Langzaam maar zeker worden de touwtjes in Pattaya aangetrokken door een aantal maatregelen van de lokale overheid. Door verschillende oorzaken neemt het aantal bars en go go clubs al enige tijd af. Echter voor onbepaalde tijd worden geen vergunningen meer verstrekt om een nieuwe club te openen.

Het doel van deze regeling is om het imago van Pattaya als “Sin City” te doen veranderen in een moderne goed uitgeruste familievakantieplaats aan zee. Het gehele vergunningenstelsel van bars e.d. wordt tegen het licht gehouden om te zien of ze aan de gestelde eisen voldoen.

Een andere maatregel zijn de sluitingstijden. Voor de entertainment business in de Walking Street is nu een duidelijke regeling getroffen. In het gehele gebied sluit alles om 03.00 uur. Alle uitbaters hebben een schrijven ontvangen over dit besluit. Bijgevoegd nog een keer een aanscherping dat geen personen onder de leeftijd van twintig jaar in de ‘adult’ clubs aangetroffen mogen worden. In Soi 6 mogen de bars pas na 18.00 uur geopend worden en niet meer overdag al gasten ontvangen.

Met deze maatregelen wil het stadsbestuur, politie en leger het imago van de stad oppoetsen.


» Laat een reactie achter


17 reacties op “Pattaya moet fatsoenlijk worden, stadsbestuur haalt de touwtjes aan”

 1. John Chiang rai zegt op

  Of de meeste pattaya toeristen hier op zitten te wachten,is hier de grote vraag. Het is weer een van de typische overheids regelingen, zonder dat men zich verdiept in de wens van de meeste toeristen. Voorlopig lijkt het mij te vergelijken met de wens,om de Sahara zandvrij te maken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 2. ruud zegt op

  Het zal wel stil gaan worden in Pattaya vermoed ik.
  Voor families met kinderen is Pattaya niet geschikt, gezien het smerige zeewater.
  En het nachtleven wordt nu dus ook de nek omgedraaid.

  Misschien is het tijd om je condo te verkopen, voor het grote verval en de grote leegstand begint.
  Als dat niet al is begonnen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +20 (obv 20 stemmen)
 3. Harold zegt op

  Hoe verkloot je een top uitgaansgebied, dat kun je overlaten aan de Thaise regering. Als je nu zo nodig naar een keurige badplaats wil gaan met je hele familie. Kies dan voor Hua Hin of zo… Maar laat Pattaya zoals het is. Trouwens in Phuket is het zondige leven nog erger, maar dit levert waarschijnlijk meer geld op

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
  • Hendrik S. zegt op

   Als in Phuket het leven nog zondiger is, is Pattaya toch niet meer nodig? 😉 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • K.HARDER zegt op

    Wel nodig, niet dat ik er verstand van heb, maar volgens Thaise vriendin is Phuket meer voor mensen met veel geld in de portemonnee, Pattaya is al heel wat goedkoper en Jomtien (hoort bij Pattaya ?) nog ietsje goedkoper. Lang verhaal kort: Pattaya is wel nodig voor de ” Working Class ” – people ! ;O)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. thailand John zegt op

  JONGE jONGE. laat men eerst eens wat aan de lozingen in zee doen en het vieze water hier door.Dan een net mooi schoon strandt met uitbaters voor stoelen en bedden 7 dagen per week.Een mooie en goede en schone boulevaar . En daarna kan men zich op de Gogo clubs en Bars en het erotische leven storten. Breng dat gewoon onder in een bepaald gedeelte.Want het is en belangrijk onderdeel van het leven en ook trekt het veel toeristen aan. aaaen dan kun je van Pattaya een mooie badplaats maken met voor een ieder wat wils.En voor de Thaien een mogelijkheid hun brood te verdienen.En heel belangrijk prijs je niet uit de mark met te hoge prijzen.En een goed en betrouwbaar functionerend e Politie en dan kan het wat worden, maar anders Niet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +17 (obv 17 stemmen)
 5. Khun Peter zegt op

  Zal allemaal zo’n vaart niet lopen. Ik hoor dit soort verhalen al een jaar 10, echter als ik in Pattaya kom is alles nog exact zo.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 6. Franky R. zegt op

  Ik begrijp niet zo goed waarom men zo gericht is op Pattaya, als je op een kleine afstand Jomtien hebt?
  Investeer dan meer in Jomtien als ‘familievakantieplaats’…

  Snap ook niet wat er zo ‘prachtig’ is aan familievakanties.

  Erg gezellig hoor, die schreeuwende en gooiende kinderen en niet-opvoedende ouders die er geen donder aan doen…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 7. fred zegt op

  Leuker is Pattaya er niet op geworden . 20 tot 30 jaar geleden was het een pak gezelliger en zelfs leefbaarder en ja ook voor traditionele families. Het was toen zelfs een pak veiliger op alle gebied ondanks er veel meer bars en prostitutie was.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Fransamsterdam zegt op

   Er zijn nu meer dan 1000 beer bars en ongeveer 100 Agogo’s in Pattaya, plus nog een paarduizend Strandweglopers en een paarduizend actievelingen op Thaifriendly.
   Als er een paar keer per week een incident plaatsvindt waarbij een toerist gewond raakt of beroofd wordt, gaat dat de hele wereld over.
   En dan moet ik van u klakkeloos aannemen dat het nu veel gevaarlijker is dan 25 jaar geleden en dat er 25 jaar geleden ook veel meer bars waren en er veel meer prostitutie was?
   Dat wil er bij mij niet in.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 8. jef zegt op

  Ben momenteel in Phuket, kom hier al +10j – de meeste kleine barretjes langs de straat zijn verdwenen, Rawai is uitgestorven, iedereen zegt hetzelfde vrijwel geen inkomen te maken. Heb weliswaar nog nooit zoveel volk gezien tijdens het Low Season op Bangla als nu maar vrijwel allemaal Aziaten, Arabieren en Indiërs die enkel kijken; de leukste anekdote die ‘k hoorde van een bar eigenares was 4 Indiërs die één drankje deelden met 4 rietjes.
  Oftewel: Hoe slacht je een gans met gouden eieren …

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
  • Leo Th. zegt op

   Ja Jef, te treurig om aan te zien. Vorig jaar op strand in Jomtien speelde voor mijn ogen af dat 3 Russen 3 strandstoelen wilde huren voor 50 Bath totaal. Nee, zei de eigenaresse, het is 90 Bath. Namen ze 2 stoelen voor dus 60 Bath. Wisselden ze de stoelen af, telkens ging er 1 zwemmen. Ik kon de humor er wel van inzien, de eigenaresse niet. En als het gemeentebestuur de toekomst van Pattaya wil laten afhangen van al die ‘nette’ gezinnetjes dan kunnen ze nog weleens van een koude kermis thuiskomen. De aantrekkingskracht van Pattaya is toch al tientallen jaren vooral te danken aan de vele bars en het flamboyante nachtleven. Zonder bars en de daarbij gepaard gaande opwinding zullen alle andere zaken alsmede het vastgoed een flinke tik uitgedeeld krijgen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. brabantman zegt op

  Eigenlijk hetzelfde hetgeen men in Rotterdam gedaan heeft. Katendrecht opgeheven. Met als gevolg, prostitutie door de hele stad.
  Of zoals in Amsterdam waar de niet zo snuggere L Asscher op het idee kwam om de hr Charles met tig miljoenen te sponsoren door panden op de Wallen op te kopen om hierdoor de ramen van de dames te sluiten. De stad Amsterdam met een miljoenenstrop achterlatend en de dames in de illigaliteit verdwenen.
  Ook hier werden dus de kippen met de gouden eieren geslacht. Je vraagt je af welke belangen er achter zitten. Je kunt in Mokum alleen nog als toerist terecht om high te worden.
  In Pattaya heeft dit waarschijnlijk ook mede te maken met het besluit van het Hoge Gerechtshof al jaren geleden dat de gehele bebouwing aan de strandzijde van Walking Street illegaal is en afgebroken moet worden.
  Dat vinden de corrupte heren en dames natuurlijk niet leuk (huurinkomsten, beschermgeld enz) en daarom wordt er nu een rookgordijn opgetrokken om de boel zg te ‘ fatsoeneren’ . Rekt men weer tijd. Thaise logica.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 10. patrick zegt op

  oh in 10 jaar is er wel degelijk iets veranderd,en zeker niet ten goede,phuket was gezellig nu is het idd vol met arabieren,indiers,…en vele eigenaars klagen steen en been, in pattaya lijkt er in het eerste gezicht idd niet veel veranderd maar een familie stad van maken ? zal nooit lukken, de kunstmatige pogingen om families te lokken zal de andere toeristen weghouden, soi 6 open om 1800 uur ? geef het een paar jaar en pattaya is dood al zal het idd niet zo ver komen, promoot thailand beter en investeer in ELKE toerist, of het nu walking street of jomtien is,of accepteer de leegloop….maar deze verhalen zijn er idd al met tientallen geweest….laat geen enkele binnenlandse zaken een negatief advies je in de weg leggen om naar thailand te gaan, het is een prachtig land met voor elk wat wils,zon, zee strand, cultuur,en een uitgangsleven en mogelijkheden waar velen voor komen, laat ons een kat een kat noemen !het draait allemaal om geld geld !!! maar is dit niet overal zo ? de beslissingen zullen idd allemaal draaien om wie de hand opent en wie de al of niet gevulde hand zal dichtknijpen….zijn belgie en nederland nu landen om gelukkig te zijn ???? ik vindt van niet ….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 11. Jacques zegt op

  Ik ben hier wel een voorstander van. Het kan een heel stuk minder en geloof me er is leven naast en in plaats van de prostitutie. Helemaal uitsluiten is niet mogelijk, want er is altijd een deel van de mannen die het nodig heeft om naar de prostituees te gaan. Money rules, jammer genoeg ook op verkeerde wijze. De dames in kwestie hebben wel hulp nodig om af te kicken en een fatsoenlijke baan te zoeken, dan wel een opleiding te gaan volgen zo ze die niet hebben. Zelf kunnen ze dit niet stel ik mij zo voor, want het geld is makkelijk verdient en veel is voor onderhoud van de familie. Ook die familie moet geholpen worden, want er is best wel veel armoede in Thailand. Heropvoeden daar ontbreekt het aan.
  Ik las iets over Amsterdam en dat het daar minder moest met de roze buurt wat sommigen niet zo waardeerden. Daar kan ook dezelfde kanttekening bij gemaakt worden, maar de nadruk ligt daar toch meer op het criminele vlak. Iets wat een bepaalde groep van mensen een worst is. Ik heb in mijn werkzame jaren bij de politie de nodige onderzoek daar mogen doen en geloof me er was veel mis met de dames in kwestie. Veel van de dames zaten er niet uit liefde voor het vak kan ik u mededelen. Voor de geïnteresseerden onder ons er is veel over geschreven en te vinden op internet. Gedwongen prostitutie, uitbuiting, mishandeling en zo kan ik nog wel even door gaan. Dit kan niet getolereerd worden door de partijen die daar iets in de zeggen hebben. Dus goed dat daar toen actie op werd ondernomen.
  Maar nogmaals ik juich deze initiatieven toe.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 12. Jozef zegt op

  In soi 6 mogen de bars eerder openen als 6 pm maar er mag pas vanaf 6 pm alcohol worden geschonken

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. tommy zegt op

  Ik kom al sinds begin jaren 90 in Pattaya;Ik ben akkoord dat het er veiliger is geworden.Er gebeuren minder strandongelukken omdat er woensdag en donderdag gewoon geen strandstoelen zijn en er niemand is! Het zeewater was toen al smerig,nu is het ranzig vettig.Zwem en bootongelukken zijn ook veel minder.Ga met je kinderen naar een proper strand in Sattahip;Tussen noord en zuid pattaya was het vroeger nog groen.Dan hebben ze alles vol straten met beerbars gezet.Die zijn al allemaal weg en hoge gebouwen in de plaats gezet met condos.Op het dak van het Hilton hotel kan je tegen een dure prijs iets gaan drinken als het donker is en dan zie je aan de lichten van de bewoners, het resultaat van een spookstad in wording!Er branden 5 lichten in een flatgebouw van 100 condos.Alles staat te koop en niemand wil er nog wonen.Zelfs de russen geven het op!Nu richt men de pijlen op de chinezen,want die komen heel talrijk naar daar.Deze mensen lopen achter een man met een vlaggetje aan,gaan met z’n allen naar de zeveneleven noodlesoepjes kopen om dan gezamelijk in het hotel met de waterkoker erbij, te eten!Sinds premierTaksin is verbannen zie je de teleurgang De leuke en losse sfeer is totaal veranderd in een kunstmatig landschap waar nog weinig te zien is. Je kan er nog lekker eten ,maar dat kan je overal in Thailand;Ik heb er mijn Thaise vrouw leren kennen en wij laten deze stad nu links liggen.Het is er verpest en ga liever naar koh chang,koh samui,hua hin enz,,,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website