PSV voetbalt in Bangkok

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags: ,
26 december 2012

Engelse voetbalclubs zoals Manchester United en Liverpool zijn mateloos populair bij de Thaise voetballiefhebbers. Deze clubs weten maar al te goed hoe marketing bedreven moet worden om het imago van hun club op te hemelen en daaruit de nodige financiële revenuen te behalen.

Ook PSV heeft daar oog voor gekregen en heeft onlangs een overeenkomst gesloten met de Aziatische verzekeraar AIA omtrent een trip naar Thailand. Deze grootste Aziatische verzekeraar is op een aantal markten in Azië  actief en staat op de beurs van Hongkong genoteerd.

Voor PSV is het een mooie kans om de naamsbekendheid in Thailand en Azië  te versterken en ook hoofdsponsor Philips zal de trip toejuichen om er de nodige publiciteit aan te verbinden. De trip zal financieel bezien ook voor de voetbalclub de nodige revenuen opleveren. PSV was reeds partner van de voetbalbond van India.

Voorbereiding

PSV heeft als ‘winterkampioen’ de eerste helft van de competitie afgesloten, maar er is maar een titel die telt: het kampioenschap. De trip naar Thailand beschouwt trainer Dick Advocaat dan ook als een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft. PSV wil zich onderscheiden door niet alleen enkele wedstrijden in Bangkok te spelen maar wil ook kennis overbrengen. Voor vertegenwoordigers uit het Thaise voetbal zullen onder meer workshops worden georganiseerd op het gebied van jeugdopleiding, en management.

PSV verblijft van 5 tot en met 12 januari in Thailand en zal in Bangkok op dinsdag 8 januari een oefenduel spelen tegen SCG Muangthong United, de kampioen uit de Thaise Premier League.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “PSV voetbalt in Bangkok”

 1. Gringo zegt op

  @Joseph: wie wil er hier nu in vredesnaam PSV zien????
  Als het nou Ajax of Feijenoord was, dan komt het stadion wel vol!!

  • Moderator: ik stel voor geen supporters discussie op te starten over voetbal.

 2. gerrieQ8 zegt op

  Enig idee waar ik tickets kan kopen, of denkt men dat het niet storm zal lopen? In welk stadion? Is er kans op ongereldheden of is dat alleen in Nederland? Deze vraag enkel om een plaatsing te krijgen, zodat de moderator mij niet terugfluit wegens een te korte reactie 🙂

  • Dennis zegt op

   Geen idee over de tickets, maar mischien via de site of stadion van Muangthong United?? Zij zijn per slot de tegenstander, dus hun fans zullen wellicht ook naar binnen willen.

   Over ongeregeldheden zou ik me niet druk maken. Niet dat zoiets “typisch Nederlands” is, maar dat gaat meestal tussen rivaliserende supporters van clubs. Internationaal al een stuk minder.

   Azië is een interessante markt aan het worden voor Europese clubs. Sponsoren die mini-tournooien organiseren en betalen. Het grote geld zit niet meer (uitsluitend) in Europa of de VS en de bereidheid dit soort dingen te organiseren is in opkomende economieën veel groter dan in Europa. Kijk maar eens naar het WK Futsol in Thailand 2012. Veel positieve wereldwijde aandacht en TV exposure. Zou in Europa niet meer kunnen qua financiën denk ik. Misschien nog in Spanje, maar de rest is niet geïnteresseerd.

   Ook veel Snooker-toppers zie je in Thailand demonstratie partijen geven. Schijnen ze aardig mee te verdienen. In Bully’s (restaurant nabij Sukhumvit soi 2 Bangkok) hangt bijna wekelijks wel een affiche over weer een snookerspeler die Thailand (vaak Bangkok en Pattaya) bezoekt.

   En ja, ook ik vind het wel leuk als een bekende club of speler naar Thailand komt. Zo zie je nog eens wat!

   • gerrieQ8 zegt op

    Gemakkelijk gezegd, maar probeer het maar eens. Kan Lowy voor mij ook een kaart kopen? Ik ben de 7e ‘s-avonds in BKK en zie Dick de 8e. Dit lijkt op chatten, maar hoop dat de moderator het toestaat. Anders kun je me mailen. info@thalandblog.nl heeft mijn adres

    Gerrie

 3. gerrieQ8 zegt op

  Via de PSV fandesk ben ik er achter gekomen dat PSV de wedstrijd speelt om 19.30 uur. Heb geen antwoord gekregen waar ik de kaartjes kan kopen, maar mochten ze het alsnog doorgeven dan meld ik dat. Heb ondertussen ook begrepen dat naar dit stadion geen Skytrain gaat. Weet iemand of er bussen gaan deze richting of moet ik gewoon een taxi nemen?

 4. gerrieQ8 zegt op

  Gekker moet het niet worden. De PSV fandesk weet het ook niet waar je kaartjes kan kopen en adviseert volgende week de website in de gaten te houden. Weet nu waarom ik Ajax supporter ben.

 5. Carla van den Broek zegt op

  Weet iemand in welk hotel ze verblijven of waar ze trainen? Mijn zoon verblijft oo dit moment in Bangkok en zou ze graag willen bezoeken.

 6. Dick van der Lugt zegt op

  @ Carla Dat weet ik niet, maar wellicht kan de Nederlandse Vereniging je verder helpen. De URL is nvtbkk.org.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website