Jomtien, parkeerverbod zorgt voor problemen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
14 oktober 2019

Op een aantal plaatsen verschijnen duidelijke parkeerverbod zones, de bekende rood – witte strepen geschilderd op de trottoirs. De meeste automobilisten en motorbike rijders houden zich daaraan. Zijn deze niet aangebracht dan moet er nog opgelet worden of er een parkeerverbod bord is opgehangen.

Sinds kort zijn er op een aantal plaatsen langs de Jomtien Beach road ook de bekende rood- wit strepen aangebracht! Het verkeer had nu een betere doorstroom, niet gehinderd door allerlei voertuigen die stopten.

Echter uit onverwachte hoek kwamen grote protesten. De strandstoelverhuurders kregen aanmerkelijk minder klanten omdat de bussen niet op die plekken mochten stoppen om groepen mensen af te zetten. Vooral tussen de Soi’s 15 en 19 liepen de gemoederen hoog op en trok men naar het gemeentehuis om het gemeentebestuur te spreken. Om tot een goed compromis te komen zijn op tal van plaatsen de markeringen weer weggehaald.

Bij de ingangen van de Soi’s zijn deze wel gehandhaafd om zo de doorgang tot de betrekkelijke smalle Soi’s te vergemakkelijken.

2 reacties op “Jomtien, parkeerverbod zorgt voor problemen”

 1. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Weer een typisch gevalletje van dweilen met de kraan open. Een Thai is een Thai en die heeft zijn eigen regels en dan kan de gemeente hoog of laag springen, hij houdt zich er toch niet aan….

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste Lodewijk Lagemaat,

  Belagelijk, niet normaal om dit op één van de beste boulevard van Jomtien te doen.
  Maar! Het maakt toch weer duidelijk dat in Thailand niets onmogelijk is.

  Met vriendelijke, toch met kritiek en uibundig geschreeuw weer toegelaten met een ‘uitlaat pijp’
  waar je dus niet’ mee mag roken op het strand “belachelijk”.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website