Afhandeling Waterfront Project in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: ,
4 mei 2017

Op Phra Tamnak Hill in Pattaya is ooit begonnen met de bouw van een wolkenkrabber met een hotel en condo’s. Het 53 verdiepingen tellende gebouw bood condo’s te koop aan tussen de 10 en 100 miljoen baht, 80% zou destijds al verkocht zijn volgens de ontwikkelaars. 

Na enige tijd werd de bouw stilgelegd omdat het gebouw drie verdiepingen hoger werd dan de bouwvergunning toeliet. en er bleek meer mis te zijn met het project. Veel kopers vreesden hun geld kwijt te zijn.

Het advocatenkantoor Magna Carta heeft onlangs een verklaring en een brief over het “Waterfront”project gepubliceerd. De groepssamenstelling bestaat uit o.a. de advocaten Noppadol Paiviroy en Pira Suthirangkul, die verwante ervaringen in eigendomswaardering, consumentenbeschermingszaken en onderhandelingen hebben.

Het team bevat ook Thaise, Engelse en Russische procureurs, die allemaal ervaring hebben op het gebied van burgerrechten. Aan de Bali Hai Co, Ltd, de ontwikkelaar van het Waterfront “-project, is op 16 januari 2017 een verzoek om rehabilitatie (herorganisatie) ingediend bij het “Central Bankruptcy Court” (een Court die de faillissementen behandelt) in Bangkok. Het Hof heeft dit verzoek geaccepteerd en de afspraak gemaakt voor de hoorzitting op 24 april 2017.

Nadat het Hof het bovengenoemd verzoek ontvankelijk heeft verklaard, schrapt het kopers van het project “Waterfront” in de dossiers en in burgerlijke zaken tot verplichte koop.

Ondertussen moeten de kopers hun verzoekschriften indienen bij het Central Bankruptcy Court in Bangkok om zijn / haar schuldeiserstatus te vermelden, evenals een verzoekschrift om schuldvergoeding te vragen om hun stemrecht op het rehabilitatieplan te behouden en het reeds betaalde terug te ontvangen van de ontwikkelaar, zowel in geld als in natura.

Als koper niet met de bovengenoemde petitio instemt, zal de koper niet in staat zijn om te stemmen op het rehabilitatieplan en zijn kansen verliezen om eventuele schulden terug te ontvangen van de projectontwikkelaar. Bovendien heeft het Centrale Bankruptcy Court in geval van het falen van het rehabilitatieplan en dat het faillissement wordt ingesteld tegen de schuldenaar de bevoegdheid om de procedure te hervatten en kan een bevel worden gelast dat de schuldenaar failliet zal worden verklaard. Dit zal leiden tot ernstige schade aan alle schuldeisers, met name voor de kopers van het project.

Daarom is het nodig dat alle kopers hun stemmen op het rehabilitatieplan verenigen en collectief consolideren, hun wijzigingen en bezwaren tegen het plan presenteren om het succes van een dergelijk rehabilitatieplan te vergemakkelijken, waardoor de schulden worden terugbetaald of een vorm van eigendom van de aangekochte eenheden of een terugbetaling volgens het rehabilitatieplan.

Magna Carta Law Firm heeft een uitstekend team samengesteld om collectieve vertegenwoordigers van kopers en schuldeisers te vertegenwoordigen in deze bijzondere revalidatiezaak, bestaande uit Thaise en Engelse sprekende advocaten en adviseurs, die zich in faillissement en revalidatie zaken hebben gespecialiseerd, in herstructurering van schuld- en lega-uitvoering en bescherming van de consumenten.

Magna Carta Law Firm heeft in dit specifieke geval niet alleen vertegenwoordiging bij de gerechtelijke raadplegingen, maar ze zullen ook de haalbaarheid van het rehablitation plan controleren en analyseren en de follow-up uitvoeren, zodat de kopers van het project “Waterfront” de betalingen terug kunnen ontvangen.

Bron: Pattaya Business Supplement april 2017

1 reactie op “Afhandeling Waterfront Project in Pattaya”

  1. Gerrit zegt op

    Tja,

    Ik vindt het een geweldig verhaal hierboven, maar ik denk dat iedereen zich afvraagt;

    “Wanneer wordt dat gebouw nu eens afgebroken”

    Groetjes Gerrit


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website