20 jaar jonger, wie wil dat niet?

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Shoppen, Winkelcentra
Tags: , ,
23 april 2012

In een wereldstad als Bangkok is alles te koop. Luxueuze warenhuizen, waarbij de Nederlandse Bijenkorf en het steeds verder verpauperende winkelbestand van Amsterdam, inclusief de zo opgehemelde P.C. Hooftstraat, schril afsteekt.

Naast de al langer gevestigde superwarenhuizen zoals Siam Paragon, Emporium, Central Word en het onlangs op Sukhumvit Road geopende Terminal 21 zie je ze op een aantal plaatsen weer nieuwe groots opgezette winkelcentra als paddenstoelen uit de grond verrijzen.

Architectonische hoogstandjes

De gebouwen zijn staaltjes van hoog architectonisch niveau. Winkelen is voor veel mannen een crime, maar het achter vrouwlief aanhobbelen om de ontwerpen van ’s werelds meest bekende modeontwerpers te bewonderen, wordt ietwat verzacht als je een beetje oog hebt voor architectuur. Richt je blik maar eens omhoog en zie hoe ruim en fraai het geheel is opgezet. Hier hoeft men nog niet te woekeren met vierkante meters verkoopoppervlakte. Bangkok loopt echt niet achter bij wereldsteden zoals Parijs, Londen, Tokyo of New York.

Japans warenhuis

Vlakbij het Ekamai busstation op Sukhumvit Road nadert de voltooiing van een Japans warenhuis met de naam ‘Gateway’. Wellicht is de naamgeving ingegeven met een knipoog naar het pas geopende Terminal 21. De Japanners willen in Bangkok niet achterblijven. Kijk om een indruk te krijgen van het nieuw zeer binnenkort te openen gebouw maar eens naar:  www.gatewayekamai.com.

Toch vraag ik me wel eens af in hoeverre de vele zaken in deze zo schitterend vormgegeven locaties winstgevend zijn. Veel kijkers en verdraaid weinig kopers bij ontegenzeggelijk geen goedkope huurprijs. Zou het voor een aantal zeer bekende wereldmerken dan toch een soort publiciteitsuiting zijn? Aanwezig willen zijn in de grote wereldsteden.

Mediplex

Vlak naast Gateway is, in een eveneens fraai gebouw, sinds kort ‘Bangkok Mediplex’ gevestigd. Het woord ‘Medi’ geeft het al een beetje aan, hier kun je voor heel wat meer of minder medische behandelingen terecht. Je gaat als AOW-er naar binnen en komt er uit als een vitale jongeling met minimaal twintig jaar jongere uitstraling.

Een ietwat kalende schedel; geen nood met haarinplant ga je met een zwierige haardos weer een nieuw leven beginnen. Rimpeltjes, een puistje hier en een bobbeltje daar? Laser is het toverwoord. Wil je van die vervelende bril af, is je gehoor niet meer optimaal of heb je op bepaalde plaatsen ietwat overtollige haargroei? Mediplex helpt. Mocht je een beetje moeilijk lopen of gewoon voetproblemen hebben, geen nood. Je gaat ondersteunend naar binnen en komt fluitend als een kievit weer naar buiten. Een buikje of gewoon niet tevreden met je ouder wordende uiterlijk? Het is bijna eentonig Mediplex is het toverwoord. Je valt kilo’s af en met een beetje plastische chirurgie kent niemand je meer terug. Gegarandeerd minimaal twintig jaar jonger en heel wat lichter in je portemonnee.


» Laat een reactie achter


9 reacties op “20 jaar jonger, wie wil dat niet?”

 1. Benny zegt op

  Mijn reactie op de wereldstad Bangkok doet me niks net als de andere wereldsteden
  Tokyo. New York, Amsterdam, Rotterdam, Londen en Parijs
  Ik kom van het platteland dus simpel: de grote steden kunnen mij gestolen worden. Voor mij
  voor is natuur belangrijk.
  mvg Benny Greiving

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Jack zegt op

   Benny, ik ben vorige week na 4 maanden teruggekomen uit Bangkok waar ik al 28jaar kom en 18 jaar gewoont heb (Phuket en Bangkok had ik zaken) ik moet even lachen als je het over Amsterdam en Rotterdam hebt,als je het over wereldsteden hebt.Amsterdam en Rotterdam zijn dorpjes voor mij. Mvg. Jack

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Miek37 zegt op

  Nu nog een hersenspoeling want tussen de oren blijft die 20 jaar er gewoon bij zitten. 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Ger zegt op

  Mag graag op bezoek in een wereldstad en dan ga ik weer terug naar een kleinere plaats.
  Als er geen grote steden zijn is er ook geen natuur (mogelijk), Benny.
  Heb trouwens een vriendin van 34 en zelf ben ik 62. Ben geen hersenspoeling nodig want ik voel me altijd 42. Vind verschillende grote winkelcentra in Bangkok ook staaltjes van moderne architectuur. Mag er graag winkelen en vooral op een terrasje zitten genieten van alle bijzondere en veelal mooie mensen die er voorbij gaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Gringo zegt op

  @Joseph, ik heb Mediplex niet nodig.
  Sinds ik permanent in Pattaya woon in een mooi huis, met een mooie, lieve Thaise vrouw en een flinke zoon van 12 jaar voel ik mij al heel lang 20 jaar jonger.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Henri zegt op

  Steekt wel schril af, bij wat ik hier in de Isaan zie, hoewel Udonthani ook nu een mooi en nieuw warenhuis heeft na een ingrijpende verbouwing. Ik en velen met mij, die echt wel doorgeleerd hebben in hun leven, begrijpen nog steeds niets van de Thaise economy. Ook hier in het noordoosten veel welvaart en expansie te zien, maar ook veel schrille armoede.
  Als het minimumloon met veel pijn en moeite opgetrokken wordt naar 300 thb per dag, hoe kan het dan bestaan dat luxe winkels zoals ook hier bestaanstrecht kunnen genieten.
  Om maar nog niet te spreken over de koers veertig thb voor een euro, staat ondanks de crisis in Europa voor mij nog in geen enkele rationele verhouding. We zullen wel zien waar de wal het schip keert???

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Jan zegt op

  Wat een onderscheid is met Bangkok en (het volgens de schrijver) “aftandse” Amsterdam, is dat in mening hoofdstad de gewone burger ook kan shoppen. In die “in de hemel geprezen” warenhuizen in Bangkok zijn het voornamelijk de welgestelden en de gespensioneerden die met een “on-Thais” pensioen regelmatig kunnen shoppen. Voor de doorsnee Thai, die moet rondkomen van een salarsis van 250€ per maand, blijft het vaak bij kijken en dromen. Bovendien, smaken verschillen. Ik vindt die kille, multi warenhuizen met hun schreeuwerige muziek en rondhangende jongeren niets, ga liever naar een winkelstraat met geschiedenis en sfeer, inclusief de “verpauperde” PC Hooftstraat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. marc v vliet zegt op

  Ben wezen kijken naar ruimte in een nwe shoppingmall in CM daar vragen
  ze inderdaad een behoorlijk bedrag 1100B per mnd ex 7% vat per vierk mtr.
  Ook ik vraag mij dus af hoe ze dat redden en over Amsterdam, daar is het
  inderdaad niet veel bijzonders kijk maar over de grens Duitsl, Belgiwat een verschil
  in uitstraling service en kwaliteit

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Sjaak zegt op

  De inkoopcentra in Bangkok mogen wel groot zijn, maar ga eens verder kijken…Dubai, bijvoorbeeld. Het ene na het andere, groter dan groot. Eén shopping mall heeft een enorm zeewater aquarium…
  Een ander heeft een overdekte skibaan met heuse stoeltjeslift…
  In Brazilie ken ik malls, waar je ‘s ochtends naar binnen gaat en pas in de avond weer weg (dat gebeurde me vroeger in Pantip Plaza ook).
  Het eerste shoppingcenter dat ik ooit bezocht – dat is 34 jaar geleden – is Lucky Plaza in Singapore…
  Waar vind je zoiets in Nederland? In Duitsland bij Frankfurt heb je het Main Taunus Zentrum. Probeer daar eens een lekker hapje te eten… Of sjiekimieki of rotzooi…
  Ga eens naar de Malls, de Plazas en centra in de VS, Canada, Brazilie of Argentinie, of Dubai, Sharja, Singapore, Thailand… Als het buiten te heet is, of het weer te slecht, ga ik er graag heen….
  In Nederland moet je er nog naar zoeken….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website