Pattaya Nua Road weer minder verkeersvriendelijk

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , ,
20 februari 2019

Dolfijn rotonde in Pattaya

Nu Terminal 21 opgeleverd is en de nodige rust terug gekeerd is in de Pattaya Nua (Noord) Road, zal dit voor zover nu bekend van tijdelijke aard zijn.

Vanaf maart 2019, reeds de volgende maand, wil men de elektriciteits- en telecommunicatie leidingen ondergronds brengen. Een op zich goed initiatief, maar tevens onbegrijpelijk omdat de weg met name de middenberm al open gelegen heeft. Voor dit project heeft men 211 miljoen baht uitgetrokken. Vanaf de Dolfijn rotonde tot aan de Sukhumvit Road zal deze reconstructie plaatsvinden. Hopelijk zal dit in delen gebeuren om zo niet het gehele gebied te treffen.

Een aantal bekende locaties zullen, hoewel beperkt wel toegankelijk blijven. Te denken valt aan de Gems tentoonstelling (Diamanten, halfedelstenen en sieraden), Fascino waar bijna alles op geneeskundig gebied te kopen valt, Thai Garden met daarbij de Oostenrijkse consul nodig voor de inkomensverklaring en Terminal 21 om maar een paar namen te noemen. Ook het daar liggende gemeentehuis van Pattaya zal de nodige hinder ondervinden, niet alleen voor de ambtenaren maar eveneens voor de bezoekers.

Vooral in de beginfase zal de ingreep voor veel verkeersproblemen zorgen. Grote machines zijn nodig om de straat open te leggen. Wie de bus van het daar gelegen busstation naar bijvoorbeeld Bangkok nodig heeft, is het raadzaam informatie in te winnen over eventuele veranderingen. De Beach Road en strand zal het gemakkelijkst te bereiken zijn via de Second Road naar de Dolfijn rotonde te rijden en dan linksaf slaan, eventueel eerder via een van de Sois linksaf.

Hoe lang gaat dit duren? In het jaar 2020 hoopt men de klus geklaard te hebben. Heel wijs, door ervaringen rijker geworden om geen “deadline” te stellen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website