Een overijverige, maar onverantwoorde service

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
18 december 2017

Een van de bekende “hotspots” van Pattaya is het fraaie hoog gelegen uitkijkpunt op de Pratumnak Hill, de Pattaya Hill Top met het bekende standbeeld van Admiraal Prins Chumpon. Aan de voet van dit beeld zijn nog een paar relikwieën van de prins bewaard.

Onder aan de voet van de bijna 20 procent klim is een ruime parkeerplaats voor bussen aangebracht en vandaar uit kunnen de toeristen de vrij steile klim naar boven maken. Boven is wel een beperkte parkeerplaats voor auto’s aanwezig, voor motorbikes geen probleem.

Wie schetst mijn verbazing toen op een gegeven moment een grote dubbeldeks toeringcarbus boven aan de heuvel verscheen. Overijverige dienstijver, service, vul maar in….  Toegesnelde werkers van het radiostation zagen de bui al hangen en kwamen aangerend met lange bamboestokken om de elektriciteitsleidingen omhoog te duwen, zodat de bus de leidingen niet vernielde.

Daarna, nadat de passagiers uitgestapt waren, begon het moeizaam heen en weer manoeuvreren van de bus. Drie stappen vooruit, twee achteruit. Het volgende probleem deed zich nu voor dat de bus de weg bestemd voor de afdaling niet kon bereiken en zodoende tegen de richting in op de smalle weg aan de afdaling begon. Beneden moest toen het verkeer tegen gehouden worden.

Deze “ extra” attractie bij het uitkijkpunt bevatte totaal geen toegevoegde waarde aan het geheel en is dan ook niet voor herhaling vatbaar.

2 reacties op “Een overijverige, maar onverantwoorde service”

 1. Rob Tha Mai zegt op

  Gezien het systeem in Thailand, kwam de bus niet met electr leidingewn in contact met telefoon en internet kabels.
  helemaal boven hangt de kabel voor aarding en bliksem.
  Daaronder middelspanning
  en daaronder laagspaning
  en daaronder hangt dan telecom

  • joskeshake zegt op

   Dat zou in de praktijk zo wel moeten zijn, maar Pattaya kennende, er lopen/rijden wel mensen tegen electriciteitsdraden,die dan toevallig naarbeneden gekomen zijn> Nu Siam Country road bijna af is, moet je er eens doorrijden richting Sukhumvit en de rechterkant int oog houden,daar weet je niet meer wat elec,tel en de rest is, een grote warboel, zoals altijd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website