Phra Maha Mondop Phuttabat

Een leuke video van Pattaya. In een snel tempo worden verschillende bezienswaardigheden getoond. Veel wordt gebruik gemaakt van een drone waardoor een “bird view” ontstaat. Hoe de verschillende beelden aan elkaar gekoppeld worden, had wel op een rustigere manier gemogen.

Het eerst wordt de Sanctuary of Truth getoond, al vaker besproken en vervolgens gaat men naar het Pattaya Park waar je kan abseilen van de 270 meter hoge toren. Dan schakelt men zeer snel over naar de Wat Jansangwararam. In dat park worden drie gebouwen kort getoond, te weten de nagebootste vierkante toren uit India van de Mahabodhi tempel. Vervolgens ziet men de Chakri Phiphat Pagoda met daarin de relikwieën van Boeddha en tenslotte de Phra Maha Mondop Phuttabat op een hoge heuvel aan het eind van dit Wat terrein. In dit gebouwtje liggen de “voetstappen” van Boeddha in een glazen kist te bewonderen. Het gebouwtje bezit schitterend gekleurde ramen en het uitzicht is grandioos richting (Na) Jomtien (8 kilometer).

Het volgende fragment toont de Khao Chi Chan Boeddha Mountain Deze met goud ingelegde Boeddha afbeelding behoort tot de hoogste ter wereld (130 meter). In 1996 werd dit ontworpen ter ere van de 50e verjaardag van koning Bhumibol gevierd ter ere van de troonsbestijging. Een andere Big Boeddha (Phra Yai) is te vinden nabij het uitzichtpunt van Pattaya.

Even nog een blik op de Pattaya Beach om tenslotte te eindigen bij de Walking Street en ziet men de discotheek Insomnia waar ook enige Nederlandse D.J.’s gedraaid hebben.

Dit is een summiere opsomming van wat in Pattaya te zien of te doen valt. Het Thailandblog geeft een uitstekende uitgebreidere informatie over veel meer bezienswaardigheden en activiteiten evenals de gratis gidsjes die overal verkrijgbaar zijn.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website