Ripley’s Believe it or not Museum

De naam Pattaya roept bij velen al snel een aantal negatieve associaties op. Het is een stad van uitersten en daarmee bedoel ik ook de meningen die men over Pattaya heeft. Je vindt het prachtig of je haat het. Er lijkt niet veel tussen te zitten.

Pattaya een unieke stad

Pattaya is een unieke stad, vooral door het nachtleven. Je zult niet snel ergens ter wereld iets vergelijkbaar vinden.
Toch heeft Pattaya meer te bieden dan alleen nachtelijk vertier met alles er op en er aan. Je zou de stad te kort doen om Pattaya alleen te beoordelen op het grote aantal aanwezig beer- en GoGo bars.

Jomtien een prima familiebestemming

Het stadsbestuur van Pattaya en de TAT zijn al wat langer bezig om Pattaya opnieuw op de kaart te zetten, muziekfestivals, cultuur, sportevenementen, tentoonstellingen en nog veel meer activiteiten worden naar Pattaya gehaald.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat Pattaya daardoor niet direct tot familiebestemming zal transformeren. Een positief imago opbouwen duurt vele jaren en de vooroordelen over de stad waar ‘lust en zonde’ tot kunst verheven zijn zal haar nog tot in lengte van dagen achtervolgen.
Daarentegen is Na Klua en Jomtien wel prima geschikt als familiebestemming.

Wat heeft Pattaya nog meer te bieden?

Omdat mensen geen nachtdieren zijn en je overdag ook wat meer wilt zien dan alleen het plafond van je hotelkamer, hebben wij een opsomming gemaakt van leuke uitstapjes in en rond Pattaya.

Pattaya Elephant Village

Een Olifantenshow met spectaculaire demonstraties met hoogtepunt, de ‘Gong Sabad Chai’ (drum ceremonie). Je kunt natuurlijk ook een tocht maken op de rug van een olifant.

The Sanctuary of Truth
Een 105 meter hoog tempelpaleis geheel van teakhout gemaakt. Uniek in de wereld. Het is een mix van religie, filosofie, kunst en cultuur. Je kunt er verder een ritje maken met een paard en wagen en een dolfijnenshow bijwonen.

Mini Siam
De attractie Mini Siam in Pattaya, is een soort Thaise Madurodam. Alle bezienswaardigheden in Thailand zijn nagebouwd op een schaal van 1 op 25.

Million Years Stone Park en Crocodille farm
Een prachtig park met mooie rotstuinen. Je ziet er versteende planten van meer dan een miljoen jaar oud, oude Thaise bonsaibomen, een krokodillenfarm en shows met krokodillen.

Alcazar en Tiffany shows
De Tiffany show is wereldberoemd. Het is een optreden van Ladyboys in prachtige kostuums. Een wervelende show met muziek, zang, dans en cabaret. Alcazar is vergelijkbaar maar minder groots van opzet.

Alangkarn Show
Een culturele extravaganza entertainment show. Met de meest moderne muziek en lichtshow worden er diverse kunstzinnige shows opgevoerd.

Nong Nooch Tropical Garden
Wellicht een van de mooiste tropische tuinen ter wereld. Nong Nooch Tropical Garden beslaat maar liefst 600 hectare. Je kunt er een orchideeën kwekerij vinden met meer dan 575 inheemse soorten. Verder ook nog een cactustuin en prachtige vijvers. Er zijn dagelijks culturele shows met onder andere volksdansen, zwaardgevechten, Thai boksen en shows met olifanten.

Underwater World
Een van de grootste en meest moderne aquaria in Azië. Underwater World Pattaya heeft maar liefst 200 verschillende soorten tropische vissen, waaronder de zeldzame Shovelnose ray – een kruising tussen een haai en een pijlstaartrog.

Golfbanen

Met meer dan 20 prachtige golfcourses is Pattaya dé golfbestemming in Zuidoost Azië

Floating Markt

De Floating Market in Jomtien heeft een oppervlakte van 100.000 m². De vier Thaise regio’s zijn hier vertegenwoordigd met de specifieke producten uit die regio’s. De meer dan 100 winkeltjes zijn zeker een bezoekje waard.

Winkelcentra en markten
Wil je even shoppen? In Pattaya heb je veel keuze:

 • The Avenue Pattaya
 • Big C
 • Best Supermarket
 • Carrefour
 • Central Festival
 • Central Centre Pattaya
 • Factory Outlet Mall and Outlet Village Pattaya
 • Foodland
 • Mike Shopping Mall
 • Royal Garden Plaza
 • Tesco-Lotus
 • Tops
 • Tuk.Com
 • Thepprasit Markt
 • Soi Buakhao Markt

Koh Larn
Koh Larn is eiland op ongeveer 8 km ten westen van Pattaya Beach. Je kunt er heen varen met een normale boot (45 minuten) of een speedboot (20 minuten). De stranden zijn mooi en niet zo druk, je kunt er onder andere snorkelen en duiken.

Ripley’s Believe it or not Museum

Een museum gebaseerd op de populaire tv-serie Mr Ripley’s, het museum herbergt een grote verzameling bijzondere objecten. Deze buitengewone verzameling is onderverdeeld in 250 categorieën van bijvoorbeeld optische illusies tot oude martelwerktuigen.

Pattaya Park (fun- en waterpark)
Pattaya Park bestaat uit een waterpark met glijbanen en veel waterpret. Ben je niet zo’n waterrat dan is Pattaya Funpark een betere optie. Van achtbaan tot zweefmolen, je zal je niet snel vervelen in dit pretpark.

Pattaya Cart Speedway

Loeihard scheuren over deze 400 meter lange kartbaan. Het kan bij Pattaya Cart Speedway aan de Thepprasit Road.

Pattaya Music Festival

Ieder jaar vindt in maart het Internationale muziekfestival plaats. Op drie verschillende podia treden meer dan 100 bands op.

Pattaya Marathon
De Pattaya Marathon is een internationaal sportevenement met marathonlopers uit de hele wereld. Deze happening vindt ieder jaar plaats in juli.

Thai Yellow Submarine

Wel eens in een echte duikboot gezeten? Het kan in Pattaya met de ‘Yellow Submarine’. Aanschouw de onderwaterwereld en verbaas je over dit verborgen leven.

Pattaya Tiger Zoo

Bij de Sriracha Tijger Zoo in Pattaya hebben ze niet alleen tijgers, maar ook varkens, olifanten en krokodillen. Ga eens kijken naar de varkensrace show, de adembenemende krokodillenshow of zie de olifanten aan het werk tijdens de olifantenshow.

Bioscopen

In Pattaya heb je keuze uit vele moderne bioscopen met zowel Thaise als Internationale films en de laatste kaskrakers uit Hollywood.

Pattaya is ook overdag de moeite waard

Als je het objectief bekijkt heeft Pattaya, zeker qua attracties en excursies, wellicht meer te bieden dan menig andere toeristische plaats in Thailand. Alleen Bangkok heeft voor de veeleisende toerist nóg meer in petto. Natuurlijk geen eerlijke vergelijking want Bangkok is een immense metropool.
De enige kanttekening is dat je niet naar Pattaya moet gaan voor de typische Thaise cultuur, het authentieke Thailand zal je er niet vinden.

Muziek en goede restaurants

Het beroemde nachtleven van Pattaya bestaat ook uit meer dan alleen Beer- en GoGobars. Je kunt er genieten van goede livebands en verschillende muziekstijlen. Pattaya heeft ook een keur aan uitstekende restaurants. Vrijwel iedere internationale keuken is er vertegenwoordigd.

Wil je toch een wit strand met wuivende palmen en dergelijke, dan ben je zo vanuit Pattaya op Koh Samet (ruim een uur met de auto).

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Pattaya, meer dan alleen een bruisend nachtleven”

 1. Sam Loi zegt op

  Pattaya heeft een gouden formule die zijn weerga niet kent op deze aardbol. En deze formule trekt jaarlijks vele miljoenen toeristen die met zijn allen miljarden omzetten. Er zijn miljoenen Thai die van het toerisme naar en in Pattaya een redelijk bestaan kunnen hebben. Dit gezegd hebbende denk ik dat de Thai zich met hand en tand zal verzetten om iets aan deze gouden formule te veranderen. En waarom zouden ze dat ook doen?

  Het is natuurlijk goed en ook nog eens wenselijk dat ook andere zaken in Pattaya belicht worden. Zaken waarvan men op het eerste gezicht niet aan zal denken als men het over Pattaya heeft. Maar Pattaya is wat het is, niet meer en ook niet minder. De miljoenen toeristen komen af op de beer- en gogobars – zeg maar het nachtleven – en alles wat er daarmee samenhangt. Wat het nachtleven betreft wil ik wel een kanttekening maken. We noemen het zo, maar het is in feite een 24/7 gebeuren. Het aanbod is massaal en wereldwijd onovertroffen.

  Waarom zou je dus aan deze gouden formule gaan sleutelen. Slecht imago? De Thai die lacht er om. Het zal hem of haar een worst wezen hoe wij er tegen aan kijken. Zolang de bahtjes – net als de biertjes – maar blijven rondgaan. Dit doet mij denken aan een keer dat ik tegen een verkoper van boedha beeldjes zei ” me no think boedha happy, many many lady’s and sex in Pattaya” waarop de man met een glimlach antwoordde “no mister, boedha like sex”.

 2. ReneThai zegt op

  Vergeet ook niet Louis Tussaud waxmuseum , goed te combineren met Ripley.

  Een Internationale poppenshow : Joe Louis aan de Pattaya City Walk

  Flight of the gibbon

  enz enz

  • Redactie zegt op

   Die Internationale poppenshow kende ik nog niet. Goede aanvulling.

   The Flight of the Gibbon, heb ik er niet bij gezet omdat het halverwege Bangkok is. Volgens mij hoort het dan niet meer bij Pattaya. Maar een wel een leuke dagtour.

 3. Steve zegt op

  Klopt niet helemaal wat je zegt. Toeristen uit het hogere segment zijn veel interessanter voor Pattaya. Ze geven meer uit en met name de winkelcentra moeten het daar van hebben. Het feit dat Hilton er nu bouwt en diverse andere grote hotelketens heeft te maken met het met de inspanningen van het stadbestuur. Pattaya blijft afhankelijk van grote investeerders, als die wegblijven verloederd het snel. Dat snappen ze daar maar al te goed.

  Ze moeten wel want het aantal toeristen in Pattaya is behoorlijk teruggelopen, de sekstoersiten kunnen overal terecht en die willen vooral niet teveel betalen. Naast drank en goedkope hotels verdien je daar niet veel aan.

 4. Peter Holland zegt op

  Nu nog de Efteling erbij , en we kunnen beter in Nederland blijkven.

  • Redactie zegt op

   Peter, zoals al eerder gezegd. Niet alleen reageren om het reageren. Als je het allemaal zo goed weet kom dan met argumenten en onderbouwing. Je hoeft het met niemand eens te zijn maar kom ook eens met feiten in plaats van alleen maar onliners en kreten.

   Dit is de laatste keer dat ik het vraag, als dat niet helpt zet ik je op moderatie.

   Groet,

   Khun Peter

 5. Alex Gouw zegt op

  Dank voor deze blog Khun Peter,

  ik kom zaterdag aan in Pattaya en weet nu een paar leuke dingen die ik volgende week zeker zal gaan doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website