Dolfijnenshow in Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
19 juni 2012

Pattaya is weer een attractie rijker. Kennelijk heeft deze badplaats iets met dolfijnen.

Lang geleden zwommen ze hier in zee. Ik heb ze wel eens voorbij zien zwemmen. Enkele jaren geleden spartelden enkele exemplaren in de met de zee verbonden vijvers van de Temple of the Truth in Naklua, maar die zijn inmiddels verdwenen. Natuurlijk hebben we de Dolfijnenrotonde in Naklua en, bij toeval is de plaats van samenkomst van onze vereniging jarenlang het restaurant van Dolphin Appartments geweest.

Pattaya Dolphin World and Resort

Nu hebben we dan Pattaya Dolphin World and Resort met een professionele dolfijnenshow. Natuurlijk kun je erover twisten of deze dieren in gevangenschap gehouden moeten worden. Ik ben daar praktisch in. Stierengevechten moeten verboden worden, evenals hanengevechten. Wreed volksvermaak ten koste van de dieren. Voor de rest ben ik tolerant. Wanneer de dieren niet lijden, mogen ze ons en zichzelf vermaken. Ik zie geen verschil tussen dolfijnen in een groot bassin en goudvissen in een benauwde kom.

Nu ter zake. Deze show is moeilijk te vinden. Hij ligt halverwege Pattaya Sattahip. Even na het Ambassador Hotel aan Sukhumvit Road zie je een bord met Dolphinshow 6 km. Eén kilometer verder is er een afslag landinwaarts, daarna nog vijf kilometer. De toegangsprijzen zijn problematisch: 500 Baht voor buitenlanders, 200 Baht voor Thais, 100 Baht voor kinderen. Het is dus zaak een Thais rijbewijs mee te nemen. Er zijn vijf voorstellingen per dag: 09.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur. De voorstelling vindt plaats in een amfitheater, gebouwd rond een groot bassin. Er zijn twee podia, één aan de andere kant van de zijde waar het publiek zit en één aan de publiekszijde. Het decor bestaat uit immense foto’s van de stranden van Pattaya.

Show

Ik had eigenlijk verwacht dat ik geconfronteerd zou worden met bussen vol Russen, maar ik trof hoofdzakelijk een Thais publiek. Precies op tijd begint de show en die laat zien dat dolfijnen een buitengewoon speels soort zoogdieren zijn. Ze springen door hoepels en over gespannen touwen, dansen, spelen met ballen en nog veel meer, als ze maar een kleine beloning krijgen in de vorm van een visje. Er zijn op dit moment vier exemplaren die de show stelen, elk met zijn eigen baasje. Twee dolfijnen hebben een spitse neus, de andere twee een botte voorkant. Misschien is dit het verschil tussen een tuimelaaren een griend, maar ik ben geen kenner. Als fotograaf moet je uiterst alert reageren, want de dieren zijn snel en altijd onverwacht.

Na de show is er op het terrein nog veel te beleven voor kinderen, zoals paardrijden, rotsklimmen, go cart en wat al niet. Is dit allemaal het geld waard? Als het beperkt wordt tot 200 Baht zou ik zeggen ja, maar 500 Baht vind ik wat veel.

Meer informatie: www.pattayadolphins-world.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Dolfijnenshow in Pattaya”

 1. loe zegt op

  Ik ga principieel niet naar plaatsen, waar ze hogere prijzen rekenen voor buitenlanders.
  Zal ik met mijn armzalige aow uitkering 500 baht betalen, terwijl types als Taksin en consorten voor 200 baht naar binnen mogen en waarschijnlijk hun Mercedes ook nog gratis binnen mogen parkeren.
  Ik ben er overigens niet op tegen om Thais, die over onvoldoende geld beschikken, een
  kortingskaart te geven.

 2. pim zegt op

  Die kortingskaart hebben zij voor winkels, zeker in de Isaan laat ik grote uitgaven door mijn familie kopen .

  • Alexander zegt op

   Beste Dick Koger.
   Het lijkt mij wel een goed idee om je deze tip te geven, deze documentaire eens aandachtig te bekijken alvorens de Dolfijn met een goudvis te vergelijken.

   http://www.youtube.com/watch?v=hyeRTWyZxJM&feature=related

   Je zult na het zien van dit document een totaal andere mening toegedaan zijn wat betreft het leven van een dolfijn.
   De misdadige handel in deze fantastische dieren voor de dolfinariums wereldwijd.
   Deze uiterst slimme en zeer gevoelige dieren die gevangen worden en voor een slordige $150,000,- verkocht worden en alle baby’s die in een baai achterblijven op walgelijke wijze massaal worden afgeslacht.
   Deze zeer schokkende documentaire heeft erg veel stof doen opwaaien en heeft gelukkig daardoor aardig zijn doel bereikt.
   Echter door dit soort ondoordachte geplaatste artikelen acht ik mij genoodzaakt u hiervan te verwittigen, zodat u na het zien van de documentaire op uw uitspraken publiekelijk terug zult komen.

 3. David zegt op

  Dus ook niet naar de dierentuin, de olifanten show aapjes kijken en geen zee aquarium
  Maar wel naar Pattaya naar de meiden ,das ook krom .
  En dat mag wel wat kosten.
  Ik ben niet heilig maar wel tegen alles wat er boven vermeld staat.

 4. Chelsea zegt op

  Moderator: deze reactie is niet geplaatst omdat het niet over het onderwerp van het artikel gaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website