De Thaise Ariya Jutanugarn heeft zondag een bijzondere prestatie geleverd door als eerste Thai, de titel te winnen van de Women’s British Open. Zij eindigde met 272 punten, 16 onder par.

De overwinning bevestigt haar als duidelijke favoriet voor de gouden medaille bij de vierdaagse golfwedstrijd tijdens de Olympische Spelen in Rio, die op 17 augustus beginnen.

Op de gedeelde tweede plaats eindigden de Zuid-Koreaanse Lee Mirim en de Amerikaanse Mo Martin, de kampioene in 2014. Ariya won in mei drie wedstrijden op rij in de LPGA Tour.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise Ariya wint Woman’s British Open golftoernooi”

  1. Rien van de Vorle zegt op

    Ik heb enkele uren op BBC zitten genieten van dit toernooi. Ze bleef zo mooi kalm en haar reacties waren alsof ze zulke toernooien maandelijks meemaakte. Ook als het even mis dreigde te gaan, bleef ze zo kalm en kwam er dan nog goed uit. Ze speelde ‘waardig’ en succesvol. Als ze dit kan herhalen, kan ze Olympisch Kampioene worden. Wat mij wel opviel was dat vele Aziatische speelsters volgens mij enig ‘overgewicht’ hebben, terwijl de ‘Westerse speelsters’ die in de top van dit toernooi meededen, slank genoemd mochten worden terwijl het in het algemeen de Westerse vrouwen zijn die corpulenter zijn dan Aziatische dames.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website