Ons maatschappelijk beeld van farangs

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Relaties
Tags: , , , ,
4 januari 2013
Ons maatschappelijk beeld van farangs

– Herplaatst artikel van 26 mei 2011 –

Op dit blog is al het nodige geschreven over de vele vooroordelen waar farangs aan bloot staan en waar de meesten van ons toch echt niet mee geassocieerd willen worden. Het maatschappelijk beeld in farangland over farangs liegt er dan ook niet om.

Echter wat niet of nauwelijks is belicht is de impact van al die vooroordelen op een relatie tussen een farang en een Thaise.

Vooroordelen over farangs en hun Thaise partners

Het zijn van die vieze (ouwe) oversekste mannetjes, met haast pedofiele neigingen die in eigen land geen normale vrouw kunnen krijgen. Figuren die al één of meerdere mislukte huwelijken achter de rug hebben. In een midlifecrisis crisis verkeren en zo nodig zichzelf moeten herontdekken, maar in feite gewoon hun pik achterna lopen. Gasten met een wat koloniale inslag, die een geëmancipeerde westerse vrouw als een mekkerende kenau zien en nu hun heil zoeken bij zo’n slaafs inheems vrouwtje uit naailand, ik bedoel Thailand. Zo’n dom baboetypetje waarop ze hun frustraties helemaal op uit kunnen leven, dat ze lekker kunnen commanderen en uitkafferen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Je zou je er haast voor schamen om iets met een Thaise te beginnen en geloof me, die types zijn er. Ik ken iemand die in het geniep met een Thaise is getrouwd, omdat hij zich schaamt om er bij zijn familie en collega’s voor uit te komen. Hij, van goede huize en academisch geschoold, kan toch wel wat anders krijgen dan zo’n Thais snolletje, want dat is vaak de algemene gedachtegang over Thaise vrouwen hier in farangland.

Ja, zelfs wij Thailandgangers doen daar even hard aan mee en dat zeker wanneer een Thaise er sexy en een stuk jonger uitziet dan de farang. Echte liefde met zo’n leeftijdsverschil (?), wat een idioot, hij moet toch beter weten. Wanneer de ene farang tegen de andere dan ook zegt, dat zijn vriendin of vrouw een normale baan heeft gehad, dan wordt daar doorgaans niet of nauwelijks op gereageerd. Je hoort je ze dan wel des te harder denken “hallo zeg, tegen wie heb je het.. ik weet wel beter”. Een grietje met zo’n smoeltje en body, die moet wel in een gogo bar hebben gewerkt en wanneer dat zo is, dan wordt daar natuurlijk wijselijk over gelogen. Je gaat immers niet tegen Jan Rap en zijn maat vertellen, dat je vriendin of vrouw haar centen op de rug heeft verdiend. Vaak is dat ook het geval, maar zoals met alles zijn ook hierin uitzonderingen.

Relatie tussen farang en Thaise, waar begin je aan

Naast het grote verschil in leeftijd, welvaart, cultuur, opleiding en de taalbarrière zijn er ook nog verschillen in ethiek en moraliteit. Allemaal aspecten die een relatie met een Thaise er niet makkelijker op maken. Het is dan ook vanwege deze enorme verschillen, dat meer dan de helft van de relaties tussen een farang en een Thaise binnen een paar jaar al op de klippen lopen. De beginnende farang doet er dan ook goed aan om daar niet te licht tegenaan te kijken. Met zulke uitgangspunten is het immers vragen om problemen. Iets wat uiteraard ook in Farangland bekend is.

Onze westerse zienswijze over een relatie die kans van slagen heeft

Er moet een zekere match bestaan, in afkomst, interesse, opleiding en baan? Uitgezonderd het hebben van gezamenlijke interesses, vind ik de rest zoals ik daar tenminste nu tegenaan kijk toch echt geleuter in de ruimte. Wellicht heeft dat met leeftijd te maken. Ik kan mij voorstellen, dat wanneer je een jaar of 30 – 40 bent zulke zaken sociaal maatschappelijk gezien een grotere rol spelen. Echter, op mijn leeftijd (59) heb ik er geen behoefte meer aan om na mijn werk tot in de late uurtjes nog eens diepgaande gesprekken met mijn vrouw aan te gaan, of over pietleutige zaken oeverloze discussies te voeren. Nee, dank je wel, die tijd heb ik toch echt achter me liggen. In mijn geval ben ik regelmatig tot in de late uurtjes nog met mijn werk bezig en dan kun je zoiets er al helemaal niet bij hebben.

Sprak een tijd geleden een vriend van me die alweer een tijdje alleen leeft. Ik zei George jongen, het wordt toch weer tijd om iemand aan je zijde te hebben, alleen is immers ook maar alleen. Ik ken nog een leuk intelligent, financieel onafhankelijk vrouwtje voor je. George antwoordde: Ferdinant, leuk en financieel onafhankelijk, zijn aspecten die mij wel aanspreken, maar dat intelligente geëmancipeerde gezeik, dat ben ik spuugzat. Ik heb ze het liefs zo dom mogelijk. Wellicht een wat boude uitspraak, maar ik kan mij daar deels wel in vinden.

De vraag die menig farang zich heeft gesteld

Maar behoor ik hiermee dan tot het prototype farang,zoals daar in farangland tegenaan wordt gekeken? Een vraag die menig Thailandganger zichzelf weleens heeft gesteld. Wat moeten ze in farangland (familie, vrienden, kennissen en collega’s) wel niet van mij denken? Geheid dat sommigen daar slapeloze nachten van hebben gehad, want je directe familie en vrienden kun je immers niet zomaar negeren. Zie ik mijn Thaise vrouw die 24 jaar jonger is en waar ik inmiddels al 8 jaar mee getrouwd ben, dan ook als zo’n baboetypetje? Nee, absoluut niet. Ze is een echte soulmate van me, waar ik van op aan kan. Iemand waar ik mij absoluut niet voor schaam. Integendeel, ik heb bewondering en respect voor mijn vrouw die tot Nederlandse is genaturaliseerd en binnenkort haar eigen zaak heeft. Bewondering en respect, omdat zij zichzelf zo in de Nederlandse samenleving heeft weten integreren en de ambitie heeft zelf wat te willen bereiken. Zulke Thaise dames ….. en dat uit Isaan, die zijn er dus ook en ik ken er persoonlijk nog een aantal die hier zeer succesvol zijn.

De vraag wat farangs nou voor types zijn en wat hun ertoe heeft bewogen om iets met een Thaise te beginnen, lijkt mij dan ook gerechtvaardigd. Gezien de vele vooroordelen in farangland, zijn dat nogmaals vragen waar menige Thailandganger en daar woonachtige expat weleens over heeft nagedacht en wat dat betreft, hebben de daar woonachtige expats en pensionado’s het mijns inziens, een stuk makkelijker.

Verschil tussen de hier en daar verblijvende farangs

Bij een verblijf in Farangland wordt de farang met die vooroordelen vaker geconfronteerd, w.o. die van directe collega’s, familie en vrienden en die kun je niet zomaar negeren. De Thaise vriendin of vrouw komt in een totaal vreemd land terecht, waarbij ze als het ware opnieuw moeten leren lezen schrijven en dat in een taal waar ze vaak het alfabet niet eens van kent. Zolang ze de Nederlandse taal niet redelijk machtig is, zal het voor haar dan ook moeilijk zijn om direct een baan te vinden en dat betekent, dat de farang het eerste jaar alleen voor de centjes moet zorgen.

Naast het volgen van de inburgeringscursus zal zij ook de Nederlandse gebruiken en gewoontes moeten leren, maar ook de simpele dingen zoals boodschappen halen in de supermarkt, farang koken, naar de apotheek of dokter en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal zaken waar de aldaar wonende expat en pensionado’s geen last van hebben. Wel moeten zij net zoals de hier wonende Thaise in staat zijn zichzelf te verplaatsen in een wereld die totaal verschilt van wat ze gewend zijn, met vaak tegenovergestelde gebruiken/ideeën.

Echter, of je nou hier of daar verblijft, in beide gevallen zul je het geduld moeten opbrengen om je vriendin of vrouw alles te leren en vooral bepaalde zaken af te leren en dat laatste kost vaak meer moeite. Denk hierbij aan de bargewoontes, w.o. taalgebruik – gedrag/agressie – zuipen – shoppen – geen regelmaat kennen – geen gezinsleven gewend zijn – en totaal niet met geld kunnen omgaan. Zo’n relatie heeft dan ook alleen maar kans slagen wanneer beiden bereid zijn open te staan voor de enorme verschillen en dat vraagt heel veel opofferingsgezindheid, geduld, begrip en liefde.

Ik ben zeer benieuwd of anderen op dit blog ook last van die vooroordelen hebben ondervonden en hoe ze daarmee zijn omgegaan.

In het vervolgstuk zal ik mijn “persoonlijke visie” geven over de verschillende types farang, wat ze ertoe heeft bewogen om toch een relatie met een Thaise aan te gaan en wat ze gemeenschappelijk hebben.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

69 reacties op “Ons maatschappelijk beeld van farangs”

 1. andrew zegt op

  Beste fred schoolderman’jij had dominee moeten worden.het was een sukses geweest.KLASSE

  • Ferdinant zegt op

   Beste Andrew, dan hadden ze mij alleen in een nonnenklooster toegelaten. Het is dan ook niet de bedoeling geweest om farangs te bekeren, wat dat lijkt een onbegonnen zaak (lol).

 2. Jacco zegt op

  Ik ben ook getrouwd met een Thaise, ben wel een stuk jonger dan de schrijver en ons leeftijdsverschil is ook veel kleiner. Het zal me werkelijk worst wezen wat een ander ervan denkt. Natuurlijk wordt er over je geluld – het liefst achter je rug uiteraard – maar het intereseert me geen ene f*ck wat ze ervan vinden. En vaak zijn het inderdaad “de intelligente geëmancipeerde kenau’s” of de gefrustreerde echtgenoten hiervan die het vuilst over je lullen. Zolang jullie gelukkig zijn is het toch prima. En ik heb veel meer repect voor je vrouw die zich in Nederland zo heeft weten te ontwikkelen dan voor achterbakse, kortzichtige en hypocriete landgenoten.

  • hans zegt op

   Mijn dochter zei eens tegen mij, toen ik haar vertelde over mijn thaise dame, Oeps, ik zei tegen jouw, veel schik met haar, heb je vergeten te vertellen dat ze niet jonger mag zijn dan mij.

   Het zal mij inderdaad ook allemaal worst wezen, al die roddels, zolang ik haar elke dag nog vrolijk hoor zingen, ze me in de morgen wakker kust en s avonds op haar initiatief wakker houd in bed en voor de nodige lichaamsbeweging zorgt zie ik het probleem niet.

   Ik heb het leeftijdsverschil meerdere malen aangekaart, maar ze zegt dat ze het geen enkel probleem vind.. Liever een oudere man die goed voor haar zorgt dan een thai man die dat niet doet.

   Daarbij wil ik dan ook nog wel even opmerken dat naar mijn idee, de mijn thaise dame dan wel lichamelijk jonger is maar dat haar geest veel rijper is dan de de farang dame van haar leeftijd.

 3. Antony zegt op

  Mooi verhaal Fred en met veel inderdaad gehoorde vooroordelen en toch de meeste oordelen kan ik wel begrijpen daar ik zelf ook jaren terug hetzelfde dacht van deze “vieze ouwe op sex beluste mannetjes” Ik spreek dan wel over een jaartje of 30 rerug.
  In die 30 jaar heb ik heel veel gezien van de wereld en heb met vele verschillende culturen en religies gewerkt en geleefd en daar door ontzettend veel geleerd en een stuk tolleranter geworden.
  Ik ben zelf nu alweer ongeveer 20 jaar uit Nederland en woon en werk altijd in het buitenland wat me perfect bevalt !!
  Nu sinds 3 jaar in Thailand en natuurlijk prima naar mijn zin hier en ook hier van alles gezien en gedaan 😉
  Ook ik heb nu een vrouw uit Thailand die 24 jaar jonger is en het bevalt me prima en inderdaad met een normale baan lol
  Natuurlijk ook starters problemen gehad in de relatie maar met een hoop geduld en begrip hebben we het samem prima naar ons zin.
  Ook de taal was een obstakel maar zij heeft Engels geleerd en ik heb mijn Thai dus erg moeten verbeteren en met handjes en voetjes begrijpen we elkaar heel goed.
  Zelf pas ik mij heel makkelijk aan en mijn instelling is dat IK hier de buitenlander ben en dat IK mij dus aan dit land aan moet passen qua gedrag en cultuur en dit gaat mij gemakkelijk af.
  Ik ben niet van plan om ooit nog eens in Nederland te gaan wonen dus wat ze in “faranland” denken en zeggen zal mij een worst wezen.
  Met mijn aan haar familie totaal geen problemen dus perfect zo.
  En hier in Thailand is het vrij normall dat een man van rond de 55 met een vrouw van 30 woont en leeft.
  Dus inderdaad geduld, begrip en liefde zijn een must in een geslaagde relatie. Persoonlijk voeg ik daar wederzijds respect en vertrouwn aan toe.
  Groet, Antony

 4. Het maatschappelijk beeld van farang wordt vaak bepaald door een kleine groep. De excessen en uitspattingen van de Neanderthalers in Thailand zorgen voor het stigma wat Thailandgangers krijgen opgeplakt. Hetzelfde stigma waar voetbalsupporters, woonwagenbewoners, Marokkanen, homo’s en andere minderheden mee kampen.
  We leven nu eenmaal in een maatschappij waar alles onder een vergrootglas wordt gelegd en men gek is op (negatieve) beeldvorming en sensatiezucht. Vervlakking noemt men dat.
  Ik trek me er ook niets van aan, maar het is wel vermoeiend. Je krijgt het idee dat je jezelf altijd moet verdedigen. De Nederlanders die vooroordelen hebben over Thailandgangers zijn meestal zelf niet slim of erg jaloers. Dat plaatst het dan weer in het juiste perspectief.

  • Ferdinant zegt op

   E.e.a. laat echter onverlet, dat wij maatschappelijk met anderen te maken hebben. waaronder ook met degenen die daarover negatief zijn en dat kan inderdaad soms vermoeid en uiterst vervelend zijn.

   De kunst is echter om dat voor je zelf te relativeren. Wanneer ik naar vrouwelijke leeftijdsgenoten kijk dan denk ik, Fred….dat heb je niet verkeerd gedaan en laat ze maar lekker lullen.

  • Ben het helemaal met je eens!
   Waarom zal als gescheiden man of weduwnaar van rond de 60 jaar, achter de geraniums
   gaan zitten, uitgaan in Nederland ,ik zou niet weten waar, is geen optie om de ware te vinden.
   De vooroordelen van vrienden en/of kennissen zijn van de mensen die nog nooit in Thailand geweest zijn, trek me er niets van aan, echte vrienden zeggen ,als jij gelukkig daar ben, wens ik je het beste.
   Ik ben nu ong. 5 jaar getrouwd ( voor Boedha) met een ong.30 jaar jongere vrouw.
   Om het goed te houden ,heb ik er wel dingen voor gedaan, zoals verhuizen van Jomtien naar het rustige Hua-Hin, omdat ik in Jomtien veel met vrienden naar Pattaya ,op stap ging en daar is de verleiding erg groot. en ik had het wel gezien daar na enkele jaren butterflying.
   Eind dit jaar ga ik voorgoed naar Hua-Hin, genieten van het leven ,naar meer dan 45 jaar werken.
   Blijf wel mijn internet business voortzetten, als reis bureau.

   • Gs jeanluc zegt op

    Het zou voor mezelf in de lijn van voor genomen gedachten gaan,niet naar de grote steden te trekken,waar de kans dan groot is in het nachtleven te verdrinken,de vraag is dan wel dat stel ik naar een dorp als door u genoemt trek ik daar dan de ware kan vinden.Volgens mezelf is de kans klein indien je er niemand van bij ons kent welke daar reeds is ingeburgert,zodat men wel verpicht is naar de groot steden te trekken….met de kans om dan een meisje-vrouw van lichte zeden tegen het lijf te lopen.
    Gelukkig ben ik vol begrip en begrijp dat dit voor deze vrouwen de eenige kans is om te overleven,en dat als men dan met zo iemand een relatie aan gaat,men het verleden moet achter zich laten.Een vrouw word maar al te snel verweten een hoer te zijn,maar goed dat de (jonge heer) niet kan spreken,wat veel meer zou vertellen over wie we zelf zijn.

  • Robert zegt op

   Je hebt wel gelijk, aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat Thailand een hele hoop fout volk aantrekt. De concentratie daarvan is wat groter op de ene plek dan op de andere (ik zal verder geen locaties noemen om te voorkomen dat de lobby van een bepaald kustplaatsje weer in de verdediging schiet ;-), en ga ook eens op de Westerse ambassades kijken wat daar in de rij staat.

   Je zegt ‘dit is een kleine groep’, is dat echt zo? Ik heb geen idee hoe groot die groep is en in welke verhouding die staat tot ‘normale’ Thailandgangers, maar bepaalde locaties waar veel farangs samenkomen geven toch het beeld dat we het over een niet te verwaarlozen groep hebben. Wellicht vertekend, dat is moeilijk in te schatten denk ik.

   Ik ken wat dames uit het barcircuit die langdurige relaties met farang hebben, ook vaak met jongere farang, ik word wel eens met enthousiasme aan ze voorgesteld (he farang, you farang, same same denken ze dan) en ik ben nou niet bepaald gecharmeerd van ze. In farangland zou ik ze nooit tegengekomen zijn, laten we het daar op houden.

   Echter, de meeste farang/Thai relaties die ik ken lijken gewoon op andere relaties. Er is wel altijd een financieel element aanwezig, maar dat is normaal in Azie. De gemiddelde Nederlander (en helaas zelfs veel Thailandgangers) snappen niet dat relaties in Azie toch iets anders in elkaar steken dan in Nederland. Alles wordt uiteraard over 1 kam geschoren, nuances verzwakken het verhaal natuurlijk.

   Ik woon in Thailand met een Thaise vriendin, en heb dus gelukkig geen last van roddel en bekrompenheid. Aan de andere kant kan ik me er wel iets bij voorstellen hoe dit ontstaat. Maar het is niet leuk als je je altijd moet verdedigen, en Nederlanders staan er nu eenmaal om bekend dat ze te pas en vooral te onpas hun mening ergens over ventileren. Ik denk dat deze relaties beter tot hun recht komen in Thailand dan in Nederland, en ik heb bewondering voor diegenen die in de Westerse wereld een succesvolle farang-Thai relatie hebben.

   • @ Robert, hoe groot die groep (Neanderthalers) daadwerkelijk is, weet ik niet. Maar omdat ze erg opvallen lijken ze oververtegenwoordigd. Toch denk ik dat ze niet in de meerderheid zijn. Zoals gezegd, de ‘normale’ mannen vallen minder op.

    • Ferdinant zegt op

     Beste Peter, ik neig toch de mening Robert te delen. Wanneer je inderdaad bij de Westerse Ambassades een kijkje neemt, dan vormt het gepeupel wat daar in de rij staat zeker niet de minderheid.

     Ik heb de Nederlandse Ambassade diverse keren bezocht, ook recentelijk nog, maar het beeld is onveranderd gebleven en dat geldt overigens ook voor het volk wat bij de andere Westerse Ambassades in de rij staat.

     • Robert zegt op

      Ferdinand, dank voor de bijval maar ik zit redelijk op 1 lijn met Peter geloof ik. Je kan overigens niet concluderen dat ambassade bezoekers representatief zijn voor de buitenlanders die Thailand bezoeken. Een toerist heeft daar normaal gesproken immers weinig te zoeken. Het zijn met name de buitenlanders die in Thailand wonen en de mensen die hun vriendin (tijdelijk) naar Nederland willen halen die daar komen.

   • wimol zegt op

    Zelfs onze beste buren roddelen,maar als je geen thai verstaat heb je daar inderdaad geen last van.Ik heb een brede rug en trek het mij niet aan maar mijn vrouw heeft er veel last van,zij kan het moeilijk negeren.Het heeft weinig te maken met ouderdom,het is hoofdzakelijk jaloezie,ook in Belgie .Hier in thailand over het feit dat je een knuffelrelatie hebt en over voldoende geld beschikt.Knuffelen kennen ze niet en geld geronnen voor dat het is gewonnen.In Belgie daarentegen willen ze allemaal wel een groen blaadje.

 5. Bacchus zegt op

  Vooroordelen zijn er genoeg over de Thaise dames in ons “thuisland”, in mijn geval Nederland, een land waar ik mij al jaren niet meer thuis voel, juist vanwege al die vooroordelen. Vraag is natuurlijk waar die vooroordelen vandaan komen.

  Ik heb zelf een neefje die tijdens een vakantie tegen een leuke Thaise leeftijdsgenoot aanliep op Koh Samui. Zelf heb ik al 20 jaar een relatie (voor de Thaise wet getrouwd) met een van origine Thaise vrouw, die al meer dan 35 jaar in Nederland heeft gewoond en gewerkt (Unilever). Wij zijn dus terzake kundig en onze hulp werd dan ook meteen ingeroepen door mijn broer en zijn vrouw, want een relatie met een Thaise zagen ze niet zitten voor hun zoon; het zijn tenslotte allemaal hoeren en bedriegers. Op onze vraag waar zij die wijsheid vandaan haalden, werd natuurlijk meteen verwezen naar al die verhalen van ervaringsdeskundigen die zich vooral ophouden rondom de pleziercentra van Thailand. Per definitie plekken waar het risico om ” genaaid” te worden groot is; iets dat geldt voor al dit soort specifieke pleziercenrtra op de wereld; de Amsterdamse wallen hierbij niet uitgezonderd. Je hoeft volgens mij dan ook niet gestudeerd te hebben om te begrijpen dat wanneer je afreist met de intentie om eens flink van bil te gaan, je niet hoeft te rekenen op wederzijds begrip als je gevoelens hierbij opeens omslaan.

  Terugkomend op die vooroordelen valt het mij op dat veel van die verhalen een geografische oorsprong hebben. Dit kan natuurlijk heel toevallig zijn, maar het blijft frapant. Ook op dit forum kan ik alleen maar constateren dat veel van dit soort verhalen hun oorsprong kennen in de alom bekende vermaakcentra. De bron van de verhalen die we dan mogen lezen komt natuurlijk van de buitenlander; hoor en wederhoor doen we niet aan, want dat zou ons verhaal wel eens kunnen ontkrachten en dat is vervelend voor onze ego. Dus bij al die verhalen waarbij het goed misgaat lezen of horen we alleen het verhaal van de “farang” en die is per definitie heilig. Dit maakt wel dat het thuisfront, waar dit ook maar mag wezen op de wereld, alleen dit eentonige beeld voorgespiegeld krijgt. Dit was dus ook het geval in mijn familie. Inmiddels zijn mijn broer een schoonzus opa en oma en plotseling heel trots op hun schoondochter en hun kleinkind(eren). Weer een Thais hoertje minder, denken mijn vrouw en ik dan weer, want zo kortzichtig zijn de gemiddelde “farangs”.

  Het blijft droef hoeveel verhalen ik lees over de kortzichtige, luie, spilzuchtige, ontrouwe, hebzuchtige, onbetrouwbare, etcetera, Thai ik lees en dan vinden we het kennelijk ook nog eens gek dat er allerlei vooroordelen zijn!

  • math zegt op

   Moderator: uw reactie is off-topic. Blijf bij het onderwerp.

 6. Leo Bosch zegt op

  Er wordt inderdaad heel vaak negatief geoordeeld in Nederland over de oudere mannen die in Thailand hun geluk gaan zoeken.

  Het negatieve beeld dat men heeft over de Thaise vrouwen in het algemeen, komt mijns inziens voornamelijk door de verhalen van de hoerenlopers die in Thailand hun 3 weken vakantie in de beerbars en go-go bars doorbrengen .Dat is ook een manier om je happy te voelen, en ik gun ieder zijn eigen plezier. Het is alleen jammer dat Thailand hierdoor zo’n slechte naam krijgt.

  Maar ook met het grote leeftijdsverschil heeft men in Nederland doorgaans veel moeite en is men van oordeel dat dit wel gedoemd is te mislukken.
  Hoewel de reaktie in Nederland in mijn situatie wel meeviel.

  Ik ben hier nu 7 jaar getrouwd (voor de wet en voor Buddha) Ik heb mijn vrouw leren kennen toen ik al 69 was en zij 36 ). VERSCHIL 33 JAAR !!!!!
  En buiten de keren dat het wel eens botst, zijn we nog steeds heel gelukkig met elkaar.

  Ik ben al 3 keer met mijn vrouw in Nederland op vakantie geweest, maar de reaktie van mijn familie en kennissen viel me erg mee.
  Hoewel ik natuurlijk niet weet wat ze achter mijn rug kletsen.
  Maar dat zal me verder worst wezen.

  Maar nu moet ik wel zeggen dat het leeftijdsverschil wel een een aspect in de relatie is waar je wel degelijk rekening mee moet houden, is mijn ervaring.
  En het zal in de ene relatie een grotere moeilijkheidsfactor zijn dan in de andere.

  Ten eerste de achtergrond van de vrouw .
  Mijn vrouw was al een paar jaar gescheiden toen ik haar leerde kennen en had al (een beroerd) huwelijk achter de rug met een Thaise man van wie zij 2 puberdochters had.
  Zij heeft in haar huwelijk altijd hard moeten werken om de kinderen groot te kunnen brengen.
  Zij was dus huisvrouw en was een gezinsleven gewend.

  Ten tweede, ook gezamelijke interesses interesses is belangrijk.

  We zij inmiddels 44 en 77 jaar, zijn inmiddels ook oma en opa en buiten dat zij haar eigen interesses heeft en ik de mijne, hebben we voldoende gemeenschappelijke belangstelling zodat we niet uit elkaar groeien.
  Mede hierdoor kunnen we met ons leeftijdsverschil goed omgaan.

  Maar ik kan me voorstellen , als een farang van 54 jaar een jonge vrijgezelle meid van 21 jaar leert kennen dat dan het leeftijdsverschil (ook 33 jaar) hele andere problemen kan opwerpen.
  Waarschijnlijk zullen hun interesses wat verder uiteen liggen.
  Het kan ook goed gaan , maar ik denk dat zij meer aanpassingsmoeilijkheden zullen hebben dan wij hebben en in dit geval is de kans op mislukken wel wat groter.

 7. Frank zegt op

  Ik leef al lang en gelukkig met mijn Thaische, we verschillen maar 18 jaar.
  Ze is lergierig, slim en erg trouw en zorgzaam zonder onderdanig te zijn.We leven 50% in Thailand en 50% in NL. Ze heeft hier heel veel vrienden en vriendinnen.

  Ik ben trots op haar ! Hoorde ik ergens een ambtenaar zeggen: Hebben we in Nederland dan geen goeie vrouwen. Antwoord: Ga dat eens aan onze Koninklijke familie
  vragen?????

  Frank

 8. Maikel zegt op

  Nou ik denk dat het maar allemaal jaloezie en verborgen gevoelens bij mensen zijn. Men doet alsof leeftijdsverschil zich alleen bij farangs in Thailand voordoen. Het gebeurt zlefs in Nederland. Daar sluit men de ogen voor. het zal weliswaar wat minder zijn maar het bestaat.

  Wat ik kan zeggen van mijn Thaise geliefde is dat wij elkaar al 6 jaar kennen en nu 4 jaar getrouwd. Genegen, begripvol, meedenkend en tevreden is zij. wij hebben inmiddels twee kinderen ben 24 jaar ouder en we kunnen het goed met elkaar vinden. De relaties in Nederland mochten niet baten ondanks hun goede scholing en egoisme. Ik leef gelukkig met mijn Thaise.

 9. william zegt op

  Mijn vrouw en ik schelen 29 jaar, zij is 22 jaar en ik 51., maar het is gek., het leeftijdverschil zie ik zelf niet., en zij ook niet., ik zie wel een verschil van humor op de thaise televisie., maar ook de ervarenheid wat ik heb op bepaalde vlakken., maar ik zie dat ze ook bijleert van mij over bepaalde onderwerpen, of ook de thaise bescheidenheid of juist de thaise brutaliteit., wat ze soms ook niet kan begrijpen, en er naar mijn tevredenheid ook tegen in gaat, wat ze eerst niet deed. Ik vrees enkel dat het wel tientallen jaren kan duren dat heel thailand dit door heeft. Ik zie wel dat je moet leven en laten leven in een relatie als deze, en je niet al te druk over maken, want dat doen hun ook niet !!!

 10. Fred Schoolderman zegt op

  Beste Theo, ik weet over welke verslagje jij het hebt. Erg warrig, geen hoofdletter gebruik, geen leestekens!, geen logika.

  Wanneer ik de door mij geplaatste “verslagje” bekijk, dan zie ik toch wel degelijk hoofdletters en leestekens, alsook een zekere logica. Wellicht wat onbescheiden, maar ik denk dat ik als oud docent en fiscalist toch wel redelijk goed de Nederlandse taal beheers.

  Mij is overigens geleerd, dat je het woordje logica, met een c schrijft. Ook begint een woord na een dubbele punt (:), doorgaans met een kleine letter!

  Dick: Logica wordt inderdaad met een c gespeld. Als ik twijfel raadpleeg ik http://www.vandale.nl. Voor de hoofd- c.q. kleine letter na een dubbele punt, zie: http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/hoofdletter-na-dubbele-punt

  • Moderator zegt op

   @ Het gaat om een reactie. Die is al verwijderd. Theo noemt een reactie een verslagje. Maar er ontstaat zoveel verwarring dat ik de reactie van Theo ook maar verwijderd heb.

   • Fred Schoolderman zegt op

    Sorry, je hebt gelijk. Ik baal ervan, dat sommigen zoveel commentaar hebben, maar zelf allesbehalve foutloos schrijven.

 11. Robert Kool zegt op

  Het gaat toch niemand wat aan dat mijn vrouw 44 jaar jonger is dan ik. Kijk een naar Hugh Heffner van Playboy die is onlangs getrouwd met een meisje dat zo’n 60 jaar zijn junior is.
  In dit opzicht doe ik ook waar ik zin in heb. Iemand vertelde mij eens dat als je dood gaat, ben je dood voor een hele lange tijd. Dus geniet ik van het leven zolang als het nog duurt en als het me wat geld kost, wel, je kan het toch niet meenemen.

 12. henk zegt op

  Wat ik nu al niet kan volgen zijn alle reactie in de vorm van plus en min oftewel de likes.
  Hoe komen we van het beroerde vooroordeel af. immers als je naar St. Petersburg gaat staan de Russische dames klaar. In Turkije eveneens. ik denkt dat een relatie met een Thais zeker gebaseerd moet zijn op vertrouwen en liefde. Niemand zit te wachten op een ongelukkige toekomst.
  Vooroordelen oververmoeid kortlopende relatie is belachelijk. In Nederland strandt ook 1 op de 3 huwelijken. Getallen over relaties die samen wonen zijn niet beschikbaar. Deze kunnen zelfs wel hoger liggen.
  Leeftijdsverschil kan een probleem op leveren maar je bent er zelf bij.
  Ik wil iedereen mee geven doe waar je je gelukkig bij voelt. Toon respect voor je relatie en je omgeving. T
  Topmerking ruggengraat als je commentaar krijgt. Ga niet in de verdediging. je eigen geluk is meer waard dan het oordeel van een ander.
  Stop met het geven van een like + of-. Het voegt niets toe. (ik vindt het ook jammer dat deze mogelijkheid is gecreëerd) Ieder zijn mening wordt gelezen Iemand zolang het beschaafd is hoeft een ander geen reactie te geven.
  Homo, lesbisch of Garantie met een Thais geniet van het leven, het duurt al zo kort.

  • Ferdinand zegt op

   @ Henk. Vind de mogelijk om met een like/dislike te reageren juist wel een aardige. Het voorkomt oeverloze herhalingen van standpunten en geeft de lezer de kans om eenvoudig aan te geven dat hij het ergens wel of niet mee eens is.
   Voor anderen kan dat dan weer interessant zijn om te zien dat meerde mensen al of niet hetzelfde standpunt hebben zonder dat ze 100 reacties moeten doorlezen.

   Wat ik wel jammer vind, het gezemel en de vooral persoonlijke aanvallen op stijl en taalfoutjes, zoals van enkele andere personen hierboven. De “ik ben beter dan jij reacties”. Ik denk dat we dat aan de moderator kunnen overlaten. Die kan prima storende of onleesbare reacties verwijderen. Misschien wel deze …

   • Jacques zegt op

    Hallo Ferdinand en Henk,
    Het toekennen van ++ of — voegt in veel gevallen helemaal niets toe. Gebeurt ook bij gelegenheids reageerders die een leuk bericht achterlaten, zich niet bewust van het feit dat er een groepje ingewijden is die blijkbaar lol beleeft aan het anoniem toebedelen van punten. Ik ben het dus met Henk eens. Stop met deze flauwe kul. Ik heb de redactie enkele weken geleden om een uitleg gevraagd maar nog geen antwoord hierop gekregen. Ben nog steeds zeer benieuwd naar de motivatie.

 13. khun Martin zegt op

  Fred, op de een of andere manier heb je in mijn hoofd gezeten om mijn gedachtes te jatten! Perfect geschreven stuk waar ik voor 100% in mee ga. De mening van velen in Nederland had voor ons als consequentie dat (al vele jaren) mijn vrouw na diverse keren in Nederland te zijn geweest opmerkte dat zij daar nooit gelukkig zou worden. Dit kwam onder andere doordat zij donders goed aanvoelde dat er vaak negatief gereageerd werd op onze verschijning. Inderdaad, je hoort ze denken! Persoonlijk maakt mij dat nog altijd woedend, en na een handje bypasses kan ik dat niet meer hebben. Dat is ook een van de redenen waarom wij de vakanties in Nederland maar afgeschaft hebben. Ook bij ons is het leeftijdsverschil 24 jaar (wat is dat toch met die 24 jaar?) en dat valt bij sommige mensen blijkbaar verkeerd. Hier gaat alles toch een stuk makkelijker. Wij gaan hier rustig ons eigen gangetje, hebben het samen nog steeds uitstekend naar ons zin, en hopen dit ook nog een poosje vol te houden!
  mvrgr. Martin.
  p.s. Fred vergeef me mijn taalfouten (lol!)

  • louise zegt op

   Hallo Martin,

   Cheevt allumaal nixs.
   As jei maar chulukkich bent.

   Al dat commentaar over leeftijdsverschil, al blijf je zeggen hoe lang je al bij elkaar bent, is gewoon ordinaire jaloezie.
   En ik kan me voorstellen dat dat kilometers je keel uit komt.
   Ze begrijpen niet dat het ook goed kan gaan en zijn daar heimelijk (wederom) jaloers op.

   En de aanhaling van Hugh Hefner over het verschil van 60 jaar.
   Daar staat tegenover dat er ook een verschil is in 60 miljoen$$$$$$$$$

   De slechte naam komt van de mannen die in Nederland niets konden vinden/krijgen.
   Ongeveer 30 jaar geleden kenden wij 2 van die mannen en bij terugkomst werd alles riant verteld aan wie het maar wilde horen en de toehoorders vertelden dit op hun manier weer door.
   Alleen dat soort kerels begrijpen absoluut niet dat zij zichzelf totaal voor schut zetten.

   Martin, nog heel veel gelukkige jaren.
   Groetjes,
   Louise

 14. Pascal zegt op

  Het maakt mij ziek om telkens weer over de negatieve kant van de farang te moeten lezen
  zelf heb ik een relatie met een Thaise vrouw die dit jaar 45 jaar is,word zelf dit jaar 69 ,leeftijd verschil van 24 jaar,mijn vrouw heeft een Universiteits opleiding genoten
  en is afgestudeerd met uitrijking van de diploma dor de kroon Prins van Thailand,heb voor haar een Villa gekocht in Chiangmai waar wij wonen,ben veel op reis en soms maanden niet aanwezig,geld daar gaat ze goed mee om,koopt op de markt,en let op de prijzen,was met haar in Nederland heb gegeten in een staekhouse en gaf op de hogerekening 10 euro fooi,in de auto heeft ze gehuild omdat 10,euro,s te veel was en fooi bij de prijs inbegrepen is,op dit moment ben ik in europa,ben opgelicht door een Bank in Indonesia en al mijn geld kwijt geraakt,nu is ze gaan werken om de kosten an het huis en voor haar zelf tezorgen,kan helaas niets overmaken,zo zie je maar weer dat niet alle Thaise vrouwen
  je zien als pin automaat,ik hoop weer gouw bij haar te kunnen zijn en op nieuw te kunnen beginnen met werken,stilzitten kan ik niet heb nog veel plannen,hoop voor mij dat dit geluk blijvend mag zijn,stelling is als je voor een Thaise vrouw kiest kijk niet alleen naar het uitelijk maar naar het innerlijk, groetjes
  Pascal

  • khun Martin zegt op

   Beste Pascal, de essentie van dat stuk is je blijkbaar helemaal ontgaan. Het gaat daar niet om een negatieve berichtgeving over Thaise vrouwen, maar hoe een koppel farang/thai gezien word door de omgeving c.q. buitenwereld, en wat de eventuele consequenties daarvan kunnen zijn. Jij ziet dit blijkbaar als een aanval op jou en/of je partner, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo! Lees het stuk nog maar eens rustig door. Hoop dat je er weer gauw bovenop komt!

 15. BramSiam zegt op

  Heren!!! van het vooroordeel kom je niet af. Waar dat vandaan komt? Kijk eens naar de reacties. Allemaal mannen die met een (jongere) Thaise getrouwde zijn. Geen enkele Nedrlandse vrouw met een Thaise man. Het beeld is dat Thailand een land is dat vrouwen exporteert. Vroeger waren er ook veel Thaise prostitué’s in Nederland, tegenwoordig minder en zie, dat vooroordeel verdwijnt dan ook. Het past zich aan bij de realiteit. Het woord vooroordeel is derhalve niet correct. Het gaat om een oordeel. Alleen zijn oordelen niet alleen in Nederland, maar bijna overal, doorgaans negatief. Door negatief te doen over anderen denken mensen zichzelf in een beter daglicht te plaatsen. Overigens zijn ook heel veel mensen enthousiast over Thailand. Het eten en de glimlach zijn beroemd.

  Er is natuurlijk sprake van jaloezie als oudere mannen met jonge vrouwen aan de haal gaan. Jaloezie bij andere mannen en vrouwen. Het zou de meeste van deze mannen in Nederland niet lukken een vrouw van pakweg 20 jaar jonger te vinden. In Thailand wel. Als je van het vooroordeel af wil, trouw dan geen jongere Thaise vrouw. Wil je dat niet? Accepteer dan wat men er van vindt. Wat een ander vindt is zijn zaak. Vervelend, maar je kunt het niet veranderen. Geniet gewoon van wat je hebt en tel je zegeningen zou ik zeggen.

 16. Luc zegt op

  Als nieuwe 49-jarige “thailandblogger”, uit België, wil ik het er hier vooral even over hebben dat (sommige) Thaise dames, helemaal geen domme, respekt- en gevoelloze wezens zijn!

  Na een huwelijk van 15 jaar – met een Belgische – en 3 kinderen, ben ik in een zware vechtscheiding terechtgekomen. Tijdens die periode had ik het geluk – of ongeluk – hier in België, een Filippijnse vrouw te ontmoeten, waar ik schitterende tijden mee beleefd heb!

  Ik heb met haar 5 maal de Filippijnen bezocht, waaronder Palawan, Borracay, enz… .
  Echte Aardse Paradijzen! Ook bij haar familie thuis in Sindangan, voelde ik mij helemaal thuis. Ik werd er telkens ontvangen en behandeld als een koning, ik kwam werkelijk helemaal niets tekort!

  Al deze reizen door de Filippijnen hebben mij als het ware verslaafd gemaakt aan Zuid-Oost Azië. Ik had samen met mijn vriendin al vele plannen gemaakt om in de toekomst daar te verblijven, om daar onze oude dag te slijten( beleven).

  Maar eind 2011, tijdens een zwaar rouwproces bij het overlijden van haar vader, heeft zij besloten, om een einde te maken aan onze relatie van 7,5 jaren. Zij wilde nog een tijdje alleen wonen om daarna definitief terug naar de Fillppijnen te vertrekken. Zij kon het hier niet gewoon worden.

  Ik zag het natuurlijk helemaal niet meer zitten! Nooit weer terug naar Azië, dat kon er bij mij niet in!

  Ik heb dan maar besloten om kontakt op te nemen met een oude vriend, die sedert enkele jaren op Koh Chang woont. Ik heb hem samen met een andere vriend, in april 2012, gaan bezoeken en zo een stukje Thailand leren ontdekken. Gewoonweg prachtig! Vooral dan op het gebied van vrouwen, zij zijn helemaal niet zo gesloten als hun Europese tegenhangers.

  Een volgend reisje kon dus niet lang uitblijven – in oktober stond ik al terug in Thailand.
  Ik heb dan toevallig, op een tussenstop onderweg van Bangkok naar Koh Chang, meerbepaald in Rayong, een knappe dame van 32 lentes ontmoet, die “op zoek” was naar een farang.

  Het viel mij meteen op, dat zij helemaal geen domme, stomme, onozele, vuile b*tch was – zoals hier in de westerse wereld vaak wordt gedacht – maar een verstandige, zelfzekere vrouw die héél goed weet wat ze wil. Om haar te kunnen “strikken” moest ik werkelijk zeer goed met beide voeten op de grond staan, met veel zelfvertrouwen en vooral eerlijk zijn op de vele vragen die ze op mij afvuurde! Een klein leugentje om bestwil of bluffen zou mij onmiddellijk de das hebben omgedaan! Dan had ik totaal geen kans bij haar gemaakt.

  Ik besefte het helemaal niet op dat ogenblik, dat zij mij zo getest heeft, om te zien of ik wel de geschikte voor haar was. Ze heeft het me pas achteraf verteld, toen we reeds enkele weken een relatie hadden.

  Ik kan alleen maar vertellen dat wij samen nog een schitterende vakantie op Koh Chang en in Bangkok, waar zij woont en een winkel heeft, beleefd hebben!

  Nu ik terug thuis ben, skypen en sms’en wij dagelijks, voor ik ga werken én als ik terug thuis kom. Nog nooit heeft een vrouw aan mij en aan iedereen laten zien, dat ze zo verliefd is op mij!
  Zij is er werkelijk fier op dat zij mij heeft en laat dat ook aan iedereen, zoals haar kinderen en vriendinnen zien. Zij passeren allemaal regelmatig op mijn computerscherm tijdens het skypen.

  Al hetgene ik de laatste 2 maanden met deze dame heb beleefd én gevoeld, heb ik nooit in mijn hele leven kunnen ervaren! Misschien in mindere mate met de ex-Filippijnse vriendin, maar zeker nooit met de ex-vrouw, waar het jammer genoeg alleen maar kommer en kwel mee was.

  Ik kan nu nog enkel aanhalen, dat zij tijdens het skypen, nog regelmatig testvragen stelt en dat zij elke dag weer een nieuwe schitterende belevenis aan mij te vertellen heeft, waarbij ik duimen en wijsvingers kan aflikken!

  Dus, spreek tegen mij niet meer over ” die vuile domme, stomme, gevoelloze wezens met h**rig karakter”! Ik heb de buik vol van al die vooroordelen hier in de lage faranglanden! Zodra ik de kans heb, ben ik hier weg! En ik zal er wel niet hoeven bij te vertellen waar naartoe zeker?

  P.S. In februari ga ik reeds terug voor een maandje naar haar én haar familie. Kijk er al volop naar uit!

  • Robert Kool zegt op

   Luc, Je bent duidelijk verliefd en dat is fijn. Maar liefde maakt ook blind. Blijf op je hoede. Je kunt haar ook testen door bv. de geldkraan tijdelijk of gedeeltelijk dicht te draaien en te zien wat haar reactie is. Er zit heel veel waarheid in de verhalen die men over de Thaise dames en hun geldzucht hoort.
   Iedere vrouw kost geld en iedere vrouw wil een mate van zekerheid, vooral geldelijke, voor haarzelf en haar kind(eren). Je ziet het niemand in de reacties schrijven maar het is wel zo dat wanneer een vrouw heel mooi is, ze gemakkelijker aan diverse farangs kan komen dan een veel minder mooie vrouw. Trek daar zelf je conclusies uit.

   • Luc zegt op

    Moderator: Uw reactie kan kwetsend zijn voor ander lezers.

  • Gs jeanluc zegt op

   Hallo luc, …Ik vind jou reactie schitterent en eerlijk zoals we dat van een Belg mogen verwachten,hart op de tong en duidelijk verlieft..het gevoel van gelukkig zijn is ook dat waar ik naar op zoek ben,en zou het dan ook zeer op prijs stellen om met u onder vier ogen te kunnen spreken.Via email bedoel ik dan wel.
   Dank…groeten jeanluc

  • math zegt op

   Beste Luc, Ben blij voor je dat je nieuw geluk hebt gevonden, maar je bent net 2x in Thailand geweest. Je moet nog heel, heel veel leren over dit land en vooral hoe het werkt. De manier hoe u reageerd laat mij denken aan een makkelijk slachtoffer. Ik heb de andere weg dan uw gevolgd. Kwam 20 jaar in Thailand en nog voor leuke vakanties. Ik ben nu getrouwd met een Phillipijnse, ben blij toe!!!

 17. Gs jeanluc zegt op

  Beste Martin,

  Men zou haast bang worden om een reactie na te laten,? zonder dan ook maar te overwegen,die zelfde melk eens voor u neus te plaatsen.
  Ik begrijp dat u veel respekt heeft voor vrouw en thailand nadat je zovele jaren met een thaise bent gehuwd,je bent echt niet alleen op deze wered welke dit respect betuigt aan de thaise maatschappij,er zijn ook mensen welke gescheiden zijn in Nederland -Belgie welke het goed bedoelen,hun leven willen geven voor een echte liefdes-relatie relatie,zich daarbij bewust van familie welke deels mee te onderhouden is… als je met een thaise huwd.
  Als u me zou toe laten zou ik best nog een tijdje kunnen doorgaan,met het verdedigen van men standpunt er mensen zoals ik zijn met goede -eerlijke-oprechte bedoelingen,maar is er plaats om daar een speld tussen te krijgen,mischien krijg ik een antwoord.
  mvgrt jeanluc

 18. Tak zegt op

  Waar ontmoeten de meeste buitenlanders hun vrouw of vriending In Thailand?
  Heel makkelijk. In een bar, disco of massage shop Als de buitenlander op vakantie is
  kan dat meisje makkelijk twee of drie weken met je doorbrengen. Samen elke
  dag eten, naar het strand en leuke uitstapjes maken.
  Als het meisje op het rijstveld had gestaan, had je haar waarschijnlijk nooit tegen gekomen. Thaise dames welke een normale baan hebben, zijn gemiddeld 1 dag per week vrij en 7 dagen per jaar vakantie. Ze gaan dan meestal Songkraan vieren met hun familie.
  Het is dus heel moeilijk om Thaise meisjes te leren kennen of een relatie te krijgen die niet uit een bar of massages shop komen, dan wel freelance in de disco rondlopen.
  Daarnaast wordt er ook vaak negatief gekeken naar Thaise vrouwen welke een relatie krijgen met een ferang. De Thaien zelf denken dan negatief over de vrouw in kwestie. Ook
  een reden dat goed opgeleide Thaise vrouwen er moeite mee hebben om met een ferang samen gezien te worden. Meisjes uit een bar komen vaak uit arme gezinnen en proberen hun leven te verbeteren of hun familie te helpen en zijn veelal op zoek naar een relatie met een ferang. Toch als je in Nederland op Thai – ferang feestjes komt zeggen de meeste dat ze hun vrouw niet in een bar of disco ontmoet hebben. Als je dan met de Thaise dame thais spreekt blijkt ze gewoon bijvoorbeeld in Pattaya in een bar gewerkt te hebben. De Nederlandse vriend of echtgenoot heeft dan als standaard antwoord ” ja maar ze heeft daar maar twee weken gewerkt of ze was cassiere ” . In beide gevallen ging ze uiteraard nooit met buitenlanders mee. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen mijn vriendin was prostituee in Pataya, BKK of Phuket. Iedereen zegt altijd de mijne is anders. Flauwekul uiteraard. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat veel van deze huwelijken en relaties op de klippen lopen. Een bekend gezegde id “Je kan het meisje wel uit de bar halen maar de bar niet uit het meisje” Ik heb in 20 jaar Thailand heel veel thaise meisjes cq prostituees ontmoet. Daar zijn vriendschappen uit ontstaan voor het leven. Prostitutie is het oudste beroep ter wereld vaak ingegeven door financilele noodzaak. Echter de dames in kwestie zijn mensen hebben vaal veel goede kanten en verdienen respect. Je hoeft je dus weinig aan te trekken van de vooroordelen en je moet gewoon volgens bet budhisme je eigen pad volgen naar geluk.

  • Robert Kool zegt op

   Tak,
   Ik had het niet beter kunnen schrijven. Dit is de werkelijkheid en zo heb ik het ook ondervonden. Maar dat doet geen afbreuk aan het feit dat Thailand een bijzonder fijn land is met vele mogelijkheden om van het leven te genieten.
   De mooie Thaise vrouwen vallen daar natuurlijk ook onder. Ik verwen ze graag omdat ze het geld hard nodig hebben en ik het als een soort sociaal werk zie.

  • bartels zegt op

   Nou, u zit vol met vooroordelen. Mijn vrouw komt niet uit de barscene en had een baan als supervisor inde hightech industrie rondom navvanakon. 4 dagen op en 2 dagen vrij. Toch hebben wij een relatie gekregen. Ik ben degene die daar 3 tot 4 maanden(betaalde)vakantie heeft. Ik ken overigens nog meer personen die daar langere tijd vakantie hebben of aan het werk zijn, een goede relatie hebben met een thai en nog nooit een bar van binnen hebben gezien. En hun vrouwen net zo min.

 19. janin zegt op

  Wat ben ik blij dat er alleen happy farangs zijn,hoe zit het dan met al die scheidingen en samengestelde gezinnen?
  Kom mannen wees eens eerlijk; meestal draait het om sex. Of je er al dan niet kan mee babbelen maakt effectief geen moer ik word ook liever wakker langs een mooie smoel.
  En zeg nu zelf ,als je de keuze hebt…….
  .Vooroordelen ontstaan niet uit zichzelf…….oordelen daartegen

  Moderator: niet teveel generaliseren svp. Zin verwijderd.

 20. Maud Lebert zegt op

  Bij de bijdragen over dit thema handelt het zich bijna altijd over het grote leeftijdverschil tussen de ‘farangs’ en de Thaise vrouwen en weliswaar dat de heren heel wat ouder zijn dan hun Thaise vrouwen. In mijn juristische praktijk heb ik het omgekeerde kunnen vaststellen. De zwitserse mannen waren meestal minstens 10 tot 15 jaar jonger dan hun thaise vrouwen. Dat was aanleiding voor het migratie amt om er een huwlijk voor de schijn achter te vermoeden. Iets wat absoluut niet het geval is. Er zijn hier verenigingen van jonge mannen, die een voorliefde hebben voor oudere vrouwen. Het is dikwijls moeilijk om zich als echtpaar te outen. Maar aangezien thaise vrouwen zoals de meeste asiatische vrouwen op gevorderde leeftijd er nog altijd jong uitzien, hebben de zwitsers er geen moeite mee.
  Ik ben bezig met een artikel over mijn juristische ervaringen over dit thema, ‘Farang- Thai vrouw’ en vooroordelen, maar het zal nog wel even duren voor ik het hier ter publikatie kan aanbieden.

  • Robert Kool zegt op

   Moderator: uw reactie is off-topic

 21. Bernard Vandenberghe zegt op

  Ik had me voorgenomen om niet te reageren maar ik kan het toch niet laten. Als we een bejaarde man (en dat zijn de meesten ook wel) zien lopen met een vrouw die niet enkel zijn dochter maar zelfs zijn kleindochter kon zijn weten we allemaal dat die relatie ontstaan is omwille van het goddelijk lijf van die man en omwille van zijn prachtige karakter. Dat weten we allemaal. Ik heb daar ook helemaal geen problemen mee, och god, als beide partijen gelukkig zijn, meer moet dat niet zijn.
  In een van de reacties zei de auteur: blij van een jongere vrouw aan de haak te kunnen slaan… sorry maar wees eerlijk met jezelf: wie heeft hier wie aan de haak geslaan. Loop er dan ook niet bij als een fiere haan met die bezitters blik zo van: Zie es wat ik nog kan krijgen; maar prijs jezelf in alle deemoed gelukkig .
  Misschien zal de moderator mijn reactie niet door laten gaan maar ik heb toch mijn hart kunnen luchten.

 22. Leon zegt op

  Ik heb mijn vrouw leren kennen via de vriendin van een vriend van mij, Zijn vriendin was wel een barvrouw, maar ach er zijn er zat met een goede reden om dat werk te gaan doen. Uiteraard was er vaak uitleg hoe we elkaar leerden kennen, niet als verdediging, maar het lag vaak aan de toehoorder of ik dat wel zo ervaarde of niet. Wij hebben samen bijna 10 jaar in NL gewoont, en dus in beide landen ervaring opgedaan als mixed koppel. Ik kan wel melden dat mijn vrouw zich niet graag onder de Thaise vrouwen begaf. Puur omdat daar veel jaloezie onderling was. Er was maar een sellect groepje die gewoon met elkaar omging. Maar ook vanuit de Thaise dames in NL kwam naar mijn vrouw de vraag waar ze gewerkt had. Doelend op de barstranden, en werd ze niet geloofd als ze vertelde dat ze alleen met familie haar geboorteplaats uit was geweest op een familietrip. Over vooroordelen gesproken.
  Nu wonen wij met onze kinderen in Thailand, en willen wij nooit meer terug. Wij zijn een stel met weinig leeftijdsverschil, dus dat soort problemen ken ik niet. Maar ik heb er ook geen oordeel over. Elk stel is apart, en je kunt ze niet allemaal op 1 hoop gooien. Waar ik me soms wel aan kan ergeren is dat de jongere dames elkaar vaak aansprken met de vraag “waar is je opa?” En dan bedoelen ze hun man. Dat is in mijn ogen niet echt respectvol naar hun man. Maar zo bekijk ik het.
  Nu ook weer in Thailand vragen de mensen waar heb je je man ontmoet. EN kijken ze vreemd dat het niet een barstrand was. Die gedachte heerst dus overal ook Thailand.
  Mijn vrouw was zwanger en ik liep met de oudste op mijn arm, en mijn vrouw liep samen met de man van haar zus in de Big C. De cassiere vroeg of de 2e ook van mij was of van mijn zwager. Gelukkig is mijn vrouw nuchter genoeg, maar dat ze het denken ok, maar deze vroeg het gewoon.
  De trend an de laatste jaren in Thailand is wel dat de vrouwen meer vreemd gaan als vroeger. Ze zijn de slechte mentaliteit van de Thaise mannen aan het overnemen. Een vrouw durfde te beweren dat ze verschillende farangs had en verschillende schema’s bij hield zodat deze elkaar niet zouden ontmoeten. Allemaal woonden ze in land van herkomst dus kon ze mooi bepalen wanneer iemand op vakantie kon komen. 4 buitenlanders en 1 Thai was haar score, en de Thai wist van alle 4 af. Ik vind het knap dat ze het kan, maar zegt wel iets over hoe het toch ook bij de vrouw verandert is. Vreemd gaan is veel meer aan de oppervlak gekomen, of het meer is geworden weet ik niet.

  Ik veroordeel niemand, heb een bepekt vriendengroepje, maar blijf wel realistisch, ik woon in het paradijs, maar dat sluit ik af door mijn hek dicht te doen. Buiten op straat is ook zat rotzooi, net zoals in NL. Wij zijn een gewoon stel, met ruzie en meningsverschillen. Maar elke ochtend wordt ik met een vakantiegevoel wakker, als ik opsta en naar mijn werk ga. Heerlijk!

  • Gs jeanluc zegt op

   Dat is klare taal..en zo verdient deze te zijn,de eerlijkheid soms wat zoek op deze topic…maar goed ieder zijn zegje…dat duurt het langst ,al ga ik wel voor het echte waarmee ik bedoel niet via de weg van bars en weet ik veel.

 23. J.Jordaan zegt op

  Mijn reactie is natuurlijk ook als grap bedoelt. Alleen de reactie van Maud geeft al zoiets aan. Allemaal verhalen van farangs met veel jongere Thaise vrouwen. 20 jaar, 30 jaar,35 jaar. Natuurlijk allemaal echte liefde. Geen reactie van iemand met een veel oudere vrouw. Iedereen moet genieten van het leven. Maak jezelf maar van alles wijs.
  Ik lig hier niet wakker van en hoop de meeste van jullie ook niet.
  J.Jordaan.

 24. Sven zegt op

  Mijn Thaise vrouw en ik hebben een leeftijds verschil van 14 jaar. Zij heeft 3 jaar in Belgie gewoond met mij en ik heb mij nooit iets van aangetrokken wat vrienden buren of zelfs familie er over zegden. Het is ons leven wat hebben anderen er over te zeggen? NIKS

 25. Wim v Kempen zegt op

  De farang heeft het over generaliseren maar ik zie hier op het blog niets anders als wat de Nederlander word verweten( kenau,geemancipeerd, lelijk enz)

  De relaties met een farang zijn mijns inziens meestal gebazeerd op: hij trots op zijn jonge liefde ,voelt zich nog een adonis , zij een toekomst met een goed leven zonder hard te moeten werken om te overleven

  Niets mis mee bijde parteien tevreden maar hou jezelf niet voor de gek dat het hier om diepgewortelde liefde gaat.

  Bijde parteien profiteren ieder voor zich hiervan dus bijde tevreden

  • Fred zegt op

   Mijn vriendin ontmoet in bar in Pattaya, raar eigenlijk dat ik haar daar ben tegenkomen. Alhoewel ik al jaren lekker feest vier in Pattaya. Kost bergen geld voor een beetje jeuk……
   Dus wat zou ik haar kwalijk moeten nemen? Niets, ik ben net zo erg.
   Een vrouw heet dan een prosttitue en een man een sextoerist. So what? Weet je hoe druk het op de wallen is!
   Oh ja en als klap op de vuurpijl ze is nog 22 jaar jonger als ik.
   Nu ik met haar ben kost het me ook geld. Maar ja dat kostte mijn vorige vrouw ook nog maar te zwijgen over de jaren aan alimentatie omdat ze het verdomde te gaan werken.
   Gewoon doen waar je gelukkig van wordt en voelt. Niet meer en niet minder.

   En de omgeving……so what! Ze leeft met mij en niet bij hen die oordelen over ons.

  • Daniel zegt op

   Moderator: uw reactie is generaliserend.

 26. Sjaak zegt op

  Ik had dat ook al aan moeten horen: van vrienden dat ze mijn geld zou nemen, dat ik haar familie moet meeverzorgen etc.. en van mijn ex-vrouw, dat ze geen respect meer voor me had, omdat ik THAISE genomen had. Ik was dus ook een van die mannen (mijn ex is Braziliaanse!).
  Vooroordelen tot en met… en als het dan niet een vooroordeel was omdat ze Thaise was, dan moest ik horen: oh zeker zo’n jong meisje van 21 – jij met je 55.
  Ik ben nu een jaar met haar samen. Mijn vriendin is 39 en heeft al een kleinzoon. Ik ben grootvader, dus samen gezellig opa en oma, die zich hebben leren kennen.
  We hebben allebei een slecht huwelijk achter onze rug. We kunnen elkaar daar steun in geven en we kunnen goed met elkaar praten.
  En ik moet ook zeggen dat ik que uiterlijk niet tot deze cliché mannen behoor. Geen dikke buik, (nog) geen kale kop, Ik drink nauwelijks alcohol (van een glaasje word ik al teut) en houd van Thais eten.
  We leven gezond, ik ga regelmatig baantjes trekken in het 30 meter bad van het 4 km verderop gelegen hotel en ga er op de fiets heen. Mijn vriendin en ik gaan ook regelmatig samen fietsen en komen altijd weer vriendelijke mensen tegen.
  Maar je ziet ze ook hier zitten: de mannen die om 4 uur ‘s middags aan hun eerste bier zitten en tot ‘s avonds laat drinken. Of die mannen die iedere dag naar een bar-beer gaan om daar te drinken of een meisje mee naar huis te nemen…
  Het cliché klopt, maar het is meer dan dat… er is van alles.
  En bovendien…. vele malen interessanter dan in het land waar de vooroordelen vandaan komen.

 27. Bacchus zegt op

  Dat er vooroordelen zijn is duidelijk, maar wat ik mis in het verhaal en de reacties is waar die vooroordelen hun oorsprong vinden en nog belangrijker, wat kan men er aan doen om dat beeld te veranderen.

  Er is in het verleden door de media natuurlijk genoeg aandacht besteed aan het sexparadijs genaamd Thailand. Maar goed ook, want er waren veel misstanden met minderjarigen, zelfs met kinderen. Hoewel deze verhalen tot doel hadden de misstanden onder de aandacht te brengen en uit te bannen, heeft dit er ook toe geleid dat Thailand als sexparadijs op de kaart werd gezet. De beelden en verhalen over met name Pattaya vertelden genoeg: Thaise mooie en vooral jonge meisjes/vrouwen op een rijtje voor het uitzoeken, vaak genummerd om het de farang makkelijk te maken, voor de prijs waarvoor men toendertijd in Nederland nog geen krat bier kon kopen. Een Walhalla dus voor westerse heren die in hun thuisland moeilijk aan hun gerief konden komen bij leeftijdgenoten, laat staan bij mooie jonge dames. Hiermee werd definitief het beeld gevormd van thailand als het sexparadijs voor hulpbehoevende heren.

  Daarna kwam de praatmachine goed op gang. Je hoefde in de kroeg of op feesten en partijen maar het woord Thailand te noemen en een groot deel van de aanwezige heren wist, al dan niet uit ervaring, te vertellen hoe makkelijk en vooral goedkoop het was om daar een jonge dame te scoren.

  In de jaren ’80 kwam Thailand ook in beeld als vakantieparadijs voor de “gewone” toerist. Met name Pattaya en Phuket werden in die jaren aangeprezen, plaatsen waar het sextoerisme toen al weeldig tierde. Niet zo gek natuurlijk dat die mensen thuiskwamen met verhalen over de vele bejaarde heren die zij dagelijks met een andere mooie jongedame aan de arm over de toen nog bescheiden Pattayaanse dreven zagen flaneren, om vervolgens hun hotel binnen te wandelen en de volgende dag weer eenzaam en alleen bij het ontbijt aan te schuiven. Nog steeds zijn Pattaya en Phuket eindpunt van veel rondreizen en worden de reizigers met deze beelden geconfronteerd. Niet zo gek dus dat bij velen het beeld leeft dat iedere farang zijn Thaise vrouw of vriendin heeft opgepikt in een van de vele ladybars en men heeft niet echt veel fantasie nodig om te weten dat daar alleen prostituees werken. En laten we nu eerlijk zijn, een relatie met een prostituee is over het algemeen in het westen “not done”. Dit maakt dan ook dat men allerlei verhalen verzint over de oorsprong van de relatie.

  Daarnaast behoort een relatie tussen een 50-plusser en een 20+ jaar jongere dame in het westen nu niet direct tot het algemene straatbeeld. Je moet in het westen over bijzondere gaven, uiterlijke kenmerken of middelen beschikken om een veel jongere schone aan je te binden. Als je dus niet aan de genoemde eisen voldoet en dan ook nog eens rondloopt met een schone jongedame uit het Verre Oosten of Zuid Amerika, laat het zich, in combinatie met het denkbeeld dat men al heeft, al snel raden wat men daarvan denkt en vindt.

  Nu het belangrijkste: “hoe halen we die vooroordelen uit de wereld?” Door vooral zelf respect te tonen aan en begrip te hebben voor deze jongedames en dit vooral ook uit te dragen onder familie, vrienden en collega’s. Ik word dan ook al weer moe als ik in een stuk over de maatschappelijke beeldvorming moet lezen dat de heren hun dames het liefst zo dom mogelijk hebben. Dat de heren, omdat zij een bepaalde leeftijd hebben bereikt en oh zo hard hebben gewerkt, niet zitten te wachten op prietpraat, laat staan diepgaande gesprekken met hun veel jongere partner. Dit, terwijl zij zich wel kunnen voorstellen dat dit op jongere leeftijd, bijvoorbeeld de leeftijd van hun partner, van belang kan zijn. Behoeften of gevoelens van de Thaise partner spelen geen rol. Daarnaast moeten de jongedames, ongeacht of zij nu in farangland of in hun eigen land wonen, veel leren en vooral zaken afleren; kortom, zich vooral aanpassen aan de behoeften en gewoontes van de heer des huizes. Een “goede” manier om de beeldvorming rond de farang met zijn Thaise partner te doorbreken!

  • Cornelis zegt op

   Mooi verwoord, Bacchus, en een zinvolle.aanvulling op alles wat hier al over gezegd is.

  • Fred Schoolderman zegt op

   Bacchus, jouw conclusie is slechts ten dele juist. Ik ken een aantal (oudere) heren op dit blog, die aan de door jouw genoemde bijzondere gaven, uiterlijke kenmerken en middelen beantwoorden en dus ook voor een 20 jaar jongere farang vrouw zouden kunnen kiezen. Echter, wanneer de dame van Aziatische (Thaise) afkomst is, dan gaat men er in het westen per definitie vanuit, dat ze uit de prostitutie komt en dat ongeacht het leeftijdsverschil.

   De vooroordelen hebben in hoofdzaak dan ook met de afkomst van de dame van doen, c.q. met het beeld wat men in farangland van Azië (Thailand) heeft.

   • Bacchus zegt op

    Beste Fred, die heren mogen dan aan de al de door mij beschreven eisen voldoen, maar dat maakt nog niet dat zij kunnenn KIEZEN voor een partner, of liever gezegd uit een hoop partners, want dat is kiezen. Dit is weer het verhaaltje van de dames achter het glas met een nummer op de borst: de man kiest! Leg mij nu eens uit waarom die bij jouw bekende heren zo’n moeilijke weg, dus de weg met alle vooroordelen bewandelen voor een dame uit Thailand, terwijl zij volgens jouw redenatie de vrouwen voor het uitkiezen hebben in hun thuisland. De simplistische reactie zal uiteraard niet op zich laten wachten: ze houden gewoon meer van Thaise vrouwen!

    Verder waag ik ernstig te betwijfelen of het leeftijdsverschil geen rol speelt bij de beeldvorming. Ik heb zelf een oudere Thais/Nederlandse vrouw en ben zowel in Thailand, als in Nederland nog nooit geconfronteerd met de twijfelachtige vraag of mijn vrouw in een bar heeft gewerkt of prostituee is geweest. Dit heeft niets met uiterlijke kenmerken te maken, want ik heb volgens velen (en mijzelf) een zeer knappe en nog steeds jeugdige vrouw. Een feit is echter dat bij veel gemengde (Nederlands/Thaise) relaties een groot leeftijdsverschil is in het voordeel van de Thaise dames; je hoeft hiervoor alleen maar de reacties en artikelen op dit blog te lezen. Als de verhouding een zelfde beeld zou geven als het straatbeeld in het westen, zou er waarschijnlijk niets aan de hand zijn, maar dat is niet zo, en daar doen die paar heren die aan alle eisen voldoen die jij kent niets aan af. Met de ervaringen en/of informatie die men heeft is het dus niet zo vreemd dat men twijfelachtige gedachten heeft.

    Ik ben het volledig met je eens dat de vooroordelen afkomst en/of regio gebonden zijn, maar dan wel in combinatie met mijn opmerkingen uit deze en eerdere reacties.

    • Fred Schoolderman zegt op

     Beste Bacchus, het is ook die manier van kiezen die ik bedoel. Kiezen voor een dame met een nummertje op haar borst is niet kiezen, maar kopen. De heren die aan jou beschreven eisen voldoen, hebben het ook niet nodig om een vrouw te kopen. Mannen in die positie, hebben de vrouwen voor het uitzoeken en dat ook in farangland.

     Waarom dan voor de moeilijke weg kiezen? Bepaalde mannen (de meeste op dit blog) hebben nou eenmaal een voorkeur voor Aziatische vrouwen. Overigens zie ik het niet als kiezen voor de moeilijke weg. Echte liefde is immers niet te koop en je kunt er als net zo min voor kiezen. Je wordt daarmee al dan niet overvallen.

     Wanneer ik met een 24 jaar jongere Hollandse vrouw een relatie zou hebben (wat ik ook meerdere malen heb gehad) dan is er niemand die met de gedachte loopt, dat zij uit prostitutie afkomstig zou kunnen zijn. Bacchus, vooroordelen worden inderdaad versterkt door een combinatie van, maar in essentie is het toch echt wel de (Aziatische) afkomst.

 28. Gs jeanluc zegt op

  Heb deze topic enkele dagen met aandacht gevolgt,en stel vast dat er overal rotte appels in het bakje liggen,anderzijds ben ik er van overtuigt dat er mannen zijn welke er de goede voornemens er op nahouden,toch van deze had ik wel gehoopt iets openlijker te zijn en een oe geen kat te noemen? eerlijkheid gebied ons te zeggen dat jongere vrouwen meer aan de verwachting voldoen dan…en dat geldt ook voor mezelf.
  ,Wat ik bedoel te zeggen is ,dat net zoals ik de meeste mannen, ik ook zal gaan kiezen voor een jongere vrouw en dit na een stuk gelopen huwelijk in nedeland waar de vrouw haar rechten kent,en wij voor slaafje hebben gespeelt ? wij als mannen het voor bekeken houden om de grillen van de westerse vrouw te blijven invullen
  .Met meestal een gecompliseerde eichtscheiding achter de rug denkt een westerse man van,dit zal me niet meer overkomen.Dit in verhouding dat liefde van een vrouw onmisbaar is, men moet dus op zoekt naar ? wat nu in dit geval Thailand.te vinden is liede en geborgen heid .
  Deze liede waarover ik het heb en alles wat daar bij komt kijken,is voor de man welke een slecht huwelijk achter de rug heeft,wel het rode lampje welk aan gaat bij naar wat hij op zoek is ,Het zal hem en mij niet meer overkomen ,zie wat hem overkwam…men bouw veiligheid in,maar hij weet ook dat elke relatie geld kost.Een vrouw moet nu eenx onderhouden worden,dat is ons niet teveel,zeker niet als we deze maal met wat we geleerd hebben uit ons vorig huwelijk nu met deze Thaise vrouw gelukkig zijn,en ja die is dan wel jonger,liefde en genot is nu eenmaal makellijker te vinden bij een jonger vrouw,welke daarvoor ruimschoots terug betaalt krijgt zie het verhaal van eenoudere man welke dus sneller zal komen te sterven en alzo wat achter laat voor zen jongere vrouw en haar toekomst.

  Moderator: er valt voor mij geen touw aan vast knopen aan uw reactie. Ik hoop dat anderen het wel begrijpen.

  • Frans f zegt op

   Iki kan hier ook geen touw aan vast knopen. Zonde van de leestijd….
   Frank F

 29. Robert Kool zegt op

  Beste Bacchus,
  In je reactie beschrijf je hoe Thailand als ‘sexparadijs’ op de kaart werd gezet en hoe daarna, in de jaren ’80, ook ‘gewone’ toeristen naar Thailand op vakantie kwamen.
  Maar hoe je het ook keert of draait, Thailand is nog altiid, en blijft hoogstwaarschijnlijk nog voor een hele lange tijd, het ‘sexparadijs’ bij uitstek. De daaruit voortkomende relaties, dikwijls oudere heren met jongere bardames, zullen, niet onbegrijpelijk, kritisch bekeken worden door mensen in een ‘gewone’ relatie. Mijn inziens, is er hier geen sprake van vooroordelen.

  • Tak zegt op

   Moderator: uw reactie is off-topic.

 30. Chris Bleeker zegt op

  Wil hier niet in discussie gaan over leeftijds verschil,en ook niet waar de Nederlander/Belg farang,zijn liefde op het eerste gezicht heeft ontmoet.

  Wil eigenlijk helemaal geen discussie aangaan,……………….
  Maar alleen dit,..er zijn vrouwen,waar je met respect over kunt spreken,of roofkippen,en betreffende die beider categorie zal de tijd uitmaken,of je geluk of pech ( had ) in het leven.

  En hopenlijk neemt mij niemand kwalijk dat ik het woordje ( had ) schrijf,want niemand maar dan ook niemand op deze wereld weet dat bij voorbaad

  Op het EINDE van de rit,wordt ook in Thailand….. de taxi betaald

 31. Tak zegt op

  Moderator: graag bij het onderwerp blijven. De posting gaat niet over meisjes van lichte zeden.

 32. Rudy Van Goethem zegt op

  Hallo…

  Ik snap geen snars van de uiteenzetting van Gs jeanluc, maar hetgene ik er met moeite kan uit opmaken is wat ik hier al heel vaak gelezen heb, dat hij de Thaise jonge deerne als de “voor de hand liggende” oplossing ziet voor zijn huwelijksfiasco, want ginds lopen ze toch maar op ons te wachten, een stelling welke de vooroordelen enkel maar in de hand werkt.

  Je huwelijk loopt op de klippen? Geen probleem, in Thailand lopen er genoeg Thaise vrouwen rond. Getuigt van weinig respect…

  En als je geen respect toont, kan je moeilijk verwachten dat je er terugkrijgt… zelfs in Thailand niet.

  Rudy.

 33. Marco zegt op

  Beste heren ik ben zelf 40 en mijn vrouw is 37 heb dan ook weinig last van vooroordelen.
  Heb het idee dat de meeste mensen hier het leeftijdsverschil zitten te verdedigen,lees veel dingen zoals ” probeer hier maar eens een vrouw van 20 jaar jonger aan de haak te slaan”
  Als je zelf 50 bent en je komt terug uit Thailand met een vrouw van ongeveer dezelfde leeftijd zal je weinig mensen horen klagen.
  Dit gebeurd naar mijn idee echter niet veel,begrijp me niet verkeerd ik gun ieder het zijne en veroordeel het ook absoluut niet.
  Maar denk dat we de vooroordelen een beetje over onszelf afroepen.

 34. Ferdinand zegt op

  Jammer dat dit onderwerp telkens opnieuw opduikt op het blog. Als we van al die vooroordelenaf willen zouden we toch zelf het beste hier een over op kunnen houden ? Wat een gezemel !. Een uitgemolken onderwerp.

  Elke relatie is er een, welke leeftijdscombinatie of achtergrond ook. Na een tijdje houden alleen “echte” relaties stand.
  Geniet van het leven, geniet van elkaar. Een huwelijk is als elke relatie zorgen voor elkaar, ook in Thailand.

  Zal me toch een zorg zijn wat “men” in Holland denkt of wat Thaise dorpsgenoten er van vinden. Mijn echte vrienden en onze families waarderen en respecteren ons om wie we zijn.
  Ja, en aanpassen moet je je in elke relatie; ik kom uit Rotterdam en had ooit een vriendin uit Drente, was ook effe ….
  Alle leden op dit blog die een goed lopende relatie met een Thaise hebben zijn het gezeur al jaren vergeten en leven lekker verder met hun soms veel te jonge Thaise blom.

  En … om effe mee te doen: ik ben in 20 jaar nog geen onderdanige, domme, volgzame, sexy Thaise tegengekomen. Ze kijken een jaartje de kat uit de boom en blijken dan zeer zelfstandig, bijdehand, regelen alles zelf en laten zich niet erg makkelijk overvleugelen door een alles beter wetende falang. Vrouwen in Thailand regelen het thuis, op het werk en met de kinderen.

  • Fred Schoolderman zegt op

   Ferdinand, ik vind het nogal bagatelliserend om dit onderwerp als gezemel af te doen. Voor de oude garde onder ons zal het inderdaad een worst zijn hoe anderen hier tegen aankijken, maar ik ken er genoeg die behoorlijk daaronder gebukt gaan en dan denk ik met name aan de nieuwelingen onder ons!

   • Ferdinand zegt op

    Fred, je hebt gelijk, er zal altijd wel weer een groep “nieuwelingen” zijn, die nog nooit Thailandblog en andere blogs op het internet hebben gelezen, die nog nooit iets over Thailand gehoord hadden, die geen vrienden en kenissen met dezelfde verhalen hebben, etc, etc.

    Voor mij blijft het een uitgemolken maar kennelijk voor velen een heerlijk onderwerp om immer maar weer met dezelfde theorien, voorbeelden, dooddoeners, vooroordelen etc. etc. te komen.

    Het artikel zelf was ook al een herplaatsing uit 2011.

    Maar je hebt gelijk, een heerlijke manier om je zelf weer eens te herhalen en frustraties af te reaegeren.
    Hoop dat iedereen intussen blijft genieten van het echte leven in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website