Het is een mix tussen tennis, tafeltennis en badminton, je kunt het zowel single als dubbel spelen en is in Amerika de snelst groeiende sport in senioren: pickleball. Sinds enkele jaren wordt het ook in Europa gespeeld en ook in Nederland en België worden er pickleballwedstrijden gespeeld.

Pickleball is geschikt voor alle leeftijden. “Dat komt doordat het veld vrij klein is, de sport snel te leren is en het materiaal licht is. Pickleball speel je namelijk met een lichte paddle, een soort batje, en een zogenaamde wifflebal, die zeer licht en hol is van binnen.

Alle leeftijden

De sport wordt in Nederland en België nu hier en daar beoefend, sportclubs worden opgericht en het zijn echt niet alleen ouderen die pickleball spelen. Weliswaar zijn de deelnemers voor een groot deel vijftigplussers, maar ook een aantal jongeren blijken de sport erg leuk te vinden. Het is geschikt voor alle leeftijden en niveaus.

Plezier

Het leuke aan de sport is dat je het snel onder de knie hebt en dat er zowel tactiek als techniek aan te pas komt. Ook is het niet te belastend en kun je het in je eigen buurt spelen, zolang je maar een mobiel net, batjes, een bal en een verhard veld ter beschikking hebt. Het leukste is uiteraard dat je heel veel plezier hebt tijdens pickleball.

Hua Hin

Ongeveer een jaar geleden werd er een pickleball club opgericht in Hua Hin. Sinds enkele maanden wordt er nu gespeeld in het nieuwe Sportcomplex True Arena ten zuiden van Hua Hin. Deelnemers komen uit diverse landen en er wordt op dinsdag, donderdag en zaterdag gespeeld van 10 tot 12 uur. Kosten bedragen 100 bath per uur + 50 bath voor het huren van de paddle. Paddles worden ook door de club verkocht . Prijs ca. 2800 bath. Er zijn 4 speelterreinen, de zaal is uitgerust met airco en de douches en kleedkamers zijn splinternieuw. Doorgaans zijn er 15-20 spelers aanwezig maar de wachttijden zijn kort want er wordt steeds in dubbel gespeeld en een spel duurt gemiddeld 7 à 10 minuten. Steeds wordt er van partner gewisseld. Verder informatie op Facebook Pickle Ball Hua Hin.

Ik speel reeds sinds de start (naast tennis en badminton) en ik vind het zeker minder vermoeiend dan 1 uur tennis of badminton. Ik heb er enorm veel plezier aan en ik zou het niet meer kunnen missen. Ook op sociaal vlak is het een meerwaarde.

Ingezonden door Robert Vereecke

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Pickleball: Snelst groeiende sport voor senioren in Amerika nu ook in Hua Hin”

 1. Fred R. zegt op

  Korte vraag.

  Wordt dit ook in Pattaya gespeeld / aangeboden ?

 2. robert zegt op

  Ik heb je vraag gesteld aan de club in Hua Hin en geef je t.z.t.een antwoord.
  Je kunt het ook zelf opstarten als je een paar vrienden hebt die ook interesse hebben. Hier in Hua Hin zijn we begonnen te spelen op 2 badminton terreinen waar je telkens het net verlaagd tot aan de vloer. Paddles en plastieken ballen kun je in Nederland kopen of ze laten meebrengen. Je kunt ze ook hier in Hua Hin bij de club kopen (circa 2800 bath/stuk). Moest je tijd hebben dan kun je een dagje naar Hua Hin komen om aan een sessie deel te nemen. Spelregels worden je dan uitgelegd. Je kunt mij telefonisch bereiken op het nummer 0983562290 – Robert
  Het is een fantastische sport, de grote meerderheid van de leden in Hua Hin zijn al over de 60.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website