De Bali Hai pier een nieuwe droom

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
3 november 2017

Als we aanhaken aan de geruchtenstroom zelfs bij de ontwerpen van architecten over de zogenaamde “Balihai Markets”dan zou het hier om een nieuwe toeristen attractie gaan.

De Balihai markt zou het centrum moeten worden van de nieuw te openen jachthaven met een fraaie “flaneer boulevard” voorzien van gezellige café’s en winkeltjes voor kunst, mode, souveniers en zogenaamde TOP produkten. (“One Tambon One Product”) Zelfs is er sprake van een hotel, geheel origineel ontworpen uit zeecontainers.

Het is echter een race tegen de tijd. Zo zou de Balihai markt met de nieuwe jachthaven gelijk klaar moeten zijn en geopend moeten worden met de grote “ ASEAN International Fleet Review 2017 “van 13 tot 22 november, waar Gringo j.l. een uitstekend overzicht heeft gegeven. Er was zelfs sprake van 40 marineschepen. Of dit niet genoeg is, wil men bovendien op 16 november een groot muziek spektakel opzetten met deelnemers uit de diverse deelnemende Asean staten zoals K.U. Winds met orkest, de Takeshi Band, Koh Mr. Saxman en vele andere “Asean Stars!”

Een paar dagen geleden heb ik dit gebied nog eens met een zekere nieuwsgierigheid bestudeerd en mijn petje af als dit in nog maar 10 dagen gerealiseerd kan worden. Veel zal er vermoedelijk verbloemd gaan worden door middel van een zekere decoratieve opbouw. Show must go on!

Het gebied leent zich in de toekomst zeker tot een aantrekkelijke promenade, die een zekere duurzaamheid garandeert. Ook nog het zeewater in deze omgeving “opkuisen” zodat er toekomst perspectief ontstaat.

5 reacties op “De Bali Hai pier een nieuwe droom”

 1. ruud zegt op

  Als ik op een Engelstalige Thailandsite lees over de andere aangelegde en weggespoelde boulevards, ben ik bang, dat het weggegooid geld zal zijn.

  • l.lagemaat zegt op

   Water naar de zee dragen! 555

   Geef de mensen een droom!

   • thailand John zegt op

    Wel dat ligt er aan , als het nu eindelijk eens goed gebouwd gaat worden en rekeninghouden met een goede water afvoer en voldoende ruimte voor parkeren.En een goed systeem voor het reinigen van het zeewater en en voor het riool afvoer. Dan kan het zeker wat worden en de stad Pattaya upgreten, maar dan moet er ook nog een goed afvakl recyclingsysteen en verbrandingsovens komen. Ik geef ze de voordeel van de twijfel.We zullen zien.Of er goed is over nagedacht en gebouwd met de rest.Dus Pattayabestuur ga ervoor en laat er iets heel goed, bruikbaar en mooi ontstaan, waar iedereen van kan genieten.Succes.

    • ruud zegt op

     De afvoer van het rioolwater is het probleem niet.
     Wat ik heb begrepen, is dat de zuiveringsinstallatie – voor zover die werkt – te weinig capaciteit heeft om al het geproduceerde rioolwater te kunnen zuiveren.
     Aangezien het uitbreiden van zo’n installatie, wel een tijdje in beslag zal nemen, zal het rioolwater nog wel een tijdje direct in zee geloosd blijven worden.
     Je moet het immers ergens laten.
     Dit los nog van alles wat vanuit Bangkok aan komt drijven natuurlijk.

 2. jan scheys zegt op

  de Thai zijn eindelijk tot het volle verstand gekomen en leggen nu overal klinkers en niet meer van die leisteen van vroeger waarvan ik toen al voorspelde dat die niet lang zou standhouden maar ja, ze zijn koppig en doen toch hun zin tegen beter weten in.
  ook ik heb mijn bedenkingen bij de toekomst van de werken of die wel degelijk verstandig en duurzaam zullen uitgevoerd worden. de toekomst zal het uitwijzen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website