De nieuwe snelweg 7 van Pattaya tot Map Ta Phut in Rayong is open

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
27 augustus 2020

Het blijft altijd weer verbazen hoe met datums omgesprongen wordt in Thailand. De oorspronkelijk openstelling van de nieuwe snelweg 7 bleek maar ten dele een feit te zijn,  ondanks alle grootse aankondigingen en bovendien niet gratis. Daarover hoeft men niet wakker te liggen want voor een paar bahtjes scheelt het zowel tijd als afstand.

De volgende aankondiging was dat deze nieuwe autoroute per 1 september open zou gaan. Maar door de komst van premier Prayut naar Rayong voor belangrijke vergaderingen in verband met het nieuwe ontwikkelingsgebied EEC werd de openstelling naar voren gehaald. De delegatie kon op 24 augustus hier al gebruik van maken.

Een dag later dan ook zelf maar eens bekijken hoe het er nu uitziet! In één woord prachtig! Over een brede tweemaal zesbaansweg zonder verder verkeer en omringt door een zeer fraai landschap met rechts op de achtergrond de Kao Chi Chan was dit bijna onwerkelijk.

Ik heb niet de gehele route richting U-Tapoa en Rayong gereden maar halverwege links aangehouden richting 331 en Sattahip. Er zijn verschillende toegangsmogelijkheden om op deze weg te geraken. Uiteraard in Pattaya, maar ook bij Ocean Marina wordt dit duidelijk aangegeven.

De gehele route wordt een snelheid van 90 km/u aanbevolen. Aan het begin krijg je het bekende kaartje aangeboden en op de plek waar de weg verlaten wordt, zou afgerekend moeten worden, maar met een vriendelijke “Wai” werd dit ingenomen. Een gratis kennismakingsrit!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website