Thailand’s eerste ’toeristische rechtbank’ gericht op het oplossen van kleine geschillen, zo begon in 2013 een nieuw initiatief voor toeristen in Pattaya.

Virat Chinvinitkul, secretaris-generaal van Justitie, en minister van Toerisme en Sport Somsak Pureesrisak openden dit nieuwe initiatief.

Deze toeristische rechtbank”, zal opereren als een “one-stop-shop” voor toeristen op zoek naar gerechtigheid voor oplichting, diefstal, conflicten en ongevallen. Uitspraak van de gevallen zal worden teruggebracht tot een dag voor ongecompliceerde geschillen. Dit in tegenstelling van de veel langere tijdsduur, die er normaal voor staat. Ook zijn tolken beschikbaar om klachten op te nemen.

Openbare medewerkers, waaronder tolken, zijn al gestationeerd bij de Pattaya rechtbank om klachten van toeristen op te nemen. Zaken kunnen dezelfde dag naar de rechter nadat een klacht is ingediend.

De Pattaya rechtbank is geopend van maandag tot zaterdag van 8:30 tot 16:30 uur Bel voor meer informatie 038-252-130-2 ext. 184.

Deze week heb ik naar dit telefoonnummer gebeld om te zien of het werkt. Na geruime tijd gewacht te hebben werd opgenomen in de Thaise taal! Er werd geen doorkiesnummer gegeven voor een andere taal en bovendien bleek de informatie alleen te gaan over algemeen burgerlijke zaken, zoals kapotte straatverlichting. Geen klachtenmeldpunt voor gedupeerde toeristen.

Merkwaardig genoeg verscheen deze week een artikel in de Pattaya Mail met een verwijzing naar de oprichting van deze toeristische rechtbank in 2013. Het genoemde telefoonnummer was nu 1337 en zou 24/7 beschikbaar zijn voor mensen met klachten. Maar niet specifiek meer voor toeristen. Bovendien bleken de meeste bellers Thais te zijn met klachten over overstromingen, blaffende honden, maar ook waar gratis maaltijden verkrijgbaar waren. Van het merendeel van de Thaise bellers bleken vrouw te zijn. Sinds de corona crisis zijn de klachten over bijvoorbeeld jetski scam of andere oplichting gerelateerde zaken verdwenen.

Positief is dat er ook voorlichting gegeven kan worden over data van komende evenementen.

Opnieuw een mislukt idee in de rij van Thaise initiatieven  voor toeristen?

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website