Bangkok is een overweldigende stad. Groots, meeslepend, een openluchttheater en een bron van inspiratie. Een stad die altijd bruist van de energie.

Met Bangkok heb ik een haat-liefde verhouding. Als ik er niet ben, hunker ik naar die stinkende stad. Wanneer ik er rondloop vervloek ik het chaotische verkeer, de hysterische drukte en de smorende hitte.

Maar wie eenmaal op een longtailboat de klongs heeft bevaren, de machtige Chao Phraya heeft bewonderd in het schemerlicht van de ondergaande zon, de oriëntaalse sfeer van deze metropool heeft geproefd, lijkt besmet met een hardnekkig virus.

Een foto of video van Bangkok laat mijn hart sneller kloppen. Dan voel ik een intens heimwee, wil ik weer terug. Om de Skytrain te zien, ver boven de grond op immense pilaren. Verdwalen in de steegjes van Chinatown. Dieselgeur ruiken van de oude aftandse treinen op Hualamphong station.

Kitscherige kleuren zien van schreeuwend neonlicht in de vroege avond bij Patpong. Aangesproken worden door opdringerige taxichauffeurs, gillende bargirls in niets verhullende kleding en lastig gevallen worden door verkopers van lelijke imitatie Rolexen. Op iedere straathoek de smaakpapillen bevredigen voor een schijntje, om daarna mijn vermoeide voeten te laten masseren door zijdezachte Thaise vrouwenhanden.

Mijn ogen willen de stijlvolle en hooggehakte officegirls aanschouwen die na een werkdag de betonnen kantoorkolossen in de buurt van Silom verlaten. Straathonden van me afhouden en de condensdruppels op een koud flesje Singha voelen die een niet te stillen dorst moet lessen. Ik wil me ergeren aan de knallende herrie van een doldwaze Tuk-Tuk driver op Sukhumvit Road. Mijn neusgaten moeten gevuld worden met rioollucht en etensgeuren, zorgvuldig vermengd tot de unieke Bangkok parfum.

Ik kan niet meer zonder. Bangkok omhelst je en laat je nooit meer los.

[vimeo]http://vimeo.com/14333113[/vimeo]

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bangkok parfum (video)”

 1. henry zegt op

  The Big Mango zoals wij inwijkelingen Krungthep Mahanakhon, oftewel Bangkok zoals de toeristen ze noemen. Is inderdaad een stad die je haat of in je hart draagt, maar onverschillig laat ze je nooit.
  Het is in feite geen stad maar een microcosmos met 10 000 gezichten, want zelfs 40 jaar nadat ik op Suthisarn Rd.uit de taxi stapte , de overweldigende hitte als een mokerhamer op mij neersloeg, en ik er voor de eerste maal de eerste exotische geuren ervan opsnuifde. Blijft deze stad me elke dag verrassen en verbazen.

 2. pattie zegt op

  Hahahaha, ik heb dat in mijn straat ook die parfum en de peper die in u ogen vliegt als u voorbij komt, met de bike.
  Met bkk heb ik een lat relatie , meer hoef ik niet, zoek dan de zeer goede restaurants uit en betaal met liefde 4000/6000 bath voor 2 personen, dit kan er 2 X af per jaar .
  Voor de rest is het een zeer vermoeide drukke en levendige stad .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website