De ‘never ending story’ van het sportcomplex in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags:
25 januari 2020

Het sportcomplex van Pattaya is al meer dan een decennium lang in aanbouw. Of het zal worden voltooid voor een 2026 Olympisch evenement blijft de vraag.

Burgemeester Sonthaya Kunplome en zijn afgevaardigden bezochten op 16 januari het Eastern National Sports Center aan de Soi Chaiyapruek 2 met een totaaloppervlakte van 254 Rai. Hij vond dat er weinig veranderd was sinds vorig jaar januari 2019.

Aannemer Rama van de 2-HT-joint venture Co. beweerde echter dat het werk nu voor 40 procent voltooid was, maar momenteel is vastgelopen vanwege onvoorziene problemen door de rotsachtige ondergrond van dit toekomstige sportcomplex.

In 2009 werd reeds begonnen met dit 774.000.000 Baht kostende sportcomplex. Het was bedoeld om 12 verschillende sportvelden, een zwembad, een tennisbaan, 12 grote en kleine stadions en een parkeerplaats voor 500 auto’s aan te leggen.

De eerste fase van het project is reeds 90.000.000 Baht besteed aan 5.000 van de geplande 20.000 zitplaatsen in het voetbalstadion. Dit werd voltooid in september 2010. Gras werd geplant en de bouw van de laatste 15.000 zitplaatsen zou later dat jaar gaan beginnen met een begroting van 500.000.000 Baht. De voltooiing zou in 2012 plaatsvinden.

Er is echter gedurende een aantal jaren niets gedaan. Ook de extra hulp van militairen heeft tot niets geleid evenals tussentijdse opstartprocedures.

De grond onder het complex zou te rotsachtig zijn om te boren en als gevolg van problemen met de luchtverontreiniging konden werknemers geen explosieven gebruiken omdat zoiets veel fijnstof zou veroorzaken, dus op dit moment wordt er niets gedaan.

Ambtenaren hopen dat het stadion op tijd zal worden afgebouwd om er zo de Olympische Jeugdspelen in 2026 te kunnen organiseren.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “De ‘never ending story’ van het sportcomplex in Pattaya”

 1. john zegt op

  even een kanttekening. De(zomer) olympische spelen zijn dit jaar in Tokio.
  De volgende olympische spelen, de zomerspelen zijn dus in 2024. In 2026 zijn er olympische WINTERSPELEN. Die vinden in Italie plaats. Ik denk dat de spelen in 2026 dus de jeugd olympische spelen zijn.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste John,

   Dat staat ook in het stukje: “De Olympische jeugdspelen in 2026” laatste zin.

   • john zegt op

    dank voor je opmerking. Heb ik kennelijk overheen gelezen.

 2. john zegt op

  nog een kritische kanttekening.

  gezegd wordt:
  vastgelopen vanwege onvoorziene problemen door de rotsachtige ondergrond van dit toekomstige sportcomplex.

  Dat is inderdaad erg onvoorzienbaar probleem. Plotseling was er de rotsbodem. Totaal onverwacht. Hetbis niet voor niets dat nederlandse bouwers overal actief zijn. Is een zekere keuze. Die laten zich niet zo verrassen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website