Thaise bruid, enkel voor oude mannen?

Door Redactie
Geplaatst in Relaties
Tags: , , ,
22 maart 2016

Voor zij die het Belgische VTM kunnen ontvangen: op 22 maart om 2155 (Belgische tijd) is er het programma “Moerkerke en de Mannen”. Een portret over Vlaamse mannen die een voorliefde hebben voor Aziatische vrouwen.

In de vierde aflevering van ‘Moerkerke en de Mannen’ gaat Cathérine Moerkerke op zoek naar mannen die absoluut een Aziatische vrouw willen. Puur voor de seks of omdat Aziatische vrouwen zo makkelijk zijn? Of vinden ze er echt de liefde van hun leven?

Cathérine praat onder andere met Andreas. Een jonge Gentenaar die het clichébeeld van de Westerse man in Azië doorbreekt. Hij vindt nog weinig opwinding in de vele stripclubs in Thailand en thuis draagt zijn Thaise vriendin de broek.

In Moerkerke en de Mannen stapt Telefacts-gezicht Cathérine Moerkerke acht weken lang als vrouw telkens binnen in een andere mannenwereld. Ze volgt mannen met een bijzonder verhaal, en is heel nieuwsgierig naar zaken waar ze als vrouw zelf maar weinig van begrijpt, zoals het celibaat bij priesters. Direct, recht op de man af, maar altijd charmant krijgt Cathérine in haar reportages heel wat mannentongen los, en dat levert verrassende portretten op. 

‘Moerkerke en de Mannen’ zie je dinsdag om 21.55 uur, bij VTM.

Meer informatie: vtm.be/moerkerke-en-de-mannen/thaise-bruid-enkel-voor-oude-mannen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Thaise bruid, enkel voor oude mannen?”

 1. Rob V. zegt op

  Waarom er mannen zijn met een voorkeur voor Aziatische dames? Tja, omdat er nu eenmaal altijd mensen (man en vrouw) zijn met een bepaalde voorkeur: rood haar, blauwe ogen, zeer slank, een maatje meer, lekker donker, mooi sneeuwwit… Dus natuurlijk zijn er mannen en vrouwen met een zwak voor “exotisch” wat bijvoorbeeld Aziatisch kan zijn of juist Afrikaans, of Latino.. Om daar meteen seks aan te koppelen is erg kortzichtig….

  En dat de vrouw de broek aan heeft is natuurlijk ook geen verassing. Maar dat er mensen zijn die denken in het zo domme beeld van “oude seks beluste man zoekt jong vrouwtje om uit te buiten” is helaas ook geen verassing… Maar er zullen heel wat programma’s (niet sensatie gericht) nodig zijn voordat dat beeld minder wordt vrees ik.

  Thaise bruid, net als elke ander die liefde zoekt?

 2. Erik bkk zegt op

  ik meen te begrijpen dat e.e.a. als volgt in elkaar zit. De thaise bruid van een buitenlander zoekt liefde en financiele zekerheid. Liefde is het moeilijkst te vinden te vinden en zekerheid vindt je veelal bij een oudere bruidegom. Daar zit nog een andere kant aan. Een vrouw die kiest voor een huwelijk op economische grondslag heeft geen behoefte aan veel seks met haar partner. Dat is nog een reden voor haar om te kiezen voor een oudere partner, wel seks maar niet 3x per dag met een partner waar je niet echt opgewonden van raakt. Ben benieuwd of hierop een interessante diskussie ontstaat.

 3. John Chiang rai zegt op

  Een mening ontstaat vaak uit niets weten,of half weten,en is vaak gebaseerd op dubbele moraal,het denken beter te weten,en het generaraliseren van andere mensen,waarvan men de juiste redenen van hun huwelijk helemaal niet kent. Vaak als een van beide partner iets ouder is als de andere, krijg je van deze z.g.n.( beter weters) die beginnen te speculeren,waarom dit paar samen gevonden heeft,en of dit naar hun mening goed kan gaan. Deze z.g.n.experten ontpoppen zich uit een cultuur waar haast ieder 2e huwelijk na een paar jaar op de klippen loopt. Zelfs als een Thaivrouw zeggen zou,dat ze met haar oudere man erg gelukkig is,blijven deze mensen sceptisch zeuren,omdat het hun zelf vreemd gebleven is. Een wereld zou eerst goed zijn ,als iedereen de ander in zijn eigen waarde zou laten. Meestal zijn die mannen die zich vinden laten om aan dergelijke TV programmas mee te werken,uitgerekent van dat soort die deze sensatie wereld in leven houd. Iemand die een te gewone of te intelligente indruk maakt,is voor dit sensatie zoekende TV publiek niet interessant.

 4. Mee Farang zegt op

  Ik ben ook benieuwd, Erik.
  De schijnheiligheid zit hierin: de niet uit te rooien gedachte van Europeanen (en alle westerlingen) dat je alleen UIT LIEFDE kunt trouwen.
  Alle andere redenen voor een huwelijk zijn volgens onze ‘Europese politieke correctheid’ alleen trucs om de vrouw te onderwerpen en tot slavin te maken.
  “Trouw je uit economische redenen dan moet je vrouw seks leveren, ook als ze niet wil,” is de redenering.
  Het is een schijnheilige redenering! Waarom?
  Wel, een heel simpel voorbeeld.
  Angelina Jolie bv. trouwt toch wel met Brad Pitt zeker… en niet met haar verwarmingsinstallateur. Een gynaecoloog uit Harderwijk zal ook niet met zijn poetsvrouw trouwen. Een truckchauffeur uit Zwevezele zal ook een blauwtje lopen met een vrouwelijke quality control manager van een koekjesfabriek.
  Ik wil maar zeggen!
  Toch blijven we hardnekkig onszelf schijnheilig voorhouden dat we altijd alleen uit liefde trouwen.
  Ik ben het moe om dergelijke redenering nog met mijn vriendenkring aan te gaan. Naar Thailand ga je voor de seks en als je trouwt, is ze op je geld uit. Zo simpel houden we het de laatste tijd.
  Precies of Thaise vrouwen geen gevoelens hebben, niet gelijke verwachtingen als wij kunnen hebben en niet zelfstandig kunnen denken.
  Wat een hoogmoed en een denigrerende houding van Europeanen.
  Een uur geleden liep ik in de Big C van Amnat Charoen, een achterlijk gat in de Isaan.
  Een heel verzorgde oude heer, zeker 70, jaar, ongetwijfeld een chirurg uit Frankrijk, Nederland, Zwitserland of zo, met sneeuwwitte haren in een golf en een prachtig blauw pak liep er arm in arm met een Thaise schoonheid waar je van achterover viel, groot, slank, hemelsmooi snoetje, borsten, naaldhakken en een dure jurk. Wat een figuur! Ze zal hoogstens 28 jaar geweest zijn.
  Het was MOOI OM TE ZIEN. Ik gun ze alles en onderdrukte mijn jaloezie wegens niet zoveel centen te besteden aan vrouwelijk schoon.
  En ja, ook Thaise mensen weten dat ze het voor het geld doet, niet alleen Europeanen die alles beter weten! Maar ze heeft groot gelijk.
  Wie weet wie ze nog allemaal gelukkig kan maken, naast haar 70-jarige chirurg…
  En als die gelukkig is, waar zeiken we dan nog over?

  • Rob V. zegt op

   Liefde lijkt mij toch de voornaamste reden om een relatie of huwelijk aan te gaan maar zeker niet de enige. Een stukje genegenheid is toch wat mensen zoeken, iemand die voor je zorgt en om je geeft. Iemand om wie jij geeft en voor wil zorgen. Beide partners moeten zich wel senang voelen bij de verhoudingen. Een vermogende dame zal -zo zegt mijn onderbuik gevoel- toch liever een partner aan de haak slaan die financieel het even goed of beter heeft en niet een simpele ziel die amper brood op de plank krijgt. Mensen zijn in zekere zin egoïsten: die vrouw maakt vast goede kans een leuke man met leuk vermogen te treffen dus waarom genoegen nemen met een leuke man zonder enig vermogen? Waarom zou een man genoegen nemen met een lieve vrouw als hij ook een lieve vrouw kan krijgen die mooi is? Dus belanden uiteindelijk vaak mensen samen die beide tevreden zijn en niet het idee hebben dat ze “beter” kunnen krijgen.

   Als die mensen maar gelukkig zijn samen en elkaar respecteren. Liefde blijft in mijn ogen de belangrijkste grondslag maar als een stel samen waar ” zorgen voor elkaar” boven aan staan, prima toch? Als een oude man/vrouw een jonge man/vrouw aan de haak slaat en ze samen beste maatjes zijn die voor elkaar zorgen op allerlei terrein, prima.

   Kijk ik vreemd op als ik een cliché oude dikke, vieze man met bloedmooie jonge dame zie? Een beetje, dat liefde bij beide de hoofdrol heeft betwijfel ik dan (het zou kunnen hoor!). Maar als ze beide tevreden zijn en elkaar respecteren, prima, Dan is de gedachten bij mij “ik weet niet of ik zelf als ik straks oud ben blij zou zijn met een schat die mijn kleindochter zou kunnen zijn, en ik weet niet of ik als vrouw met een oude dikke zak in bed zou kunnen liggen, ik zou gillend weg renen bij alleen het idee al en een leuke man van mijn eigen leeftijd zoeken, maar als ze beide tevreden zijn? lekker laten gaan”.

   Het idee dat bij een relatie dat meer economische redenen gesloten is men dingen tegen de wil doet (lees: seks tegen de zin ofwel verkrachting, boenen van de vloer tot bloedens toe etc.) is natuurlijk bespottelijk. Dan neemt degene die slecht af is vast de benen. Uitbuiting zit in iemands karakter. Dat stelletje die op het oog even oud zijn en gelukkig lijken, daar kunnen achter deuren vreselijke dingen gebeuren. Helaas komt mishandeling/uitbuiting toch voor, tussen mensen van allerlei pluimage, dat is natuurlijk triest en moeten we bestrijden, maar de link leggen met buitenlandse liefdes of groot leeftijdsverschil is zielig en kortzichtig om het netjes te zeggen.

   Toch hoop ik dat dit programma niet weer zo’n sensatie show is met domme, onjuiste, stereotypes waar mensen lekker op af kunnen geven. In heel veel relaties zijn de partners gewoon best tevreden of dol gelukkig, ook als dat met een buitenlandse partner is. Maarja, dat maakt voor saaie TV… en kijkcijfers zijn helaas nogal belangrijk. Niettemin kan ik zelf ook genieten van een programma waar gewoon mensen tegen menselijke dingen -verschillen en overeenkomsten- aanlopen. Zo vond ik de Nederlandse serie Liefs Uit zeer geslaagd, de Belgische variant (naam?) van een paar jaar geleden was helaas van het niveau loser TV. Afwachten maar.

   • Daniel VL zegt op

    Als ik in België jaren terug zei dat ik naar Thailand ging, zag ik meteen aan het gezicht wat men dacht. Later ontmoete ik een vrouw die ooit in Pattaya was geweest die mij vertelde wat ik hier kwam doen. Ik werd genoemd als een sekstoerist. Zij kende enkel Pattaya en wat daar gebeurde.
    Van Chiang Mai had ze nog nooit gehoord. Dus maar iedereen het zelfde stempel geven.
    Ik ben ook een oude man, 71 en heb een vriendin van 63. Ik houd van haar maar niet op de wijze van een jonge man. Het voornaamste was, haar goede kennis van het Engels, Wij kunnen heel goed met elkaar communiceren. Verder als je ouder bent is dat er iemand is die zorg voor je draagt op een normale dagdagelijkse wijze. Nu ben ik nog gezond en wel maar ik weet dat dit snel kan veranderen.
    Haar belang is dat er voor haar oude dag gezorgd word; Ik heb daarvoor een afspraak met mijn zoon. Ik hoop dat hij dit respecteert.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Gezien de aanslagen in Brussel is het programma aangepast en zal deze uitzending niet doorgaan. Dit ter info.

 6. Paul zegt op

  De uitzending is nu de 29e maart… En ja, genoeg nerdse mannen die een dame van ver halen om vervolgens in eigen land haar onderdaan te zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website