristen kunnen hier geen gebruik meer van maken om met de boten naar Koh Larn te gaan. Dit zal dus aan de Beach Road moeten gebeuren. Een operatie die een enorme impact zal hebben op de rest van Pattaya.

Begin juli zal begonnen worden met de grootse aanpak van de Bali Haven en omgeving. Het gemeentebestuur bij monde van Popanan doet geen uitspraak over de tijdsduur. Kennelijk wijs geworden door de uitspraak over de tunnelbouw aan de Sukhumvit Road, die ook nog steeds niet geopend is.

Medewerkers van duikscholen zijn niet erg te spreken over deze maatregel, omdat zij met hun grotere boten en duikapparatuur niet dicht bij de kust kunnen komen. Een oplossing is ook niet snel gevonden. Het vullen en vervoer van zuurstofflessen is al een onderneming op zich. Niemand is erg te spreken over dit “ gejojo”met ondernemingen. Een paar maanden geleden moest iedereen vertrekken van de Beach Road en nu wordt dat weer tijdelijk teruggedraaid.

Waarom nu opeens een grootse renovatie van deze bouwvallige pier? De pier wordt klaargemaakt voor de “Asean International Fleet Reviews 2017”. Een 50-jarig jubileum om de samenwerking van de Zuidoost Aziatische Naties.(ASEAN) te gedenken, welke aan de haven en het strand van Pattaya gevierd zal worden. Bovendien is er een militaire vlootparade van 13 tot 22 november waar 40 marineschepen van de “ASEAN” staten aan deel zullen nemen. Daarvoor is een goed geoutilleerde haven nodig, waarvoor de Bali Hai pier is uitgekozen en groots wordt opgeknapt.

Ruim 26 bouwondernemers zijn ingeschakeld om deze grote klus te klaren en om op tot tijd klaar te krijgen. Een bijkomend voordeel is wel dat de grote overlast van ratten drastisch zal verminderen.

2 reacties op “Renovatie van de Bali Hai haven”

 1. kees zegt op

  Nou, nu bevinden de meeste boten met bijbehorende ,uitermate vervuilende ,dieseltractoren en totaal
  onveilige oude houten trekonderstellen zonder richtingaanwijzers,remlichten en borging van de aanhanger
  aan het trekkende voertuig zich meestendeels in Jomtien.
  Ze zijn gevaarlijk op de weg en zeer vervuilend.Zojuist reed ik nog achter een pickup op soi chayaprug.
  De laadbak stond boordevol met grote plastic flessen(ca. 40L per stuk?).
  We roken dat het vol benzine zat,en deze pickup hobbelde het terrein van een botenstalling op.
  Het was 16.30 ,dus druk. IS zou hier een flinke aanslag mee kunnen doen.
  Schandalig! en niemand die er wat aan doet, net als aan al die stationair dieselende autobussen,
  de straathonden,de stank van de afvalcontainers aan de Jomtienbeach,enz.
  Erg jammer deze ontwikkeling; de chinezen zullen wel blijven komen,want die kennen (nog) niets
  anders maar de andere toeristen ……?

 2. Leo Th. zegt op

  Net als de speedboten zullen ook de ratten zich verplaatsen. Belooft dus niet veel goeds voor de omgeving van de te renoveren pier. Tenzij de gelegenheid te baat wordt genomen om de rattenplaag te bestrijden. Waar de talrijke bussen geparkeerd moeten worden zal een puzzel op zichzelf zijn. Zeker als er tijdens de renovatie festivals gehouden zullen worden. De chaos op Pattaya Beachroad zal voorlopig enkel erger worden. Maar ja, voor vooruitgang moet eerst een prijs worden betaald en hopelijk wordt de vernieuwde pier een trekpleister.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website