Muurschildering in Hua Hin

Door Hans Bos
Geplaatst in Hua Hin, Steden
15 januari 2017

Het probleem met lange blinde muren is altijd dat (pseudo)kunstenaars altijd hun (hand)tekening er op willen achterlaten. Ook Hua Hin heeft zo’n blinde muur, met een lengte van zeker 200 meter.

Een flink aantal schilders brengt nu allerlei afbeeldingen aan ter ere van de overleden koning Bhumibol. Een gigantisch werkstuk, dat nog wel enkele weken in beslag kan nemen.

Probleem is dat zich op deze plek toch al vaak een file vormde, zeker als de nabijgelegen spoorwegovergang gesloten was. De automobilisten en inzittenden hebben nu in ieder geval iets om naar te kijken.

foto’s: Nellie Gillesse


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Muurschildering in Hua Hin”

 1. Jan Slingerland zegt op

  Wij rijden er elke dag minstens 2 keer langs en zien alle vorderingen. Het zijn echte kunstenaars die de muurschilderingen aanbrengen. De gelijkenis met het beeld van de overleden koning is frappant. Het beschilderen gebeurt veelal in de late avonduren als de zon onder is. Er wordt een compleet beeld gegeven van ” hoe ” de koning er in z,n jonge jaren uitzag en op latere leeftijd. Het is prachtig om te zien. Elke keer als wij er langs rijden stoppen we even want dan zijn er weer projecten afgemaakt. Schitterend gewoon, het zou een bezoek aan Hua Hin waard zijn.

 2. Pieter zegt op

  Waar ik dit in Hua Hin?

  • Hans Bos zegt op

   Kan niet missen. Vanuit Hua Hin de grote spoorwegovergang over en dan rechtsaf richting Wat Huay Monkol. Na de bocht zie je de muurschilderingen aan de rechterkant.
   Vanaf de Canal Road richting stad. De muur bevindt zich dan aan de linkerzijde.

   • Pieter zegt op

    Dankjewel, ga de komende weken zeker een keer langs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website