De reiswebsite Tripadvisor heeft met haar TripIndex de prijzen voor toeristen in populaire steden vergeleken en kwam tot de volgende conclusie: Bangkok is de goedkoopste stad ter wereld!

TripAdvisor, met 50 miljoen unieke bezoekers per maand de grootste reiswebsite ter wereld, heeft de prijzen van verblijf in vijftig internationale toeristische steden onderzocht. Het ging er in dit onderzoek om, in welke stad je het meeste waar voor je geld krijgt. De zogenaamde TripIndex.

TripIndex

De TripIndex is een systeem waarbij de prijzen van een aantal uitgaven op reis met elkaar vergeleken worden. In dit onderzoek keek men naar de prijs van een:

 • Taxirit.
 • Overnachting in een viersterrenhotel.
 • Eten: de prijs voor een pizza.
 • Drinken: een Martini.

Door de prijzen van bovengenoemde uitgaven met elkaar te vergelijken is men tot de conclusie gekomen dat Parijs, Zurich en Londen de duurste steden voor toeristen zijn. Daarentegen zijn Bangkok, Beijing en Sharm El Sheikh de goedkoopste hotspots voor een citytrip.

Parijs duurste stad

De stad van de liefde, Parijs, is dan misschien wel geschikt voor de nodige romantiek, maar minder goed voor je portemonnee. Een dagje doorbrengen in de Franse ‘Lichtstad’ kost je ongeveer € 307,- Het Zwitserse Zürich is al wat goedkoper, maar een dagje vakantie kost daar ook nog € 270,-

Top-10 duurste steden:

 1. Parijs
 2. Zürich
 3. Londen
 4. Tokio
 5. New York
 6. Rio de Janeiro
 7. Moskou
 8. Kiev
 9. Amsterdam
 10. Stockholm
.

Bangkok uitstekend geschikt voor budgetreizigers

Wil je een metropool bezoeken maar niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je het beste Bangkok bovenaan je lijstje zetten. Uit de TripIndex blijkt namelijk dat een dagje Bangkok jou slechts € 80,- Een goed alternatief is het Chinese Beijing, een dagje vakantie kost daar ongeveer € 86,-

Top-10 voordeligste steden:

 1. Bangkok
 2. Beijing
 3. Sharm El Sheikh
 4. Kuala Lumpur
 5. Sofia
 6. Boedapest
 7. Aukland
 8. Marrakesh
 9. Warschau
 10. Dubai
.

Verder is nog interessant te vermelden dat Zurich het duurste taxiritje kent en Bangkok daarin het goedkoopst is. Een droge Martini koste in Parijs € 25,- terwijl je voor hetzelfde drankje in Kaapstad maar € 3,- hoeft af te rekenen. Amsterdam en Tokio zijn het duurst als je een pizza wilt weghappen. Een hotelovernachting in een viersterrenhotel is nogal kostbaar in Parijs: € 258,- een vergelijkbaar hotel in Bangkok kost slechts € 61,-

Bron: TripIndex Reveals Popular World Cities

7 reacties op “Bangkok: goedkoopste stad ter wereld voor toeristen!”

 1. nok zegt op

  Toch is het lastig vergelijken.

  Een 4 sterren hotel in Thailand of in Parijs hebben beide 4 sterren maar het service-nivo kan nogal verschillen. Kwaliteit van het ontbijt is ook belangrijk. Ook de taxi kan een gare gammele Toyota zijn of een mooie nieuwe wagen. Een taxi-chauffeur die engels spreekt en netjes is kan je treffen maar die zijn er niet zo heel veel.

  Goede pizza is hard to find in Thailand. De pizza company doet het goed qua kwaliteit maar dan kost een grote pizza wel 500 baht. Daarvoor kan je ook met 2 pers. naar een goed restaurant in Bkk.

  • william zegt op

   Ik dacht altijd dat de prijs van een hamburger bij de Macdonald als index/graadmeter dient. M.a.w. wat kost een hamburger in New York of in Bangkok of in Amsterdam.

   • http://www.economist.com/blogs/dailychart/2011/07/big-mac-index

    • william zegt op

     Bedankt voor de sitevermelding. Dit is wat ik bedoel. Zoals de toelichting al vermeld kun je tegen deze wijze van indexering ook het nodige op te merken hebben.

  • fransamsterdam zegt op

   De pizza in Bangkok hebben ze staan voor US$ 13.81 dus dat is inderdaad zo’n 500 Baht. En in Amsterdam is een nette taxichauffeur die Engels spreekt ook zeldzaam. En zelfs in het goedkoopste hotel waar ik in Thailand wel eens heb overnacht (400 Baht) was de service voorbeeldig.
   Natuurlijk is op elke vergelijking wel wat aan te merken maar dat Bangkok, en Thailand in het algemeen, bijzonder veel waar biedt voor het geld lijkt mij een uitgemaakte zaak.
   Om de vergelijking voor een grote categorie Thailand-gangers wat realistischer te maken zou je er nog de prijs van een dame voor de nacht bij op kunnen tellen en dan ziet het er in Bangkok alleen nog maar zonniger uit.

 2. marco zegt op

  Tja, het is een statistiek. Maar wat moet ik hier nou mee? Kom volgende maand als stopover voor mijn vlucht naar Bkk voor de 13e keer in Dubai waar ik 2 dagen verblijf. Maar hoe deze stad op nr. 10 staat van goedkoopste stad voor toeristen is mij een raadsel. Ik neem dit dus ook met een korreltje zout. Als trip advisor het niet erg vind, ga ik in Bkk of KL toch liever voor Thai of Malaysian food tegenover n lap deeg. Verder vind ik Bkk ook niet goedkoop. Je kunt ook niemand in zijn portemonnee kijken, want wat voor de ene duur is, is voor de ander goedkoop. De een heeft een hostel, de ander een 4 sterren hotel en zo kunnen we doorgaan.

 3. Eric Donkaew zegt op

  Een betere prijzenvergelijker is http://www.numbeo.com/cost-of-living/
  Deze wordt op een wiki-achtige manier bijgehouden.
  Wel een lelijke website en je moet er even je weg in vinden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website