Clandestiene Muse Pub in Pattaya gesloopt

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
12 januari 2018

Een pub in South Pattaya werd gesloopt, omdat ze gebouwd was zonder de juiste vergunningen. De regionale bouwinspecteur, Chris Chunsuriya, hield toezicht op de start van de sloop op 21 december van de Muse Pub op de Bali Hai Pier.

Het gebouw op 476 vierkante meter grond bij de steiger met twee verdiepingen, werd door Volna Entertainment Co gebouwd maar zonder toestemming. Het stadhuis gaf op 15 november opdracht om de bouw te stoppen. De opdracht werd genegeerd en men ging door met bouwen.

De ambtenaren huurden een bedrijf in om het gebouw te slopen en de eigenaar voor de kosten aansprakelijk te stellen. De sloop zal naar verwachting 45 dagen duren.

Bron: Pattaya Mail

6 reacties op “Clandestiene Muse Pub in Pattaya gesloopt”

 1. joskeshake zegt op

  dat is ook een lachertje, heel de beach kant is illigaal gebouwd.

 2. Jan S zegt op

  Ik denk dat ze bij de Pier strenger zijn.

 3. Adje zegt op

  Sloop is volkomen terecht. Als men niet ingrijpt gaat ieder zijn eigen gang en voor iedereen een vrijbrief om van alles te bouwen zonder vergunning.

  • Fransamsterdam zegt op

   Iedereen is al 50 jaar zijn gang gegaan en als je dat wilt ombuigen moet dat met overgangsregelingen voor iedereen.
   Dit is lichtelijk ad hoc en willekeurig.
   Er spelen vast zaken mee die wij niet weten.

   • Rob V. zegt op

    Volgens het artikel moest men van de lokale overheid fe bouw stoppen maar ging men gewoon door. Dat suggereert nieuwbouw. Omdat men in het verleden niet ingreep zou men een omgangsregeling moeten instellen voor nieuwbouw? Hoe dan? ‘U heeft X jaar geleden illegaal iets neegezet, dan gedogen we maar we gaan nu wel wet naleven, denk er om dat na een overgangsperiode van Y jaar u niets nieuws hier meer mag bouwen zonder vergunning’??

    Blijkbaar pakt men illegale bouw sinds enige tijd wel aan en dwingt men verbouwingen en nieuwbouw zonder toestemming om te stoppen en worden afgebroken. Zo staat op Khaosod een stukje over een hotel dat illegaal wat verdiepingen deed bouwen en deze dus moet afbreken. Prima lijkt me. Het wordt pas een ander verhaal als plots het hele gebouw, dus ook wat er al stond voordat men ging handhaven, met de grond gelijk maakt.

    http://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/calamity/2018/01/11/concrete-downpour-halts-demolition-pattaya-hotel/

  • marcello zegt op

   hoeveel is er al niet illegaal gebouwd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website