Formule 1 Grand Prix in Bangkok gaat niet door

Door Redactie
Geplaatst in Autorace, Sport
Tags: ,
8 juni 2013

De Grand Prix Formule 1 van Thailand die vanaf 2015 in Bangkok verreden zou worden, gaat naar alle waarschijnlijkheid niet door. Bangkokianen in het gebied van het voorgestelde stratencircuit hebben met succes geprotesteerd tegen de komst van de internationale race.

Volgens plan zou het circuit van bijna zes kilometer lang langs verschillende toeristische trekpleisters in Bangkok lopen, waaronder het Koninklijk Paleis en het Victory Monument. De race moest in navolging van de Grand Prix van Singapore een nachtrace worden.

Phuket als alternatief?

De minister van toerisme en sport, Somsak Phurisisak, kijkt nu of het mogelijk is om elders in het land een Thaise Grand Prix te houden. Hierbij wordt onder meer het bij toeristen populaire Phuket als mogelijke optie genoemd.

Eind vorig jaar was Bangkok nog de organisator van de Race of Champions.

1 reactie op “Formule 1 Grand Prix in Bangkok gaat niet door”

  1. chris zegt op

    Iedereen die de Thai samenleving een beetje kent weet dat het protest van de Bangkokianen in het voorgestelde stratencircuit absoluut in het niet valt bij de belangen van de auto- en bolidelobby, naast de Thai politiek en de Thai bedrijven die grote belangen hebben in de autoracerij (ik noem alleen maar Red Bull).
    Er kan maar 1 reden zijn dat de formule 1 race niet in de straten rondom het Grand Palace wordt gehouden en dat is dat personen hoger in hierarchie dan al deze belangen er een stokje voor hebben gestoken.
    chris


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website