Pattaya (พัทยา) is een populaire toeristische badplaats aan Oostkust van de Golf van Thailand, ongeveer 150 km ten zuidoosten van Bangkok.

Pattaya is vooral bekend om de Go-Go bars en Beerbars, maar de lokale autoriteiten doen er alles aan om van Pattaya een gezinsvriendelijke bestemming te maken met leuke toeristische attracties en activiteiten. Hoewel de seksindustrie nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten is voor Pattaya, heeft Pattaya ook voor andere toeristen genoeg te bieden.

Mocht je er echter problemen mee hebben om oudere mannen ‘hand in hand’ te zien lopen met jonge Thaise vrouwen, dan is Pattaya waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou.

Dankzij de inspanningen van de lokale overheden de afgelopen jaren, is de kwaliteit van het zeewater en de stranden bij Pattaya sterk verbetert. Desondanks is Pattaya geen echte ‘top strandbestemming’ in Thailand. Echter de enorme keuze aan hotels en pensions, de uitstekende bereikbaarheid vanuit de hoofdstad en de luchthaven, zorgen er voor dat Pattaya nog steeds erg populair is bij toeristen. Maar ook veel Thai uit Bangkok gaan in het weekend naar Pattaya om daar te genieten van de uitstekende uitgaansmogelijkheden.

Pattaya kan maar liefst vijf miljoen toeristen per jaar ontvangen. De bruisende stad heeft een keur aan uitstekende restaurants en een breed scala van vermaak. De bevolking is een kleurrijke mix van nationaliteiten en etniciteiten uit alle uithoeken van de wereld.

Voor een strandvakantie zijn de stranden van Jomtien ruimer en beter geschikt. De sfeer is wat gemoedelijker en meer familie-georiënteerd, dan bij Pattaya Beach.

In deze video krijg je een goede indruk van wat Pattaya te bieden heeft.

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Pattaya, bruisend en gevarieerd (video)”

 1. jansen ludo zegt op

  reclame en nog eens reclame.in werkelijkheid ,allemaal veel natuurlijker.

  • Ruud zegt op

   Ja leuke “reclame”film. Ja reclame ach. Het is een leuk beeld van een bruisend Pattaya. Nu eens een keer vrolijke beelden en berichten over Pattaya. Zo is Pattaya . Natuurlijk zit achter ieder beeld een verhaal, maar dat moet ieder maar zelf uitvinden en als het kan langer dan een week. Na een week kan je geen commentaar geven zoals zovelen Althans wel commentaar, maar een oordeel das te veel.
   Als wij iets willen verkopen willen we ook alles zo goed mogelijk laten uitkomen.
   Groet Ruud

   • jansen ludo zegt op

    beste ruud,ik heb helemaal niets tegen reclame,maar ik houd persoonlijk meer van natuurlijke video,s,het leven zo als het is,zodanig dat je er iets van kan voor stellen,en het sluit dan toch ook iets meer aan bij de werkelijkheid

 2. Peter@ zegt op

  Leuke film, jammer alleen dat de maker zo’n haast had en er met de snelheid van een straaljager doorheen ging.

 3. Pim zegt op

  De allereerste keer in Thailand mocht ik het geluk hebben op de eerste dag in Pattaya terecht te komen.
  Dit heb ik mijzelf beloofd ,om er na 1 dag nooit meer te komen .
  Tot nog toe bevalt het uitstekend want na die vreselijke ervaring is het overal beter in Thailand .
  Verder zal ik Pattaya niet gaan afkammen want er is ook 1 groot publiek wat zich daar thuisvoelt .
  Hans Gelijnse heeft wel gelijk met zijn advies aan ouders met kinderen ,al zouden deze willen zij kunnen er niet omheen .
  Er zijn badplaatsen genoeg met veel vertier en daar kan je zelf je keus maken wat je wilt .

 4. Gringo zegt op

  Ik hou van Pattaya! Zo, het is er uit, je durft het nauwelijks nog te zeggen, want kennelijk hoor je als expat af te geven op deze inderdaad bruisende stad.

  Ja, Pattaya is groot geworden door de sex-industrie en wat zou dat? Het is mooi, dat mannen, die op een of andere manier in NL of elders niet aan hun trekken komen, hier terecht kunnen! Wat is er mis met af en toe een erotisch showtje in een a go go bar? Op sexgebied is mijn motto: buiten de deur honger krijgen en thuis komen eten! Vele mensen en dan vooral Thaise mensen verdienen daar een goede boterham (kommetje rijst) mee. Prima toch!

  Ik woon in Pattaya en voel mij hier thuis. Ik ben echt niet de hele dag met sex-gerelateerde dingen bezig, Ik woon er rustig, ik kan er doen wat ik wil, ik kan er alles kopen wat ik als Europeaan wil, ik kan er Thais of buitenlands eten en als ik een avondje uit wil, ga ik naar Walking Street, niet (altijd) voor de sex, maar voor de gezelligheid, mag dat?

  Dan hoor ik vaak, ja maar Pattaya is Thailand niet. Nou en? Er zijn massa’s toeristen, die geen enkele interesse hebben in tempels, cultuur, bossen, kanotochten en andere bezienswaardigheden. Diezelfde mensen willen ook niet twee weken op een prachtig Bounty-strand rondhangen of met een rugzak op door de jungle banjeren. Zij willen ontspannen, plezier hebben en al dan niet met het hele gezin toeristische trekpleisters, die Pattaya in grote getale heeft, bezoeken. Mag dat?

  Ik heb alle respect voor expats, die kiezen voor een andere woonplaats, want een ieder is vrij om zijn eigen keuzes te maken. Maar ik vind het jammer, dat er altijd maar weer die domme kritiek op Pattaya is, waar honderdduizenden toeristen zich kostelijk vermaken en vele expats/pensionado’s een prachtig leven leiden.

  En kan iemand mij eens met goede argumenten uitleggen, waarom ik mij zou moeten ergeren aan de zogenaamde invasie van Russische toeristen? Ik zie ze wel, net als de vele Chinezen en Indiers, maar zij lopen mij niet de weg en ik heb er geen enkele last van. Wie eigenlijk wel dan?

  • Robert zegt op

   Prima dat je daar gelukkig bent! Bij mij op kantoor zit er ook een Engelsman die het daar erg getroffen heeft, en dat mag. Ook hij gaat regelmatig in de verdediging als anderen zich wat schamper over Pattaya uitlaten.

   Ik spreek voor mezelf, maar ik denk ook namens veel anderen, als ik zeg dat het niet zozeer de sex industrie zelf is die me stoort, maar meer het type toerist dat het aantrekt. Net zoals Zandvoort en Torremolinos niet zo mijn plekken zijn, zo is Pattaya dat ook niet.

   Zaken waar ik persoonlijk niet zo van gecharmeerd ben daar: mensen die zonder enig cultureel besef de beest uithangen – en je hebt gelijk, het mag allemaal na een jaar hard werken – zijn gewoon niet zo mijn ding. Elvis of soortgelijke imitators – niet zo mijn ding. Pubs/kroegen waar expats uit een bepaald land allemaal bij elkaar lopen plakken – niet zo mijn ding. Verlopen toeristen, onder de tattoos, zonder shirt, met een Isaans 18 jarig scharminkel aan de ene hand, en een halve liter fles Chang in de andere – ik word er gewoon niet zo vrolijk van als ik dat om 9 uur ‘s morgens zie. En de concentratie van dit soort zaken ligt in Pattaya toch iets hoger dan elders in Thailand.

   Neemt niet weg dat ook ik het best leuk vind om heel af een toe een dagje/nachtje Pattaya te doen. En er is zeker een andere kant van Pattaya te zien als je daarvoor openstaat. Ik denk echter niet dat men ‘domme kritiek’ op Pattaya levert zoals je stelt, het merendeel van de negatieve reacties op Pattaya zijn toch redelijk goed beargumenteerd. Uiteindelijk komt het allemaal neer op een verschil in smaak, en daarover valt niet te twisten zoals we weten.

   Met betrekking tot de Russen; in bv Hua Hin kom ik toch een ander slag Russen tegen dan in Pattaya. Net als met Engelsen. Net als met Duitsers. Net als met Scandinaviers. Net als met Nederlanders. Etc. Uitzonderingen daargelaten. Ik denk toch dat Pattaya de grootste gemene deler is hier, en niet de nationaliteit van de bezoeker. Pattaya trekt nou eenmaal een bepaald soort toeristen aan, ongeacht nationaliteit. Uitzonderingen daargelaten. Ik heb er overigens ook geen last van, die enkele keer dat ik er kom. Veel uitbaters in Pattaya zijn echter niet zo te spreken over de Russen hoor ik.

   • @ Robert, wat doen de Russen precies verkeerd? Ik begrijp dat niet helemaal. Is het omdat ze zich afzijdig houden? Niet met Nederlands praten, omdat ze geen Engels spreken? Een vriend is een tijdje geleden met zijn kinderen naar een resort in Turkije geweest, zo’n all-inclusive ding. Het barste er van de Russen, maar de grootste asocialen, schreeuwers en zuipers waren toch ….. de Nederlanders.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Dat laatste waag ik te betwijfelen. Waarom zouden NL-touroperators dan hotels en resorts in Turkije openlijk mijden? Om onze landgenoten meer de gelegenheid te geven om te schreeuwen en te zuipen? Er zijn goede en slechte Nederlanders, net als er goede en slechte Russen en Chinezen zijn. Feit is wel dat die slechte Russen, Chinezen en Indiërs het voor de goeden verpesten. Uiteindelijk denk ik dat Pattaya relatief veel slecht volk aantrekt. En inderdaad: Russen spreken nauwelijks of geen Engels, maar het Engels van Indiërs lijkt ook veel op koeterwaals.

    • Robert zegt op

     Tja, Wallie geeft het al een beetje aan. Mijn ervaringen met Russen hier komen ook van de vliegvelden, lomp en asociaal beschrijft het inderdaad redelijk. Aangezien ik ook regelmatig in Rusland ben geweest kan ik ook een beetje een vergelijking maken met de ‘gemiddelde Rus’, toch een ander verhaal. Zoals ik al stelde, het is meer de bestemming (Pattaya) dan de nationaliteit. Van uitbaters hoor ik dat ze niks uitgeven en altijd problemen maken over de rekening.

     • @ Robert, problemen met de rekening? Daar weten ze in Pattaya wel raad mee 😉

      • Robert zegt op

       Klopt. Uitkijken dat ze je niet mee naar het balkon nemen! 😉

    • Henk van't Slot zegt op

     De mensen met de grootste waffel zijn hier in Pattaya de Russen.
     In de grootte winkels zoals Big C Roal Garden enz enz zijn ze al aardig Rusland moe,chagereinig verkoop personeel,want ze zijn het aardig zat om van een Farang een groote bek te krijgen,met de Farang bedoel ik de Rus.
     Ze spreken geen of weinig Engels,dus de communicatie loopt niet vlot,gaan ze maar een groote bek opzetten.
     Het laatste wat je moet doen in Thailand,dat is je stem verheffen en een Thai verrot schelden.
     Ze hebben altijd problemen bij het afrekenen,ze willen dan BV met dollars betalen aan de kassa bij Big C,dat kan gewoon niet,moet je ze dan tekeer horren gaan tegen zo’n meisje.
     Eergisteren naar de Crocedile Farm geweest met vrindin en haar dochtertje,was zo weer weg,afgeladen met Russen.
     Was nog een aardig opstootje bij zo’n Thai die met een tijger zit waar je mee op de foto kan,je moet 100 bath betalen om met dat beest op de foto te gaan,stapte er een paar Russen over dat hekje om bij die tijger te gaan zitten,was niet de bedoeling,met een stok waar hij denk ik die tijger in het gareel moet houden hoekte hij zo die Russen weg.
     Ik kom daar regelmatig woon er niet zo ver van af en bij het vertonen van mijn Thaise rijbewijs betaal ik het zelfde als mijn Thaise vrindin om er in te komen.
     Aleen de prijzen op het park waren aardig aangepast,een zakje met visvoer was vrij kort geleden nog 20 bath,nu 100 bath en ga zo maar verder.
     Kan nog wel effe door gaan met zeuren over die Russen,je zal er mee in het zelfde hotel zitten.
     Ik werk zelf in de Bagger”Bos Kalis” dus werk regelmatig met Russen,Esten ,Letland enz enz.nou niet bepaald het prettigste volk om mee op een baggerschip te zitten.
     Ook daar hebben ze moeite om zich aan te passen,zal allemaal wel met het verleden te maken hebben van Rusland.

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Ik ben het helemaal met je eens: Pattaya is het afvoerputje van de wereld, waar wrakhout zich ophoopt. Leuk om een of twee nachten te verblijven en dan gauw weer de pijp aan de maffia geven.

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     Uiteraard jou en Bert uitgezonderd. Wrakhout, brandhout…laat ik het erop houden dat veel mensen in eigen land op allerlei gebied niet zouden kunnen krijgen wat in Pattaya ruim voorhanden is. En als het wrakhout brandt, springt het van een hoog gebouw of wordt geduwd. Uiteraard een kwestie van zelfmoord.

     • Robert zegt op

      Nou Hans, het zit jou wel heel erg hoog geloof ik! Overigens is waar jij op doelt overal voorhanden, alleen hangt er een aantrekkelijker prijskaartje aan in Thailand.

      Uit de buurt van de balkons blijven inderdaad!

      • Hans Bos (redactie) zegt op

       Er zit mij niets hoog. Het is de weerslag van mijn observaties na een stuk of twintig bezoeken aan Pattaya. Hier is de zonde uitgevonden….

     • Hans Bos (redactie) zegt op

      Oh ja, dat wrakhout kom je overal in Thailand tegen, als motten die door een brandende kaars worden aangetrokken. Ik generaliseer, dat realiseer ik me maar al te goed. In geval van Pattaya kom je daar niet omheen. Ik heb jou en Bert overigens uitdrukkelijk geen wrakhout genoemd. Overal in dit land vind je ook nette, niet vollijfs geborduurde en redelijk opgevoede buitenlanders, die zich zo goed mogelijk aanpassen. Je zult het toch met mij eens zijn dat die groep in Pattaya in de minderheid is. Cliche’s zijn ook het wapen van de cabaretiers en de columnisten. Die zelfspot en lange neus komen extra prominent naar boven als ík in de spiegel kijk.

    • Gringo zegt op

     Op dit niveau discussieren gaat mij te ver, ik pas!

     • Ferdinant zegt op

      hahaha Bert, heel wijs en ik vond je al zo stil.

  • @ Gringo, ik heb mijn vooroordelen over Pattaya maar laten varen. Dan zie je de stad toch anders. Ik blijf er meestal maar kort omdat ik me al snel verveel en wat meer wil zien. Dus op naar wat anders. Maar Pattaya en omgeving heeft qua toeristische attracties het meeste te bieden. Ik heb een keer een opsomming gemaakt van dat alles. Een flinke lijst: https://www.thailandblog.nl/toerisme/pattaya-uitstapjes/ Een vergelijkbare lijst kun je van geen andere stad in Thailand maken, alleen Bangkok komt in de buurt.

   • @ Hans, nee hoor zeker geen verwijt richting critici. Het is meer het perspectief hoe je er naar kijkt. Als het over sociale aspecten gaat is Pattaya een exponent van de ongelijkheid in Thailand. Maar dat is een andere discussie.
    Dat de TAT in een promotievideo een ander beeld schept over Pattaya is logisch. Wat toch onderbelicht blijft is dat het stadsbestuur daadwerkelijk veel doet om Pattaya op een andere manier te promoten. Kijk naar het muziekfestivals, de vele sportevenementen, enz. Er wordt in geen andere stad in Thailand zoveel georganiseerd (Bangkok even buiten beschouwing gelaten, want dat is appels met peren vergelijken).

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    En vraag eens na wat Pattaya jaarlijks op de ITB in Berlijn aan promotie spendeert. Dat komt in de richting van één miljoen euro. Wat voor goeds kun je daarmee doen in eigen stad?

 5. aad zegt op

  nou als ik kon ging ik er zo weer heen wat een land ja wil er wel wonen
  bijna altijd zon geen zon dan is het nog lekker hier altijd slecht nee als het aan mijn ligt ga ik zo weg hier

 6. Kees zegt op

  Ik zou zeggen degene die Pattaya willen bezoeken moeten dat zelf weten en als ze het niet leuk vinden moet je niet meer gaan het is net als een slecht progamma op t.v niemand kijkt en ze weten alle maal waar het over ging Ik heb al 8jaar een huis 12 km. buiten Pattaya en gaat zeker 3 keer per week met of zonder mijn vrouw naar het gezellige Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website