Een klassiek liefdesverhaal uit Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
30 juli 2017

Over hoe je met Thaise dames omgaat, zijn duizenden verhalen geschreven, ja zelfs vele boeken in de winkel te vinden en toch….sommigen leren het nooit. U en ik, als ervaren Thailandganger weten van de hoed en de rand, maar voor nieuwkomers toch nog maar weer een keer een klassiek voorbeeld van wat op een ”liefdesdrama” dreigt uit te lopen.

Het is het verhaal van iemand op een Engelstalig forum, die de lezers vraagt wat hij in vredesnaam moet doen om zijn Thaise vriendin te behouden. De omstandigheden zijn niet overal even duidelijk, die heb ik voor een goed begrip af en toe wat aangevuld of aangepast.

De omstandigheden:

Ik heb een Thaise vriendin waar ik zeer goed voor zorg. We wonen (nog) niet bij elkaar, maar we kennen elkaar al vrij lang. Ik geef haar elke maand 35.000 Baht en ik heb haar huis laten renoveren, waarvoor ik bijna 800.000 Baht heb betaald. Die renovatie is inmiddels voltooid.

De laatste tijd merk ik echter, dat zij steeds minder ontvankelijk is voor mijn verlangen naar haar. Onlangs nog, waren we bij vrienden en zij was heel erg sexy gekleed. Dat wond me op en toen we thuiskwamen wilde ik de liefde bedrijven, maar zij vond, dat we teveel gedronken hadden. Ik moest wachten tot de volgende morgen. Maar toen ik wakker werd en haar aanhaalde, deed zij of ze nog steeds sliep. Van seks kwam niets. Steeds vaker krijg ik niet de gelegenheid om met haar te vrijen en ook mijn vraag om het eens anders te doen zoals orale seks, vindt zij maar niks. Als ik dat wil, moest ik maar naar een hoerentent in Pattaya gaan, zei ze. Ik heb dat zelf nooit gesuggereerd en dat idee beviel mij totaal niet.

Deze week belde ik haar op om te zeggen, dat ik die avond thuis zou blijven en ik wilde met haar mijn probleem bespreken. Toen brak de hel los, zij schreeuwde en tierde door de telefoon en ook ik heb lelijke dingen gezegd, hoewel ik daar nu al spijt van heb. Uiteindelijk zei ze, dat het afgelopen was tussen ons, brak de verbinding af en schakelde haar telefoon uit.

Ik begreep er niets van, ik hou van haar, maar zij moet zich wel realiseren, dat het in een relatie geven en nemen is. Ik bedacht mij, dat er misschien een ander, misschien wel een buitenlander, in het spel was. Zou zij daarvoor die 35.000 Baht per maand willen opgeven?

Ik weet mij geen raad, zij is 39 jaar en ik ben 53 en ik heb geen zin om weer opnieuw een Thaise vriendin trachten te krijgen. Wat moet ik doen?

De reacties op dat forum waren niet mals, maar kwamen wel alle op hetzelfde neer: stoppen met die onzin, niets meer betalen en haar vergeten. Laat het een goede les zijn om niet zo maar aan te nemen, dat zij ook van jou houdt. Je bent gewoon het zoveelste voorbeeld van een sufferd, die niet nadenkt. Wie volgt?

Dat vindt u toch ook?


» Laat een reactie achter


23 reacties op “Een klassiek liefdesverhaal uit Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  Deze meneer wapperde met de geldbuidel en dacht dat daardoor alles wel goed zou komen. Tja, seks en gezelschap kan je eenvoudig kopen in Thailand. Liefde en respect niet. Daarin wijken Thaise vrouwen natuurlijk niet af van andere vrouwen in de wereld.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +23 (obv 23 stemmen)
 2. Jos zegt op

  Wanneer 2 mensen elkaar leuk vinden en besluiten samen door het leven te gaan dan kan dat het begin zijn van iets moois.
  Maar wanneer 1 van beide volledig of gedeeltelijke afhankelijk is van de andere (financieel) dan loopt het vaak mis. Meestal is het dan ook de buitenlander die emotioneel en financieel aan de grond komt te zitten. Door de afwijzing van de Thaise partner en het grote liefdesverdriet gaat de geldbeugel vaak nog meer open en wordt de situatie alsmaar erger.
  Er is al veel over geschreven maar het komt vaak op hetzelfde neer, we worden als wandelende ATM’s aangezien.
  Ook ik spreek uit ervaring.
  Er is een gezegde : “Wie betaald , die bepaald”, dit wordt in de liefde ook vaak toegepast maar dat werkt niet.
  Uiteindelijk kunnen we alleen onszelf dat kwalijk nemen. Liefde tussen 2 mensen moet groeien door veel tijd met elkaar door te brengen en door elkaar met het nodige respect te behandelen.
  Heel vaak zijn we echter verblind door de liefde en zien we alles door de roze bril. Maar vroeg of laat worden we terug wakker en dan worden we geconfronteerd met de keiharde realiteit.
  Sex kan je kopen, liefde niet. Het verschil kan in sommige gevallen erg subtiel zijn.

  Het is mijn inziens beter om ervoor te zorgen dat je Thaise partner zelf kan instaan voor zijn/haar levensonderhoud door te gaan werken. Eventueel kan je een beetje financieel steun geven.
  Je kan je partner beter aanmoedigen om een opleiding te gaan volgen voor een beter betaalde baan, in dit geval zou ik die opleiding volledig betalen. Dan investeer je in de toekomst van je partner.
  Gewoon geld geven voor een huis te renoveren of te kopen en een maandelijkse loon geven zonder tegenprestatie is niet het juiste pad voor een duurzame relatie.

  Jos.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +29 (obv 29 stemmen)
 3. Dick zegt op

  Ik heb geen negatieve ervaring met mijn thaise vrouw…maar wat ik vind ? ..haar vergeten en uit je hoofd zetten…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 4. Daniel lankers zegt op

  Dit komt niet alleen in Thailand voor hoor , kan ook in de rest van de wereld gebeuren . Ik denk dat het geld het probleem niet is , ze is je waarschijnlijk beu aan het worden zodat de liefde aan het verdwijnen is . En wat is “ik ken ze al vrij lang ” ? Indien die man niet in Thailand woont , zie ik het niet rooskleurig in voor hem.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 5. NicoB zegt op

  De man zou de koningin wat kunnen beteugelen door de maandelijkse uitkering van maar liefst 35.000 Thb in te korten. Het lijkt er ook op dat hij niet permanent in Thailand verblijft, dat maakt het allemaal nog complexer. De dame heeft de eerste winst binnen, verbouwd huis, nu de auto nog, de motorbike, een hoger maandbedrag en het hek is echt van de dam, zodra klaar laat ze hem vallen. Hij is niet meer zo belangrijk en kan dus de prullebak in. Zodra ze beter kan krijgen en de truc opnieuw kan uithalen pakt ze haar volgende slachtoffer. Ze is hem moe, alles wijst er op dat ie niets meer waard is voor haar.
  Als het allemaal nu nog niet voldoende is en zij genoeg van hem heeft is kappen het devies en voor beter gaan. Oppassen dat het niet allemaal een herhaling wordt van wat er al was.
  Jammer allemaal voor hem waar hij van de vrouw lijkt te houden. Dat gaat vanzelf over als hij nog een poosje met haar rond prutst.
  Wens hem veel wijsheid toe. Als hij blijft doen wat hij deed, blijft hij krijgen wat hij kreeg.
  NicoB

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
  • Slagerij van Kampen zegt op

   Helaas toch altijd weer dezelfde verhalen. En zelfs al geef je ze veel: achter je rug om durft ze je nog “kineo” te noemen als bv de gewenste auto uitblijft. Bij dit soort relaties tussen economisch ongelijke partners zal de geldhebbende nooit zeker weten wat de werkelijke motiven van de ander zijn. En vergeet niet: Ook het steeds financieel afhankelijk zijn van een ander verhoogt het zelfrespect niet. De gever krijgt immers, als hij boft, nog dankbaarheid. De ontvanger mag slechts dankbaar zijn. Het is bekend dat het steeds dankbaar moeten zijn niet onbeperkt vol te houden is. De dankbaarheid wordt niet vol gehouden en je krijgt bovenstaande afwijzing. Excuses zoeken of het ontwijken van sex zijn het duidelijkste signaal dat het hapert met de liefde. Tijd om op te stappen voor het bankroet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +12 (obv 12 stemmen)
 6. LOUISE zegt op

  Haar huis is klaar, dus daar heeft ze geen zorgen meer over.

  Lieve aardige meneer.
  Beter een korte pijn dan een lange.
  Gewoon stoppen, want deze dame is jou niet waard.
  M.n. stoppen met de 35.000 baht en je absoluut niet laten ompraten.

  En ja, ik zou zeggen beter nu uit die ellende stappen dan er een eindeloze ramp van te maken.
  Echt, er zijn dames waar je gelukkig mee kan worden en die iets anders in jou zien dan de bekende ATM op 2 benen.

  LOUISE

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 7. BramSiam zegt op

  Een Thaise dame van 39 jaar die het zich denkt te kunnen permitteren dit soort financiële bijdragen te beantwoorden met dit gedrag is behoorlijk in de war. Kennelijk beseft ze niet dat je nooit de tak moet afzagen waar je op zit, dan wel dat je niet de kip met de gouden eieren moet slachten. Wees dus blij dat ze zich laat kennen. Natuurlijk zou het mooier zijn als ze wel om je gaf, maar dat is dus niet zo. Een goede reden zo snel mogelijk te stoppen met de relatie lijkt me. Je moet eerst van jezelf houden voor je van een ander gaat houden. Als je dat doet dan accepteer je dit gedrag natuurlijk niet. Geld mag best een rol spelen in een relatie, maar niet op deze manier.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
  • lomlalai zegt op

   Of deze dame is (zoals veel Thaise vrouwen) super slim, door eerst op een mooiere en dikkere tak te gaan zitten voordat ze de oude tak begon door te zagen…….(en als alle takken afgezaagd zijn zoekt ze de volgende ….boom)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Ruud Vorster zegt op

    Ik vraag me af of er nou zoveel gasten zijn die 38000 bath per maand aftikken .Bovendien als hij 800.000 voor een verbouwing betaald dan zit er op den duur ook wel weer een auto aan enz enz en last but not least zij is al 39 en hij pas 53 . Ik denk dat ze eerder super dom is !?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 8. Marco zegt op

  Wanneer leren we het nu eens.
  Liefde is niet te koop, vragen om sex in je relatie is te gek voor woorden.
  Zoiets gaat natuurlijk anders is je relatie niet in orde.
  Je vrouw hoort je maatje te zijn je beste vriend geld of geen geld.
  Samen door 1 deur kunnen gaan is veel belangrijker dan orale sex als je dat niet begrijpt ben je niet aan een relatie toe.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 9. ruud zegt op

  Dit zou mijn reactie aan die man zijn geweest.

  53 jaar is oud genoeg om volwassen te worden.
  U hebt met geld gestrooid, in plaats van echte liefde te zoeken.

  Die echte liefde is er nooit geweest, waarschijnlijk van beide kanten niet.
  De zin: “ik heb geen zin om weer opnieuw een Thaise vriendin trachten te krijgen” suggereert meer dat u op zoek bent naar een bedgenoot, dan dat u op zoek bent naar liefde, want DEZE liefde is nauwelijks, of nog niet voorbij en u praat al over de volgende vriendin.

  Waarschijnlijk hebt u gekregen wat u zocht, u uw bedgenoot en zij geld.
  Op een gegeven moment zet een van de twee het eerst een punt achter de relatie.
  In dit geval de vriendin, maar het had u ook kunnen zin.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 10. Fransamsterdam zegt op

  Deze meneer kan beter gewoon per vrijbeurt of element daarvan betalen.
  Betrouwbare bronnen beweren dat daar in Thailand wel mogelijkheden voor zijn.
  Maar ja, als je geen zin hebt om naar Pattaya te gaan, en ook niet om weer een nieuwe Thaise vriendin te trachten te krijgen, dan maak je het jezelf wel erg moeilijk.
  Dan zit er weinig anders op dan het met 70.000 Baht per maand + auto te proberen. Bekoelt de liefde weer, gewoon weer verdubbelen. Eens kijken wie dat het langste volhoudt. The winner takes it all.
  .
  Zoals er op datingsites baldadige lieden zitten die fake-profielen gebruiken en zich alleen maar een slag in de rondte lachen om de reacties/aanbiedingen/foto’s die ze krijgen, zo zullen er op fora en blogs ook wel eens verhalen worden verzonnen, uitsluitend ter lering ende vermaak, waarvan dit er heel goed ook eentje zou kunnen zijn.

  Als meneer echt wil weten of er een ander/buitenlander in het spel is weet ik wel iemand die voor 3x de maandelijkse bijdrage een onderzoekje wil instellen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +16 (obv 16 stemmen)
 11. Stefaan zegt op

  Bij het begin van de relatie : zo weinig mogelijk geld geven. En zeker nooit geld pompen in vastgoed. Zo kom je vrij vlug te weten of ze jou wil voor je geld of voor een relatie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 12. John Chiang rai zegt op

  Zoals in het verhaal reeds genoemd wordt,bestaat een goede relatie uit geven en nemen. Alleen is het overduidelijk dat het voor deze Thaise dame alleen maar gaat om het nemen. Als je dan deze dame ook nog iedere maand 35.000 Baht gaat geven,is het eigenlijk geen verliefdheid,maar verdwaasdheid. En deze verdwazing wordt van haar goed benut,om hem te laten sappelen,in de hoop dat hij misschien van 35.000 wel 45.000 Baht,of meer maakt. Deze toestanden ontstaan vaak als iemand gek genoeg om te denken, dat je een leeftijdverschil met geld kunt verfraaien. Beter in het begin gewoon minder geven,en met dat lichaamsdeel denken wat ervoor gemaakt is,dan zie je snel genoeg wat voor een vlees je in de kuip hebt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 13. henk zegt op

  Ja 900 euro per maand is in Thailand toch een leuk bedrag, voor veel minder per maand krijg je
  iemand die wel van je houd.
  De liefde is blind ook in dit geval. Denk even na voor het te laat is.
  Veel geluk in de echte liefde.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Darius zegt op

   Ja, de liefde maakt blind en het huwelijk helderziend!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 14. fred zegt op

  Heeft die vriendin al ooit 1 uur gewerkt in haar leven voor dat loon van 900 euro per maand ? Ik zou blij zijn mocht ik van zo’n geldluik worden verlost. En een andere Thaise vriendin heb je binnen de 20 minuten…..en als je 900 euro per maand zegt te willen geven heb je er binnen de 20 minuten 17 aan je mouw hangen. En zo veel verschillen ze niet van mekaar….ze zijn allemaal ongeveer 1m57 groot wegen allemaal tussen de 47 en 53 kg en hebben allen donkere ogen en lang zwart haar en een kleine B cup.
  Als het je dan toch vnml te doen is voor de fysieke aspecten zie ik weinig problemen om te switchen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 15. Jean zegt op

  Naar aanleiding van de story van deze meneer kan ik hem adviseren om daar onmiddellijk mee te stoppen om haar 35.000 bath per maand te geven… Zij zit op rozen en lacht zich een slag in de rondte.. Als zij de zaakjes voor elkaar krijgt u een schop onder je kont…weg wezen jij….
  Beste man kappen met die handel…er is genoeg beter en voor veel minder…echt wel.
  Advies: sta je niet blind op deze zeer geraffineerde dame…niet doen
  heel veel sterkte en succes…!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 16. luc zegt op

  En gelijk hebben ze die thaise ,,, Waarschijnlijk in gogo of massage gevonden ??? Ik geef ze groot gelijk. Sommige hebben 5 of 6 mannen die geld sturen en ik help ze zelfs hoe en wat…Er lopen steeds kalvers rond die erin lopen . Liefde koopt ge niet met geld. Ben zelf 40 jaar getrouwd met thaise en alles zeer goed .Zij hielp mij samen om geld te verdienen in belgie. Maar nooit iets moeten opsturen : Werken er samen voor de delen .Dus ??? De slimme leven met de domme. heeft altijd bestaan. En bargirls ? meeste alleen geld en hebben thaise boyfriend ook. Moet maar zo zot niet zijn om al dat geld te sturen . Bijna alle buitenlanders die zo handelen lopen tegen de lamp en hun geld weg.Bestaat hier in europa nog meer. En kosten in thailand zijn laag 10.000 per maand meer dan genoeg en als ze van u houdt wil ze dat zelfs niet….HAHAHA 555.
  Ik spreek vloeiend thais en ze zeggen het tegen mij zoals het is .Ben nooit bedrogen .Zie mij daar als een thai en ik mag dan alles weten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 17. Dennis zegt op

  Even advocaat van de duivel spelen: Uiteraard is die 35000 baht niet voor de dame alleen. Dat zou mooi zijn, maar het geld wordt verdeeld/ gedeeld met haar broers en zussen, haar ouders. Dus die 35000 baht gaat sowieso naar 4 of 5 andere personen. Dan is het opeens 6 a 7000 baht per persoon en een stuk minder florisant. Dus Khun Farang moet z’n maandelijkse bijdrage eigenlijk verhogen.

  En vergeet niet dat iedereen in het dorp haar de kop gek zeurt waarom ze (onder andere) nog geen eigen auto heeft? Dat is een teken van echte liefde van de Farang en zolang de auto niet is gekocht kan dat 2 dingen betekenen; de Farang houdt niet van haar of de Farang heeft geen geld. In beide gevallen is het dus logisch iemand te zoeken die haar WEL een auto kan geven.

  Bovenstaande lijdt natuurlijk tot de onomstotelijke slotsom dat seks voor de Farang niet aan de orde is, want “no money, no honey”. Jezus, dat staat zelfs op t-shirts, dus hoe de betreffende Farang dacht daar wel recht op te hebben…

  Kijk, in Thailand geldt al snel de regel 1+1+1+1; 1 huis, 1 auto, 1 miljoen baht, 1 kind. Voldoet Farang daar niet aan, dan is er van liefde sowieso geen sprake. Dat “1 kind” dient tegelijkertijd ook als pressiemiddel om de andere “1’en” af te dwingen.

  Dus ja, vanuit “Thais” oogpunt ligt het toch vooral aan de Farang en zal hij de consequenties ervan moeten dragen.

  Voor de goede orde; bovenstaande is niet mijn opvatting, die komt grotendeels wel overeen met de meeste reacties hier. Wat ik wil zeggen is dat vanuit de Thaise opvatting het eigenlijk logisch is zoals de dingen gaan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 18. FonTok zegt op

  De titel van dit verhaal “Klassiek liefdesverhaal” suggereert dat het merendeel van de relatie met een Thaise op een dergelijke wijze gaan. Ik kan daar niet in mee gaan.Het is eerder een klassiek vorm van oplichting en misleiding waar sommigen graag gebruik van maken..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Jacques zegt op

   Inderdaad generaliseren is ook een vak. Dit is een uitgekookte tante door de wol geverfd. Er zijn vele relaties die allen gradaties kennen. Haar doel heeft ze bereikt en ze kan zonder hem en heeft waarschijnlijk al weer een nieuwe zondebok gevonden. Zo oud is ze nog niet dus kan nog even doorgaan. Misschien is ze opnog meer uit en probeert ze dit op deze resolute wijze te bewerkstelligen. Als betrokkene hier op in gaat dan voorzie ik grote problemen voor hem . Er zijn er nogal wat die hem voor zijn gegaan op dit pad en het eindresultaat kan variëren van berooid achter blijven tot aan zelfdoding en noem alle tussen ormen maar op. Het is zaak van een zinkend schip af te springen nu het nog kan. Even de wonden likken en door de zure appel bijten en verder leed zal bespaard blijven. In tijd komt er wel een andere vrouw op zijn pad en hopelijk leert hij van zijn foute gedrag.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website