Chiang Mai, een bezoek waard (video)

Door Redactie
Geplaatst in Chiang Mai, Steden
Tags: ,
27 augustus 2012

Chiang Mai, de Roos van het Noorden, is een prima uitvalbasis voor avontuurlijke trekkingstocht of je kan kennis maken met mysterieuze bergvolkeren.

Chiang Mai is zelfs 500 jaar ouder dan Bangkok. De stad ligt in een vruchtbare vallei, helemaal omringd door rivieren en groene heuvels. Chiang Mai is tevens een walhalla voor lekkerbekken. Aan elk straatstalletje van de stad kan je wel een pittige Khao Soi (rijstnoedelsoep), een heerlijke Phad Thai (gebakken noedels) of een zalige Tom Kha Gai (kokossoep met kip) eten voor amper twee euro. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise kookcursussen hier zo populair zijn bij de westerlingen.

De talloze kraampjes op de dagelijkse Night Bazaar van Chiang Mai zijn dan weer geschikt voor souvenirjagers: je vindt er goedkope T-shirts, jeans, horloges, juwelen en andere hebbedingetjes, maar ook het betere houtsnijwerk, vlechtwerk en allerlei andere ambachtsproducten die vaak door de bergstammen uit de regio zijn vervaardigd en hier door de kleurrijk uitgedoste vrouwen aan de man worden gebracht.

Voor authentieke shoppers: mis het Celadon-aardewerk niet, waarvan het oppervlak door het bakproces gecraqueleerd is. En ook de handbeschilderde parasols van Bo Sang zijn een omweg waard.

De grootste trekpleister van de stad zijn de tempels of ‘wats’: meer dan 300 en vooral binnen de grachten van de oude stad is het heerlijk om je in een fietsriksja te laten rondrijden van de ene tempel naar de andere en te genieten van de sereniteit van bijvoorbeeld Wat Prah Sing (uit de 14de eeuw) of Wat Chedi Luang, met 9 meter hoge Boeddha’s en reuzenolifanten.

Vanuit Chiang Mai kan je op dagtrip naar de bergvolkeren (Hilltribes) van het noorden. In totaal zijn ze met 450.000, met hun eigen taal, religie, kleding en bouwstijl.

[youtube]http://youtu.be/KquacUwSN2A[/youtube]

7 reacties op “Chiang Mai, een bezoek waard (video)”

 1. Jan Nagelhout zegt op

  Bo sang, de lange weg met al de verkoop punten, is inderdaad de moeite waard. Spreek dan echter wel goed af waar je heen wil, want voor je het weet slepen ze je mee van het ene verkoop punt naar het andere, en daar word je niet vrolijk van.
  De parapluutjes ga ik ook altijd even kijken als ik in de buurt ben, blijft leuk.
  Wat de beroemde nachtmarkt betreft, leuke markt, lang niet meer zo druk als vroeger, maar op de toeristen gericht.
  Wat het houtsnijwerk betreft, er is een soort “houtdorp” waar alles van hout wordt verkocht De naam is Ban Thawai
  Laat je echter niet helemaal bij de neus nemen, want het meeste houtsnijwerk wordt daar helemaal niet gemaakt maar in Birma (goedkopere arbeidskrachten, en hout genoeg)
  Je ziet ze het daar wel maken, maar meestal is dat iemand uit Birma, die ze daar voor de show neerzetten.

  Moderator: Dergelijke lange url’s in een reactie is niet toegestaan. Kort hem even af met een URL shortner.

 2. Jan Nagelhout zegt op

  Ok, dat moet je maar weten, maar had dan de tekst even laten staan!
  Je hebt namelijk een stuk weggehaald!
  De andere markt die dus authentiek is, en een stuk goedkoper is de Warorot markt, beslist de moeite waard om eens te gaan kijken http://goo.gl/nh2IH
  De link van Ban Thawai http://goo.gl/F97jE

  Ps even een tip voor redactie : Wat het verkorten van url’s betreft, daar zou ik wel voorzichtig mee zijn, word veel gebruikt om ellende te verspreiden, door de verkorte url, is namelijk niet goed te zien wat er nou allemaal in die link verborgen zit.
  Neem als het dan toch moet deze : http://goo.gl/ , of maak een editor zodat de link onder het betreffende woord kan worden gelegd, das misschien wat een elegantere oplossing.

 3. Eddy zegt op

  En maar steeds blijven die meer dan 300 tempels in Chiang Mai opdoemen.
  Weet wel dat men dan bedoeld de provincie Chiang Mai en niet de stad en directe omgeving.
  Ik zelf scooter al jaren(20) rond in de wijde omgeving van Chiang Mai en heb al heel wat tempels mogen aanschouwen.
  Ik ben ze wel vergeten te tellen, want in elk dorp, gehucht of in het midden van de rijstvelden of heuvels doemt er wel een op.
  De meer dan 300 heb ik nog niet gezien, dus weer een reden om verder op zoek te gaan.
  Chiang Mai is en blijft een prima uitvalsbasis voor de” Lonley Farang on the moterbyke”.
  Goede wegen, mooie zichten, lekker eten onderweg en een steeds hulpvaardige, vriendelijke bevolking. Meer moet dat niet zijn.

 4. Frits zegt op

  Eddy,ikben het volkomen met je eens wat wat de lonely Farang op de scooter betrefd ikzelf rij liever Honda wave ,is wat makkelijker in de bergen,ook op de onverharde wegen.Je ziet meer dan vanuit een auto en overal waar je komt krijg je wel een Wai van groot tot klein.

 5. Lenny zegt op

  Inderdaad, ik heb nog nooit zo lekker Thais gegeten dan in Chang Mai. Het is er bovendien prachtig. Maar de meeste van ons kennen natuurlijk het noorden.

 6. folkert zegt op

  Vindt Chang Mai relaxter om te verblijven dan Bangkok doch ook deze stad trekt ons aan, op de terug reis naar huis verblijven wij er ook enkele dagen, noemt noemt het geen amazing thailand maar het geheim van thailand het is een gevoel .

 7. lthjohn zegt op

  Fietsriksja ? Noemen we zoiets in Thailand niet gewoon een samlor?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website