EmQuartier shopping mall, een lust voor het oog

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Shoppen, Winkelcentra
Tags: ,
20 maart 2016

Het in mei 2015 geopende EmQuartier shoppingcenter in Bangkok is werkelijk een lust voor het oog. Ook al heb je een uitgesproken hekel aan ‘winkelen’ dan nog is een bezoek aan EmQuartier gewoon een must. Het hele complex straalt design van de eerste orde uit en steekt het bekende Siam Paragon naar de kroon.

De architecten van het Amerikaanse in New York gevestigde Leeser Architecture mogen trots zijn op het uiteindelijke resultaat. Het is werkelijk een plaatje van een ontwerp met veel glas, mooie vormen en ludieke verlichting; kortom een en al Grandeur. Daarbij kun je ook op verschillende etages van het gebouw naar buiten stappen vanwaar je een mooi uitzicht hebt op een gedeelte van de stad.

Het gebouw kent drie verschillende afdelingen te weten: The Glass Quartier, The Helix Quartier en The Waterfall Quartier. Een heuse 40 meter hoge waterval is de naamgever voor het laatstgenoemde deel.

Dining Extra vagansa

In het Helix Quartier tref je vanaf de zesde tot en met de negende etage een 50-tal restaurants aan van luxueus tot middenmoot. Wil je van de Thaise, Europese, Japanse of Chinese keuken genieten, het kan allemaal. Wandel er maar eens rond en ben gewaarschuwd; het zal heel wat voeten in de aarde hebben alvorens je een keus hebt kunnen maken.

Winkelen

Met een dame in je gezelschap ontkom je er uiteraard niet aan om het alleen bij eten en drinken te houden. Uiteraard bevinden alle bekende modemerken zoals Louis Vutton, Cucci, Chanel, Prado, Dolce & Gabbana en ga zo maar door zich in dit schitterende gebouw. Minder prestigieuze merken uit het lagere segment als Zara, H & M, Gap en anderen tref je op de hoger gelegen etages aan en de genoemde ‘grootheden’ op de begane grond, waar de huurpenningen aanmerkelijk hoger liggen.

Bij de diverse kleinere shops ging mijn aandacht naar aardige design artikelen en een afdeling met kunstfotografie van enkele bekende Thaise fotografen.

Bereikbaarheid

Met de skytrain is het een fluitje van een cent, of wellicht baht, om er te komen. Stap uit bij station Phrom Phong en wandel linea recta naar binnen. En ben je uitgekeken, hetgeen niet snel zal gebeuren, dan kun je simpel naar het aan de overkant van de weg gelegen winkelcenter Emporium wandelen.


» Laat een reactie achter


1 reactie op “EmQuartier shopping mall, een lust voor het oog”

 1. willem zegt op

  Joseph.

  Over smaak valt niet te twisten. Ja Emquartier is ontworpen met het oogmerk disign. Helaas is daarbij de praktische bruikbaarheid uit het oog verloren.

  Ik ben een groot schopping fan en ken nagenoeg alle malls in Bangkok. Qua overzichtelijkheid en logische indeling is naar mijn mening Emquartier ronduit slecht. Maar goed. Als je met je vriendin mee gaat en het shoppen aan haar over laat en je kijkt zelf meer naar het ontwerp dan is het zeker de moeite waard om er eens te kijken. Mijn hotel in Bkk is om de hoek. En ik reis veelvulding met de BTS vanaf en naar station Phromphong.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website