Grand Prix Formule 1 Thailand mogelijk op Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Autorace, Sport
Tags:
13 juni 2013

Nu Bangkok van de baan is, zal de Grand Prix van Thailand in 2015 waarschijnlijk op Phuket gereden worden.

De plannen om vanaf 2015 een Formule 1-race te organiseren in Thailand zijn al in een vergevorderd stadium. De race zou in eerste instantie worden verreden in het centrum van Bangkok. Het ontwerp van het circuit was daarvoor al goedgekeurd. De plannen voor de nachtrace kregen echter veel weerstand te verduren van bewoners in het gebied. De race werd als reactie daarop verboden.

Somsak Pureesrisak, de minister van toerisme en sport in Thailand, bevestigde op dinsdag dat de plannen voor een Grand Prix in de straten van Bangkok definitief van tafel zijn. Pureesrisak kwam wel met een alternatieve locatie. “We zullen proberen om de race te gaan organiseren in de regio Phuket”, aldus de Thaise minister. “Phuket is een ideale locatie die voldoet aan onze doelen om toerisme in Thailand te promoten”. Pureesrisak maakte zich daarnaast geen zorgen over het verdwijnen van de plannen voor een race in Bangkok. “We hebben nog voldoende tijd om naar een nieuwe geschikte locatie op zoek te gaan”.

Phuket is een schiereiland in het zuiden van Thailand en staat vooral bekend om haar uitgerekte witte stranden. Phuket is zowel de naam van de provincie als de hoofdstad van de provincie.

3 reacties op “Grand Prix Formule 1 Thailand mogelijk op Phuket”

  1. lexphuket zegt op

    Als dat plan doorgaat, (wat ik niet verwacht) wordt het een ramp. Er zijn hier geen geschikte wegen en die zullen er ook niet komen (een belangrijke weg door Patong, die 3 jaar geleden klaar zou zijn, is nog steeds een zandwoestijn. En we hebben het ook niet nodig: er wordt al genoeg geracete zonder aandacht voor verkeersregels. (Regels: wat zijn dat?). En waarschijnlijk zijn de F1 organisatoren te slim om geld in bodemloze zakken van regionale bestuurders te laten verdwijnen

  2. Joost-Buriram zegt op

    Hier in Buriram zijn ze naast het stadion van Buriram United een heus racecircuit aan het aanleggen dat ook geschikt is voor Formule 1, het moet half volgend jaar klaar zijn, voorlopig gaan ze het eerst gebruiken voor alle andere autorace classes en voor alle soorten motorraces, dus wij zijn er in 2015 klaar voor, laat maar komen.

  3. Sir Charles zegt op

    Ben de naam weleens tegengekomen doch moest even googlen waar dat Buriram ligt, blijkt het in het veelbesproken Isan te liggen dus eindelijk een goede aanleiding om als fervent F1-liefhebber dat noordoostelijk gebied van Thailand dan toch maar eens te bezoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website