Wie vanuit Bangkok Thailand wil ontdekken moet zeker de sfeervolle badplaats Hua Hin bezoeken. Hua Hin, gelegen aan de westkust van de Golf van Thailand, is de thuisbasis van mooie stranden en vele prachtige resorts. 

Wie aan de drukte van Bangkok wil ontsnappen en rust en ruimte zoekt, gaat naar Hua Hin. Je bent in goed gezelschap want ook de Thaise koninklijke familie komt al sinds 1920 naar de badplaats. Het was zelfs de favoriete verblijfplaats van de vorige Thaise vorst, koning Bhumibol.

In Hua Hin valt genoeg te zien en te doen. Een leuke bezienswaardigheid is het huidige Sofitel, ooit het verblijf voor koninklijke gasten; de locatie fungeerde als set in de film ‘The Killing Fields’. Geen wonder, want het hotel is een van de fraaiste koloniale hotels van Azië. En natuurlijk het pittoreske houten treinstationnetje van Hua Hin, dat is altijd de moeite van het fotograferen waard.

Hua Hin heeft een gezellige avondmarkt, waar je heerlijk kunt eten. Het nachtleven bestaat uit wat bars en een disco in buurt van het Hilton hotel. Voor de sportievelingen is er golf, er zijn vele fraaie internationale golfbanen in de directe nabijheid. Iets ten zuiden van Hua Hin ligt bij Kao Takiab een tempel en de thuishaven van honderden brutale apen en daar vind je ook de mooiste stranden.

Het Kao Sam Roi Yot National Park is goed voor een leuke dagtocht. Klim naar boven en bewonder rond het middaguur in de grot het witte paviljoen dat lang geleden voor koning Rama 5 werd gebouwd. Door een gat in het dak valt dan precies de zon er op.

Video: Hua Hin, een charmante badplaats en goed bereikbaar vanuit Bangkok

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website