Wat TaKien in Nonthaburi (PongMoji / Shutterstock.com)

Wat TaKien in Nonthaburi is bekend vanwege de mini drijvende mark en oprichter, Luang Poo Yam. Grootvader Yam, die in 2015 overleed stond in aanzien vanwege zijn magische amuletten, maar misschien is hij nu nog een bekender; zijn zeer goed bewaard gebleven lichaam is nu geëxposeerd.

De drijvende markt werd geopend in 2009 en is zeer succesvol onder de lokale bevolking en wat aantal Aziatische toeristen, echter bleke farangs zul je hier zelden zien. Op de markt zijn diverse etenswaren beschikbaar, zoals groenten, fruit, gebarbecued kokos, Look Choob (klassieke Thaise imitatie vruchten), Thaise desserts, enz. De bootverkopers serveren heerlijk eten, waaronder seizoensgebonden fruit, pot-gestoofde eend, boot noedels en kruiden drankjes.

De tempel biedt veel ongewone beelden die normaliter niet te zien bij Thaise tempels, standbeelden van giganten komen vaak voor, maar zeker niet met een zonnebril en iPhone. Bezoekers kunnen ook het hoofd van een tijger en draak in.

Wat Ta Kien (NP27 / Shutterstock.com)

Een ritueel dat hier uitgevoerd wordt (en ik niet elders heb gezien): Maak een wens, wrijf de gong en als het een geluid maakt het zal waarschijnlijk uitkomen! Ondanks dat ik dit niet heb getest blijft Wat Ta Kien, al dan niet in combinatie met lunch, een prima plek die zeker een bezoek waard is!

De markt is dagelijks open (behalve vrijdags!) vanaf 9:00 – 17:00.

Ingezonden door Koen

2 reacties op “Wat Takien, de drijvende Markt in Nonthaburi”

  1. psm zegt op

    Ja, is zeker de moeite waard. November verleden jaar ook geweest, je kan langs de tijger ook binnen gaan in een gebouw.

    Heel vriendelijke kleine drijvende markt, geen commercieel gedoe daar.

    En ja, we waren de enige “bleeksnoeten” daar 🙂

  2. henry zegt op

    Ben een regelmatige bezoeker van deze drijvende markt. Geen toeristisch gedoe hier, alleen de lokale bevolking. Wat zijn invloed heeft op de sfeer en de prijzen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website