Onwetend en ongewild vader in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags: ,
21 januari 2021

Hoe vaak zou het gebeuren dat een Thaise vrouw zwanger raakt van een buitenlander, die na een onbeschermd avontuurtje in Thailand weer is teruggekeerd naar zijn eigen land. Contact met de dame is er niet (meer) en de man wordt onwetend en vooral ook ongewild vader. Geen haan kraait er naar!

Maar wat nu als de man erachter komt dat hij onofficieel vader is van een Thaise dochter? Een lezer van Thaivisa vertelt het verhaal van een vriend, die in de jaren negentig zeer regelmatig in Thailand kwam om zaken te doen. Hij is getrouwd, heeft kinderen, een goede baan, maar “natuurlijk” had hij tijdens die bezoeken gezelschap van een Thaise dame die hij in een massagesalon had ontmoet. Na verloop van tijd stoppen zijn bezoeken aan Thailand en het contact met de vrouw wordt verbroken.

Nu, na iets meer dan 20 jaar, komt de man weer in Thailand. Hij ziet dat er veel veranderd is, maar hij zwelgt nog in de mooie herinneringen van toen. Hij gaat op zoek naar zijn vroegere Thaise vlam, waarmee hij menig nacht heeft doorgebracht en ontdekt, dat zij met een bejaarde buitenlander samenwoont. Zij blijkt een dochter te hebben die als een “chiropractor” werkt.

Hij zet zijn speurtocht naar het verleden voort en vindt de dochter die in weinig verhullende kleding tracht mannen te verleiden voor een “nice chiropractic session”, Zo’n sessie duurt een of twee uur en extra service – u weet wel wat dat betekent – is voor wat extra betaling mogelijk.

De zakenman verzucht: “Het meisje heeft mijn ogen, mijn neus en huidskleur. Ik ben er 100% zeker van dat het mijn dochter is. Ik heb haar gesproken en stelde vast dat zij ongeveer 8 maanden na mijn laatste bezoek 20 jaar geleden was geboren. Je hebt ongewild een dochter in Thailand waarvan je het bestaan niet wist, die hetzelfde werk doet als haar moeder destijds.  Wat moet je met die kennis?

Je hebt de moed niet om je vroegere vriendin te ontmoeten en er over te praten. Je kunt moeilijk je eigen kinderen vertellen dat zij een halfzuster in Thailand hebben. Je kunt het evenmin aan je vrouw opbiechten en daarmee een scheiding riskeren, die alles wat je samen hebt opgebouwd in een klap vernietigt.

Toen ik mijn ongewilde dochter ontmoette in een massagesalon in een smoezelige Soi in Bangkok, vroeg zij mij of ik zin had in “chiropractic session with toppings”. Nee dus, en ik moest er al helemaal niet aan denken dat zij mij zou omhelzen en mij “papa” zou gaan noemen.”

Het is toch heel wat voor een man van over de 50, die deze last uit het verleden moet dragen!


» Laat een reactie achter


Rating: 4.55/5. From 11 votes.
Please wait...

24 reacties op “Onwetend en ongewild vader in Thailand”

 1. Marco zegt op

  Volgende keer een condoom gebruiken of niet vreemd gaan dan heb je dit soort problemen niet.

  • Gringo zegt op

   Je meent het!!!

   • Marco zegt op

    Ja Gringo het klinkt zo eenvoudig toch?
    Hou je apparaat in je broek zeker als je nog ergens kinderen en een vrouw hebt rondlopen.
    Ik heb nooit begrepen dat kerels zonodig vreemd moeten gaan en naderhand zielig gaan lopen doen.
    Het zal wel aan mij liggen.

 2. ThaiThai zegt op

  Toch dubbel. Aan de ene kant ben je er 20 jaar niet geweest dus wat maakt het uit. Maar om met de kennis ervan dat het je dochter is je dochter bezoeken en dan niet zeggen dat je de biologische vader bent vind ik ook verkeerd. Zij heeft er ook recht op

 3. Dirk zegt op

  Ik zou de kinderen in Thailand geen eten willen geven die 2 of 3 of nog meer vaders hebben

 4. Pieter zegt op

  Je hebt waarschijnlijk die jongedame erg blij gemaakt 20 jaar geleden.
  Ze hebben veelal graag een baby van een farang,vanwege de huidskleur hoor ik altijd.
  Wel jammer dat je iemand onthoud van de mogelijkheid om haar echte vader te leren kennen.
  Al kan ik de motieven daarvoor goed begrijpen.

 5. Marc Dalle zegt op

  Wel even slikken idd. Maar al bij al denk ik dat je de juiste beslissingen nam. Laat 20 jaar leven niet door elkaar schudden. Al zou ik niet op zoek gegaan zijn naar een ex-liefje na 20 jaar. Maar ik begrijp het wel

 6. Dre zegt op

  Beste,

  DAT, is dan óók één van de vele redenen waarom Thailand stilaan ” zijn glimlach ” , naar een buitenlander, aan schoonheid verliest.

  • HansNL zegt op

   Natuurlijk.
   Al is het wel zo dat aanzienlijk meer Thaise vrouwen niet echt geporteerd meer zijn van Thaise mannen.
   Het lijkt me zo dat er aanzienlijk meer kinderen in Thailand geen Thaise vader hebben als kinderen van westerse mamnen

 7. rori zegt op

  1. Een DNA test geeft zekerheid.
  Gewoon doen

 8. luc zegt op

  Zou haar verplicht moeten inlichten dat ge haar vader bent en vroeger relatie met haar moeder had..Ze heeft dat recht om dat te weten en moet ervan op de hoogte gebracht worden . Wat zij er achteraf mee doet is up to her.

  • theiweert zegt op

   Als deze stap wil denk ik dat je een man moet zijn om haar te gaan onderhouden c.q. als nog een opleiding betaald. Maar wat lost het op alleen jouw gevoel of ook de hare ?

 9. Paul zegt op

  Op zich wel een goede vraag: hoe vaak zou het gebeuren dat een Thaise vrouw zwanger raakt van een buitenlander na een onbeschermd avontuurtje weer terug gaat naar zijn land? Dat weten we niet; er zijn geen statistieken over.
  En vervolgens lees ik dat er ‘geen haan is die daar naar kraait’. O ja, denk ik dan, is dat werkelijk zo? Dat is nu echt de vraag. Natuurlijk wordt het echt moeilijk als je totaal niets weet van de man met wie je in bed duikt. En menig verwekt kind zou het mogelijk een worst kunnen zijn.

  Ik ken echter een vrij recent voorbeeld uit de Filippijnen waar een vrouw, die oprecht een relatie met een NL man wilde beginnen maar haar na loze beloften liet stikken, naar het Nederlands consulaat ging om erachter te komen hoe de as vader ‘familierechtelijk’ aansprakelijk te stellen. Ze wist toevallig iets meer over de achtergrond van deze Nederlandse man. Het consulaat wimpelde haar eerst af met de mededeling dat ze niet zo moest zeuren en haar eigen leven moest leiden. Maar na een klacht hierover kreeg ze toch de gewenste informatie. Het kind is namelijk Nederlander en de vader kreeg een procedure aan zijn broek voor betaling alimentatie. Sterker nog: sinds het Chavez arrest van het Hof van Justitie in 2017 zou deze vrouw als ze dat wil, wel eens zelf naar Nederland kunnen komen met een verblijfsvergunning op zak om het NL kind hier op te voeden. Ze is nu met haar kind in Thailand. Er loopt nu toevallig op dit laatste punt een gerechtelijke procedure van een Thaise vrouw om naar Nederland te mogen komen met haar NL kind van 8 jaar bij het Hof van Justitie in Luxemburg. Naar verwachting komt er ergens eind 2021 of in 2022 een uitspraak n.a.v. vragen van de Nederlandse rechter hierover aan het Hof.
  Het kan dus wel zeker de moeite lonen om meer actie te ondernemen tegen mannen, die graag onbeschermde sex avontuurtjes willen, maar niet de gevolgen ervan wensen te dragen, ook in het belang van het kind. Natuurlijk laat dat onverlet dat ook de Thaise vrouw haar verantwoordelijkheid heeft te nemen hierin.
  Misschien kraait de haan hier voor menig Thaise vrouw victorie!!

  • endorfun zegt op

   Hoevelen zouden zo niet worden afgeperst? Initieel met dat het allemaal veilig is, maar achteraf dat daar niets van aan was, enkel en alleen met de financiele bedoelingen, om nog niet te spreken van emigratie-mogelijkheden.
   En die financiele bijbedoelingen is niet enkel vaar een ander land, maar evenzeer inlands. Schattiungen hier lopen ook op tot 20%, van wie de officiele vader niet de natuurlijke vader is. Aan dergelijke ethische (?) hypocrisie heeft niemand enig voordeel. Een complete loose-loose-loose-situatie. Dus soms is zwijgen gou, in ieders belang.
   Als de moeder nooit wou vertellen wie de vader is, dan was dat ook haar recht.

  • Ger-Korat zegt op

   Je verhaal staat vol hiaten en volgens mij verkeerde stellingen. Als vader kan ik dit toelichten want de Fhilipijnse moeder zal toch echt eerst aan moeten tonen dat de man de vader is en indien niet getrouwd dient de vader het kind te erkennen, zonder deze erkenning geen Nederlanderschap en dat is bij voorbeeld in Thailand een lange weg en kan alleen als de beide oudere een goede relatie en verstandhouding en inkomen hebben. Ten tweede kan het kind wel naar Nederland indien het de Nederlandse nationaliteit heeft maar waar zou die moeten wonen zonder een woning, opvang, registratie en inkomen: in Nederland zeer zeker niet want praktisch onmogelijk om in te schrijven en te wonen zonder een groot familiekapitaal om dat te bekostigen. Het Chavez-arrest gaat ervan uit begreep ik dat het kind al in de EU woont en dat dan de vader of moeder een vergunning kan krijgen om zich bij het minderjarig kind te voegen, nou zoals net uitgelegd een kind kan niet op eigen houtje naar Nederland en dan alles zoals beschreven regelen waarna de moeder overkomt, evenmin kan de moeder samen met het kind naar de EU afreizen. Het verhaal van het hof van Justitie is een verhaal van dagdromen: ik en velen met mij zouden er van dromen dat de moeder van een Nederlands kind op eigen houtje naar Nederland kan gaan om er te wonen omdat toevallig het kind Nederlander is. Zelf heb ik 2 kinderen met 2 Thaise moeders die ervan dromen om een gratis huis, gratis inkomen, kinderbijslag, kinderopvang en goed onderwijs en daarbij de kans op goed betaald werken nog meer voordelen; ik zelf ben nu in Nederland en kom als Nederlander nergens voor in aanmerking.

   • Thai Thai zegt op

    Als ze op vakantie komen kunnen ze aanspraak maken op verblijf bij het kind. Kind wilt niet terug dus moeder blijft ook.

 10. jozef zegt op

  Sommige vrouwen proberen ook bewust snel een kind van je te krijgen .
  Een kind om zich te verzekeren van inkomen .

 11. Paul zegt op

  aanvulling / correctie: er zit een storend foutje in mijn verhaal; de zin: “Ze zit nu met haar kind in Thailand’ staat op de verkeerde plaats en slaat op de gerechtelijke procedure van de Thaise vrouw die nu bij het Hof loopt. Het roept het misverstand op dat de Filipijnse vrouw met haar kind in Thailand zit. dat is natuurlijk niet zo.

 12. RoyalblogNL zegt op

  Noem mij heel naïef en ik ben dit soort zaken grotendeels onkundig, maar ik werd getroffen door één zin in het verder voor mij wat bizarre relaas:

  Contact met de dame is er niet (meer) en de man wordt onwetend en vooral ook ongewild vader.

  Er was sprake van onbeschermde seks. Hoe kan dan worden volgehouden dat er sprake is van ongewild vaderschap? Als je het niet wilt, dan bescherm je jezelf (en je partner). Anders accepteer je de mogelijkheid dat je vader wordt.

  Het is naar mijn (nogmaals, wellicht zeer naïve) gevoel zoals met het kopen van een staatslot. Door deel te nemen, weet je dat je kunt winnen, wat de kansberekening ook is. Je bent dus nooit ongewild winnaar. Dat is hier ook zo. De afloop is onbekend, maar de mogelijkheid is er en die heb je gewild door je niet te beschermen.

  PS Ik heb een kennis die dit inderdaad is overkomen. Hij zou graag willen dat zijn vaderschap bekend is bij het kind, en zou ook contact willen, maar de moeder wil er niets weten en dat moet hij respecteren.

  • endorfun zegt op

   En wat bij vrouwen die beweren dat alles veilig is, maar dat het dat niet is, louter en alleen met bijbedoelingen? Moet dergelijk bedrog dan worden beloond?

   • RoyalblogNL zegt op

    Hier begrijp ik de situatie, maar daarom juist is het verstandig dat de man zelf een jas aantrekt als hij écht geen vader wil worden.

 13. FrankyR zegt op

  Ik vind dit artikel best dubbel.

  Hoeveel dames in Thailand hebben een kind of kinderen van een Thai, die vervolgens ‘verdwijnt’? En dat is de vader wél bekend en steekt hij desondanks geen poot uit.

  Zou ik het op mijzelf betrekken. Ik ben vrijgezel, dus ik zou er niet van schrikken en mijn verantwoordelijkheid nemen. Zo eerlijk ben ik wel.

 14. endorfun zegt op

  Ik zou nog geen miljoenste van alle kinderen (die nu misschien al volwassen zijn) te eten willen geven, die niet weten wie hun biologische vader is.

  Ook hier ten lande niet. Als men veronderstelt dat 20 % van de bevolking iemand anders vader noermt dan de biologische vader.

  In België mag men zelfs zijn DNA niet laten onderzoeken, om uit te zoeken of je eigen kind wel je eigen kind is ; enkel na een langduriaanslepende rechtsprocedure lukt dat soms.En ik vrees dat dat voldoende duidelijk maakt.

 15. niek zegt op

  Als je er zeker van bent geen kinderen meer te willen maken is de makkelijkste, betrouwbaarste en veiligste methode even naar het ziekenhuis gaan en een afspraak te maken voor een vasectomie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website