Hoewel de Nederlandse voetliefhebber met alle aandacht het nieuws van een nieuwe bondscoach (Louis van Gaal?) volgt en de Belgen hetzelfde doen met de vraag of Martinez al dan niet aanblijft als coach van de Rode Duivels, vandaag zijn alle ogen toch even gericht op de finale van Euro 2020 Engeland tegen Italië.

Voor de bloglezers, die momenteel niet in Thailand verblijven, is het gemakkelijk, de wedstrijd onder leiding van “onze” Bjorn Kuipers zal op een redelijke tijd op televisie te zien zijn. Voor hen, die wel in Thailand zijn – waaronder ikzelf – ligt dat iets anders. De wedstrijd begint hier namelijk in het holst van de nacht om 2 uur en kan maar zo door verlenging en penalty’s tot een uur of 5 duren.

Met uitzondering van de wedstrijden van het Nederlands elftal, heb ik niet alle andere wedstrijden van 2 uur gezien. Een samenvatting de volgende morgen vond ik wel voldoende. De wedstrijd tegen Tsjechië, die zo jammerlijk verloren ging, heb ik dus wel direct gevolgd, daarbij ondersteund en getroost door enkele Engelse vrienden.

Ik heb toen “plechtig” beloofd, dat ik Engeland zou ondersteunen als zij wel de finale zouden bereiken. Ik kon dat gerust doen, want ik was er van overtuigd, dat Engeland ook vroegtijdig zou sneuvelen, tegen Denemarken bijvoorbeeld. Maar, helaas voor mij en goed voor hen, de Engelsen zitten wel mooi in de finale.

Ik ga dus straks om een uur of 1 (er is nog geen avondklok in Pattaya) de deur uit om in een zeer besloten kring de wedstrijd met een paar Engelsen te bekijken. Met hen zal ik juichen als zij winnen en huilen als zij verliezen. In het laatste geval zal ik ongemerkt van binnen wel juichen, want Italië was voor mij het team, dat het mooiste voetbal speelde in dit toernooi.

Als u nu in Thailand verblijft, gaat u wel kijken?


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

3 reacties op “Vandaag de Euro 2020 finale Engeland tegen Italië”

 1. Anton zegt op

  Ik ben geen voetbalfan maar meer een autorace fan, maar ik hoop wel dat ik wakker kan blijven want ik ken Bjorn van de tijd dat het nog een klein kereltje was, dit via zijn ouders die een kruideniers winkeltje runden en hun wagenpark kochten bij de zaak waar ik destijds werkzaam was, betreffende kruidenierswinkel is inmiddels al een tijdje overgenomen door Bjorn die nu reeds al aardig uit zijn voegen is groeit.

  Dat het een top scheidsrechter is het ook nog goede ondernemer waar menigeen in Oldenzaal hun dagelijkse boodschappen doen, waarbij Max ook nog zijn steentje mag bijdragen, om terug te komen op “ben geen voetbalfan maar meer een autorace fan” Max zijn RB16b prijken ook de naamstickers van Bjorn kruidenierswinkel…..de naam mag uzelf invullen, maar zal bij menigeen wel bekend zijn.

 2. GeertP zegt op

  Als je liefhebber bent van goed voetbal dan kan je het beste gewoon gaan slapen,
  Als je supporter bent va een van de twee landen dan moet je gaan kijken.
  Als je de uitslag nu alvast wil weten,het wordt 0-1 in een draak van een wedstrijd.

 3. John Chiang Rai zegt op

  Hoewel ik zelf Engelsman ben,en hoop en juig dat Engeland de finale winnen zal,denk ik toch dat het een stil en ongemerkt gejuig voor Gringo,en een luid en groot feest voor Italië gaat worden.
  Jammer dat het toernooi ten einde gaat,en morgen millioenen trainers en z.g.n.voetbal deskundigen weer plaats moeten maken voor de millioenen pseudo virologen.
  Hoewel overvolle stadions,mag je dan in veel van deze landen je hoogstens weer met 5 mensen treffen,en zijn alle openlucht events plotseling weer taboe.555


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website