Leedvermaak in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags: , , ,
12 december 2017

Ik kan er niets aan doen. Ik weet best, dat het niet hoort, niet gepast is, onethisch is, ja zelfs misschien wel onbeschoft is, maar het gebeurt gewoon. Als je al wat langer in Thailand  geinteresseerd bent, dan heb je al heel veel verhalen gehoord over wat er zoal mis kan gaan in een relatie tussen een Thaise dame en een Farang.

Als ik weer zo’n verhaal hoor, dan zeg je: “Goh, wat erg, zeg!” en inwendig moet ik er dan altijd om lachen. Gewoon, omdat het jou (nog) niet overkomen is en leedvermaak is nu eenmaal het beste vermaak, nietwaar?

Neem nou John, een Engelse biljartvriend, die ik al vele jaren ken. Een bescheiden man van begin vijftig, die in Pattaya in dienst van een grote makelaar condo’s en huizen aan de man tracht te brengen. Hij heeft, ook al zo lang ik hem ken, nog steeds dezelfde Thaise vriendin. Die vriendin, Puy genaamd, is op dit moment voor wat langere tijd bij haar familie en kinderen in de Isaan en dus heeft John het rijk alleen in Pattaya.

Of moet je zeggen, dat John op dit moment zich even alleen moet vermaken, zonder zijn Puy. Nu steek ik er mijn handen niet voor in het vuur, maar ik geloof niet dat John dan een butterfly wordt en zich af en toe voorziet in het gezelschap van een bardame om samen de nacht door te brengen. Hoewel…. het is Pattaya, dus?! Hoe dan ook, die avond in ieder geval niet.

Gezellig dronken

Die avond was een zaterdagavond, waarop John besloot – na een week hard werken – uit te gaan in Walking Street en omgeving. Biertje hier, pilsje daar, barretje hier, a gogo daar en de avond ging over in de nacht en de nacht ging langzaam over tot de dag. Gezelligheid kent geen tijd. Op den duur had John toch wel een beetje veel gedronken, om niet te zeggen, dat hij “mau mak-mak” (heel erg beschonken) was en hij besluit om nu maar naar zijn appartement te gaan.

Brommer

John gaat naar de parkeerplaats om zijn brommer te pakken, maar krijgt het niet voor elkaar om dat kleine sleuteltje van het wielslot in het daarvoor bestemde gaatje te krijgen. Dat gaatje draait voor zijn ogen en werkt niet mee om John “veilig” naar huis te laten gaan. Op dat moment komt er een (volgens John) alleraardigste Thaise dame voorbij, die ziet dat John moeilijkheden heeft met dat sleuteltje en vraagt of zij kan helpen.

John accepteert haar hulp gretig en uiteraard is de brommer in een mum paraat om John thuis te brengen. De dame biedt zelfs aan hem om hem op zijn eigen brommer thuis af te leveren, want “U kunt toch in uw (benevelde) toestand niet zelf rijden”. Nee eigenlijk niet, denkt John en is de dame eeuwig dankbaar voor deze hulpvaardigheid. Thuis aangekomen, begeleidt zij hem nog even naar binnen, waar John op zijn bed valt en als een blok in slaap valt.

Wakker worden

Na een aantal uren doe hij zijn ogen weer open en als hij echt wakker is kijkt hij wat verdwaasd rond. Waar is zijn laptop? Waar is zijn horloge? Waar is zijn portefeuille? Waar is zijn mobiele telefoon? Tja, de gelegenheid maakt de dief en de behulpzame Thaise dame ontpopte zich tijdens zijn slaap als een dievegge, die er met zijn spullen vandoor ging. Het is een variatie op soortgelijke gevallen, waar de Farang bewust bewerkt wordt met een pilletje of iets anders in zijn drankje, waardoor hij in slaap valt. Maar wacht, het verhaal is nog niet uit.

Telefoon

Puy in het verre Isaan maakt zich ongerust. John belt altijd trouw elke morgen even en het telefoontje blijft maar uit. Zij besluit om dan maar zelf te bellen, maar John heeft de telefoon niet meer. Onze dievegge (ik noem haar maar even Lek) is zo brutaal om het telefoontje te beantwoorden en dan onspint zich het volgende gesprek:

Lek: “Hallo!

Puy (verbaasd over de vrouwenstem): “Hallo, ik wil John spreken”

Lek: “John? Is dat je vriend?”

Puy: “Ja, geef mij John”

Lek: “John is even naar de Family Markt om wat melk te kopen”

Puy: “Zeg, wat doe jij eigenlijk in zijn kamer?

Lek: “O, niets bijzonders, ik heb vannacht heerlijk met jouw vriend geslapen”

Puy hangt op.

Uitleg

Later die dag heeft John toch contact met Puy en hij legt geduldig uit wat hem is overkomen. Ja, hij was dronken, nee, hij heeft niets met het meisje gedaan. Gek genoeg – je moet je partner toch na vele jaren vertrouwen – gelooft Puy het verhaal van John voor geen meter. De relatie staat onder druk en dat was nog steeds het geval, toen John mij dit verhaal enkele dagen geleden vertelde. “Ach”, zei John, “het komt wel weer goed, hoor!” en lachte wat. Ik lachte wat mee, maar zijn lach was meer van een boer, die kiespijn heeft.-

– Herplaatst bericht –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Leedvermaak in Pattaya”

 1. NicoB zegt op

  Eigen schuld dike bult, ga je zuipend door de nacht, zorg dan dat je niet alleen bent, ga dan zeker niet ook nog eens proberen op een motorbike te rijden met alle risiko’s van dien.Niet onbegrijpelijk dat partner Puy er niets van gelooft.
  Jammer voor John, bezint eer ge begint.
  NicoB

 2. Pat zegt op

  Bij het lezen van de titel dacht ik meteen “hier ga ik ook leedvermaak hebben”, omdat ik dacht dat het over de zoveelste naieve Westerse man ging die plots zijn grote liefde gevonden had in Thailand maar waarbij de relatie al snel helemaal de verkeerde richting uitging door te hard van stapel te lopen…

  Ik bedoel daarmee, het type van Westerse man die onder andere zijn halve vermogen in zo’n relatie steekt, naief geniet van de onvoorwaardelijke liefde die hij ontvangt, de loyaliteit van zijn nieuwe Thaise vlam, enz…, maar die redelijk snel vaststelt dat hij bij het aangaan van deze relatie een beetje blind is gebleven voor allerlei natuurlijk tegenstrijdigheden.
  Ik ben immers geen grote believer van relaties tussen mensen van zeer verschillende culturen, ik geloof dat een goede relatie tussen mensen van dezelfde cultuur al moeilijk genoeg is!

  Met het verhaal van John hier heb ik totaal geen leedvermaak, vermits de man zijn enige fout is geweest om deze dame te vertrouwen door hem een lift te geven, en die anderzijds zijn beperkingen door zijn dronkenschap niet juist heeft ingeschat.

  Dit, maar dan ook enkel dit, zou mij dus ook kunnen overkomen, en ik ben een man die zijn hormonen niet zomaar blindelings volgt, ofschoon ik een grote liefhebber ben van vrouwelijk schoon en gezelschap.

  Arme John, en een bank achteruit voor zijn partner PUY. Foei, beste meid, zo weinig vertrouwen in je echtgenoot, je moest je diep schamen!!!

 3. Jacques zegt op

  Er van uitgaande dat dit verhaal klopt, want waarom zou je er anders mee op de proppen komen bij een kennis, denk ik dat de persoon in kwestie nog wel een levenslesje goed moet afsluiten alvorens dit soort van ongein te voorkomen.

  Dat mensen hun heil zoeken in (a go go) bars, (vanwege eenzaamheid of gezelligheid want dat verwarren mensen nog wel eens), en soortgelijke plekken is aan hun zelf, maar dan weet dat je aan veel verleidingen bloot komt te staan en als je al niet sterk in je schoenen staat kan dit kennelijk zo maar gebeuren. Te veel alcoholische drank op en de hersenen en de rest van het lichaam niet meer onder controle dan kan de nieuwe dag er dus zo uit zien. Triest, want het geeft gedoe met zijn vriendin, om wie hij kennelijk wel geeft, gezien zijn beklag bij Gringo.
  Ik hoop voor hem dat de hulpverleenster alsnog gepakt wordt, want dat dit soort gedrag is nog een stuk verwerpelijker dan zijn gedrag en dat zij afstraffing verdient mag duidelijk zijn.

  Ik vraag mij dan toch af waarom hij dit zo over zichzelf afroept. Leren van fouten is de enige manier waarop je vooruitkomt in het leven. Naïef gedrag helpt je zeker niet.
  Dat zijn vriendin hem niet vertrouwd is ook een teken aan de wand. Zij moet hem toch beter kennen inmiddels als ze al langer bij elkaar zijn. Wat weet zij wat wij niet weten. Bij snel handelen is de telefoon waarschijnlijk nog traceerbaar dus snel aangifte doen kan nog enige soulaas bieden. Gezichtsherkenning zal er gezien de toestand van de man wel niet meer in zitten.
  Knap dat deze man zich nog bestand kon houden met al dat vrouwelijk schoon in die a go go bar of misschien was zijn geld al op aan de drankrekening, Wie zal het zeggen.
  Toch goed dat Gringo dit beschrijft en je weet nooit waar het goed voor is. Een ding is zeker er zullen nog meer soortgelijke slachtoffers vallen want de mens is hardleers in zijn gebreken. Een al te goed is iemands gek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website