De Deens/Thaise documentaire: Heartbound ‘a different love story’, is een documentaire over huwelijksmigratie van Thaise vrouwen naar een klein dorp in Denemarken. Deze bijzondere film is, na de bioscoop, nu ook te zien op TV. Op woensdag 20 februari om 22.55 uur te zien op NPO 2.

In noordelijk Jutland leven ruim negenhonderd Thaise vrouwen die getrouwd zijn met Denen. Die opmerkelijke trend startte 25 jaar geleden toen Sommai, een voormalige Thaise prostituée, trouwde met Niels uit Jutland. Sindsdien koppelt Sommai eenzame Jutse mannen aan arme Thaise vrouwen uit haar woonplaats.

De bekroonde regisseur Janus Metz (Armadillo, Borg McEnroe) en zijn vrouw, de antropologe Sine Plambech, volgden tien jaar lang vier van deze Thais-Deense stellen. Het resultaat is een intieme en aangrijpende kroniek over liefde en romantiek, dromen en tegenslagen, leven en dood en wat het begrip familie in diverse culturen inhoudt.

Heartbound is winnaar van de Golden Eye Award for Best Documentary, Zurich International Film Festival 2018 en geselecteerd voor de wereldpremière TIFF 2018 en voor IDFA 2018.

‘Een liefdevolle, intieme film die alle makkelijke oordelen die je vooraf over dit soort gearrangeerde huwelijken zou kunnen hebben onderuit haalt.’ – De Groene Amsterdammer.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Agenda: Heartbound ‘a different love story’ op TV (20 februari om 22.55 uur NPO 2)”

  1. Ton zegt op

    ik heb twee eerdere documentaires gezien over Thais-Deense relaties in dit dorp, zeer de moeite waard. Zeker kijken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website