Terminal 21 in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Shoppen, Winkelcentra
Tags: ,
23 oktober 2018

Deze week heb ik recent geopende Terminal 21 in Pattaya nog eens rustig bekeken. Hoewel het buiten en in de parkeergarage erg druk was, viel dat in het winkelcentrum mee.

Een paar dingen vielen mij op. Misschien dat een mens “gewend of verwend” raakt met dergelijke grote winkelcentra, maar erg onder de indruk was ik niet van deze nieuwe aanwinst in Pattaya.

De parkeergarage is veel te klein, afgezet tegen het aantal te verwachten bezoekers. Noodgedwongen ben ik van beneden naar boven en weer terug gereden! Geen enkele plaats. Daarom de auto maar in de rijrichting voor de auto’s in de parkeervakken neergezet, maar zodanig (in de neutraal stand) dat de auto weggeduwd kon worden om een ander eruit te laten. Op alle dekken werd overal dubbel geparkeerd! Men zou eventueel de auto op het parkeerterrein van Big Eyes neer kunnen zetten. Een zijstraat achter Terminal 21. Deze ingang was nog afgesloten en kon men alleen via de Pattaya Nua Road de parkeergarage inrijden.

De grootte van deze Terminal 21 is kleiner dan die van Korat en komt wat steriel over. Wat dat betreft gaat mijn voorkeur uit naar Central Festival waar altijd geparkeerd kan worden, al is het soms op de zesde verdieping. Ook het assortiment is uitgebreider met banken voor betalingsverkeer, koffers, tassen, sieraden, keukenmachines, schoeisel en veel restaurants. En een fraai uitzicht aan de zeekant.

Of het waard is om een lange tijd in de file te gaan staan om dit te bezoeken, moet ieder maar zelf uitmaken. Verstandiger is dan om een doordeweekse dag te kiezen.

7 reacties op “Terminal 21 in Pattaya”

 1. ergens in thailand zegt op

  of je gaat met het 10 bath busje of met de motorbike want ja alle grote winkelcentrums hebben weinig parkeeruimte (vindt ik) en vooral in het weekend als het heel warm is komen er veel mensen om alleen te wandelen want dan hebben ze arcio haha

 2. ruud zegt op

  Als ik naar de stad ga, kom ik in Central meestal niet verder, dan de bank en de Topps.
  Verder vind ik het ontwerp van zo’n winkel nooit prettig.
  Het is niet ontworpen, om je zo snel mogelijk te laten komen waar je wilt wezen, maar om je langs zo veel mogelijk winkels te voeren.
  Dat betekent dat je minutenlang via omwegen bezig bent, om van een winkel op ene verdieping bij een winkel op een andere verdieping te komen.
  Leuk voor de verkopers, maar niet voor de klant.

  Ik hoop trouwens, dat ze dat vliegtuig goed hebben verankerd en dat het stevig in elkaar zit.
  Anders zou het bij een storm wel eens op kunnen stijgen.
  Dat vliegtuig vangt een hoop wind lijkt me.

  • Kees 2 zegt op

   Zeer zware storm (windkracht 12) betekent windsnelheid van 117 km/u.
   Een vliegtuig heeft al gauw 300km/u of meer nodig om op te stijgen.

   Verder kunnen we gerust aannemen dat mensen met verstand van zaken dat vliegtuig neergezet hebben.

 3. Facttester zegt op

  Parkeren met mijn motorbike was op de openingsdag ook niet mogelijk. Alles stampvol. En het interieur van de winkel deed heel erg Chinees, Japans en Koreaans aan, maar allesbehalve Thais!En dat er behalve een Eiffeltoren, een “Montmartre” en een toren van Pisa was leek het in de verste verten niet op iets Europees. Het totale grondoppervlak (3 à 4 étages) viel me ook tegen. Bovendien veel te veel eetgelegenheden (die zaten overigens ook allemaal vol…) vergeleken met het sobere aantal winkels.
  Mijn voorkeur gaat eveneens uit naar Central Festival, veel aangenamer, praktischer en overzichtelijker!

 4. janbeute zegt op

  Als er mensen met verstand van zaken hier hun best hadden gedaan .
  Dan had bij mijn weten de replica van de toren van Pisa op de foto , scheef moeten staan .

  Jan Beute .

  • l.lagemaat zegt op

   Nou bouwen de Thais eens iets recht dan is het weer niet goed! 555

 5. Tony zegt op

  Heel veel eetgelegenheden typische Thais en beetje bombastisch maar kies ook toch voor Central Festival want het is toch een mall van dertien in een dozijn…. (parkeer probleem)
  Waar ik mij ook zorgen om maakt is die vliegtuig zonder voorschot steun…….
  Ik heb een hard hoofd in en hoop dat er goed over is nagedacht (advies is niet onder voorbij lopen)
  (T.I.T)
  TonyM


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website