De Thaise firma Carabao, producent van het bekende Carabao energiedrankje, is de nieuwe sponsor voor de Engelse League Cup. Dit bekertoernooi zou je het kleine broertje van de veel belangrijkere FA Cup kunnen noemen. Ooit gestart in 1961 heeft de EFL Cup een aantal sponsors gehad, vanaf dit seizoen dus Carabao uit Thailand.

Ik moet bekennen, dat ik dit nieuws eerder heb gemist, maar de organisatie heeft het gepresteerd om bijzondere aandacht voor de Carabao Cup te krijgen. Als onderdeel van de sponsorovereenkomst werd afgelopen vrijdag de loting voor de eerste ronde van de Carabao Cup op het hoofdkantoor van Carabao in Bangkok verricht. De loting werd verricht door een ex-speler van Arsenal, Emmanuel Petit en de Britse ambassadeur in Thailand, Brian Davidson, en werd gelivestreamed op Facebook.

Livestream crash

Het spektakel ging echter vanaf het begin compleet de mist in. Direct nadat de eerste club, Birmingham City, uit de loting kwam, crashte de livestream, zodat kijkers over de gehele wereld aangewezen waren op de Twitter pagina van de EFL organisatie. Toen de verbinding na een poosje was hersteld, werd de livestream geplaagd door geluids- en beeldstoringen. En of dat nog niet genoeg was, werd de loting op vele plekken verkeerd in beeld gebracht.

Fouten

Volgens het getoonde schema moest Charlton Athletic op de eerste wedstrijddag een uitwedstrijd tegen Exeter City spelen, maar tegelijkertijd een thuiswedstrijd tegen Cheltenham Town. Het kwam Charlton Athletic wel goed uit, dat Cheltenham niet zou komen opdagen, want die moest tegen Oxford United. Volgens het schema moest Forest Green Rovers tegen Wolverhampton Wanderers, maar de loting was tegen MK Dons. De Wolves moesten in plaats daarvan tegen Yeovil Town. En zo waren er nog wel een paar “foutjes”

Verklaring

De EFL kwam later met de volgende verklaring: “De EFL wil zich graag verontschuldigen voor een aantal fouten, die de livestream uitzending van hedenmiddag van de loting voor de eerste ronde van de Carabao Cup niet ten goede kwamen. Het waren menselijke fouten veroorzaakt door technische problemen bij externe firma’s. De loting is op geen enkele wijze gecompromitteerd en alle clubs zijn inmiddels op de hoogte van de correcte loting”

Tenslotte

Wat die externe firma’s betreft zijn er twee mogelijkheden: De Thais zullen zeggen, dat het buitenlanders waren, want Thais maken geen fouten. De buitenlanders zullen zeggen, dat het beslist Thais geweest moeten zijn, want als je iets wilt verknoeien, maak je het beste gebruik van Thais. Kiest u maar!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website